Dit belangrijke personage zal niet te zien zijn in de fantasyserie 'Willow' van Disney+

Dit personage zal niet te zien zijn in 'Willow'

Een erg belangrijk personage uit de originele film zal niet te zien zijn in de nieuwe 'Willow'-serie, maar showrunner Jonathan Kasdan heeft hier een oplossing voor gevonden.

Nina Beerendonk, 19 november 2022 16:26

Disney+ komt binnenkort met de serie Willow, die een vervolg is op de gelijknamige film uit 1988. Nu blijkt dat Madmartigan, een van de belangrijkste personages uit de film, niet te zien zal zijn in de serie. Showrunner Jonathan Kasdan legt uit hoe de serie deze afwezigheid oplost.
Val Kilmer speelde de hoofdrol als de charmante krijger Madmartigan in de originele Willow-film van Ron Howard uit 1988. Bevrijd door Willow Ufgood, sluit Madmartigan zich aan bij de aspirant-tovenaar van Nelwyn op zijn zoektocht om de mysterieuze baby terug te geven aan haar volk.

Vanwege beperkingen door de pandemie kon Kilmer niet naar de set op locatie van de serie reizen en zal hij zijn rol in de show helaas niet hervatten. Kasdan heeft echter eerder verklaard dat Madmartigan op de een of andere manier toch deel zal uitmaken van Willow.

Hoe wordt deze afwezigheid opgelost?
Tijdens een recente persconferentie besprak Kasdan hoe de Disney+ Willow-serie de afwezigheid van Madmartigan aanpakt. De serie zal gaan over prinses Kit Tanthalos, die op zoek moet naar haar broer. Kasdan onthulde dat de verdwijning van Madmartigan een belangrijk mysterie in het verhaal zal zijn en een rol zal spelen in Kits zoektocht:

"Omdat we een verhaal vertelden met zoveel jonge personages en ze allemaal op zoek waren naar hun identiteit, vormde de zoektocht naar Madmartigan en de vraag wat er met hem was gebeurd de kern van het verhaal dat we vertelden. We wisten dat het op een fundamentele manier in deze zoektocht zou worden verweven".

"Eén ding dat gebeurde, omdat Val zelf niet naar Wales kon komen om met ons samen te werken, was dat we een vriend van Madmartigan konden toevoegen die ons enkele aanwijzingen kon geven over zijn verblijfplaats en het mysterie rond wat er met hem gebeurde, op een manier die het verhaal dat we al aan het vertellen waren daadwerkelijk uitbreidde. Dit voegde een nieuw element toe aan de serie dat we niet hadden verwacht".

Willow is vanaf 30 november te zien op Disney+.
Bron: Syfy

Lees meer over: Willow, Disney, Val Kilmer

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws