search
Hoe Marvels 'Holiday Special' zich onderscheidt van de 'Guardians of the Galaxy'-films
Films / Nieuws

Hoe Marvels 'Holiday Special' zich onderscheidt van de 'Guardians of the Galaxy'-films

Gunn gebruikte special als paard van Troje voor elementen in de film

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We zijn één week verwijderd van de nieuwe Guardians of the Galaxy-special die binnenkort zal verschijnen.

Na het succes van Werewolf By Night is het belang van korte films en specials nog eens aangeduid. Personages krijgen meer tijd voor introductie in de latere, grotere MCU-franchise.

Achterover zitten
Deze films en (mini)series zijn ook vaak een moment om tot rust te komen. Even geen ingewikkelde verwijzingen naar andere films of series. Met misschien een kleine uitzondering voor Guardians Vol. 3.

"We mogen even ademen. Even achterover zitten en gewoon genieten van onze favoriete personages," zegt Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Ja, ondanks Gunn's drukke schema als co-baas van DC, is hij zijn Guardians nog niet vergeten.

Volume 3
Ook is Gunn volop bezig met zijn derde deel van de Guardians-films. Hierin zal Rocket (stem van Bradley Cooper) centraal staan.

De film zal heel emotioneel zijn. Het zal het verhaal van Rocket zijn. Waar hij vandaan kwam, en waar hij naar toe gaat. En hoe dat aansluit bij de rest van de Guardians en het einde van deze vorm van de groep." legt Gunn uit.

Paard van Troje
Dat de special het kijken waard is, blijkt ook uit deze opmerking van de regisseur:
"In zekere zin is de Holiday Special een Paard van Troje om dingen naar binnen te krijgen die belangrijk worden in Volume 3, zodat ik aan het begin van de film niet zoveel hoef uit te leggen."

De Guardians of the Galaxy Holiday Special zal vanaf 25 november op Disney+ te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen