search

Ons nieuws van zaterdag 19 november 2022

De première van deze hitserie is de best bekeken tv-serie van de afgelopen vijf jaar
Series / Nieuws

De première van deze hitserie is de best bekeken tv-serie van de afgelopen vijf jaar

De première van het vijfde seizoen van deze serie is de best bekeken serie sinds 2017.

De kijkcijfers van de prèmiere van het vijfde seizoen van de serie Yellowstone verbreken alle recente kijkcijferrecords. De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Yellowstone werd in korte tijd 15,7 miljoen keer bekeken.

Dit is een stijging van 6% ten opzichte van de ook al zo goed bekeken première van het vierde seizoen van Yellowstone. Deze aflevering werd destijds maar liefst door 14,7 miljoen kijkers bekeken.

De 15,7 miljoen kijkers betekent dat dit de meest bekeken tv-serie uit 2022 is en daarnaast ook de meest bekeken kabelpremière sinds 2017. Destijds was er een aflevering uit het 8e seizoen van The Walking Dead die nog beter bekeken werd.

Chris McCarthy, de CEO van Showtime/Paramount Media Networks, geeft aan dat dit de status van de serie als de meest bekeken serie op tv verstevigt, maar ook dat bij de première van het nieuwe seizoen het aantal jongere kijkers met bijna 60% toenam "“ wat suggereert dat er nog veel meer ruimte is om qua kijkijcijfers te groeien.

Kijk de serie op: SkyShowtime



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit fan-favoriete personage terug in 'The Witcher: Blood Origin'?
Series / Nieuws

Keert dit fan-favoriete personage terug in 'The Witcher: Blood Origin'?

Is dit de bevestiging van de geruchten rond bard Jaskier?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Witcher: Blood Origin de spin-off van de populaire serie, trekt al veel aandacht. De eerste trailer is er en de pers-aandacht is groot.

Persmoment
Tijdens zo'n moment met de pers deelde acteur Lenny Henry, die een Elf bard zal spelen in de nieuwe show, een foto via twitter. Een foto waar een bekend gezicht te zien was!


Op de foto staat niemand minder dan Joey Batey, die bard Jaskier speelt in de Witcher serie. Dit lijkt te bevestigen dat Jaskier te zien zal zijn in The Witcher: Blood Origin.

De rol van Jaskier
Het is nog onbekend wat Batey gaat doen in de serie. Eerdere geruchten dat hij een rol zou spelen bij het framen van de serie (bijvoorbeeld als verteller, of in beeld als Jaskier om de afleveringen in te leiden) blijken onjuist.

De rol van verteller zal het sowieso niet worden, die is weggelegd voor actrice Minnie Driver, die een Seanchaí­ zal spelen, een "lore keeper", oftewel, iemand die de geschiedenis en de verhalen bewaart. Het is nog niet zeker of zij en Jaskier elkaar kennen of überhaupt samen in een scene te zien zijn.

De prequel serie The Witcher: Blood Origin zal zal op 25 december op Netflix te zien zijn en zal uit vier delen bestaan.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe Marvels 'Holiday Special' zich onderscheidt van de 'Guardians of the Galaxy'-films
Films / Nieuws

Hoe Marvels 'Holiday Special' zich onderscheidt van de 'Guardians of the Galaxy'-films

Gunn gebruikte special als paard van Troje voor elementen in de film

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
We zijn één week verwijderd van de nieuwe Guardians of the Galaxy-special die binnenkort zal verschijnen.

Na het succes van Werewolf By Night is het belang van korte films en specials nog eens aangeduid. Personages krijgen meer tijd voor introductie in de latere, grotere MCU-franchise.

Achterover zitten
Deze films en (mini)series zijn ook vaak een moment om tot rust te komen. Even geen ingewikkelde verwijzingen naar andere films of series. Met misschien een kleine uitzondering voor Guardians Vol. 3.

"We mogen even ademen. Even achterover zitten en gewoon genieten van onze favoriete personages," zegt Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Ja, ondanks Gunn's drukke schema als co-baas van DC, is hij zijn Guardians nog niet vergeten.

Volume 3
Ook is Gunn volop bezig met zijn derde deel van de Guardians-films. Hierin zal Rocket (stem van Bradley Cooper) centraal staan.

De film zal heel emotioneel zijn. Het zal het verhaal van Rocket zijn. Waar hij vandaan kwam, en waar hij naar toe gaat. En hoe dat aansluit bij de rest van de Guardians en het einde van deze vorm van de groep." legt Gunn uit.

Paard van Troje
Dat de special het kijken waard is, blijkt ook uit deze opmerking van de regisseur:
"In zekere zin is de Holiday Special een Paard van Troje om dingen naar binnen te krijgen die belangrijk worden in Volume 3, zodat ik aan het begin van de film niet zoveel hoef uit te leggen."

De Guardians of the Galaxy Holiday Special zal vanaf 25 november op Disney+ te zien zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit belangrijke personage zal niet te zien zijn in de fantasyserie 'Willow' van Disney+
Series / Nieuws

Dit belangrijke personage zal niet te zien zijn in de fantasyserie 'Willow' van Disney+

Een erg belangrijk personage uit de originele film zal niet te zien zijn in de nieuwe 'Willow'-serie, maar showrunner Jonathan Kasdan heeft hier een oplossing voor gevonden.

Disney+ komt binnenkort met de serie Willow, die een vervolg is op de gelijknamige film uit 1988. Nu blijkt dat Madmartigan, een van de belangrijkste personages uit de film, niet te zien zal zijn in de serie. Showrunner Jonathan Kasdan legt uit hoe de serie deze afwezigheid oplost.

Val Kilmer speelde de hoofdrol als de charmante krijger Madmartigan in de originele Willow-film van Ron Howard uit 1988. Bevrijd door Willow Ufgood, sluit Madmartigan zich aan bij de aspirant-tovenaar van Nelwyn op zijn zoektocht om de mysterieuze baby terug te geven aan haar volk.

Vanwege beperkingen door de pandemie kon Kilmer niet naar de set op locatie van de serie reizen en zal hij zijn rol in de show helaas niet hervatten. Kasdan heeft echter eerder verklaard dat Madmartigan op de een of andere manier toch deel zal uitmaken van Willow.

Hoe wordt deze afwezigheid opgelost?
Tijdens een recente persconferentie besprak Kasdan hoe de Disney+ Willow-serie de afwezigheid van Madmartigan aanpakt. De serie zal gaan over prinses Kit Tanthalos, die op zoek moet naar haar broer. Kasdan onthulde dat de verdwijning van Madmartigan een belangrijk mysterie in het verhaal zal zijn en een rol zal spelen in Kits zoektocht:

"Omdat we een verhaal vertelden met zoveel jonge personages en ze allemaal op zoek waren naar hun identiteit, vormde de zoektocht naar Madmartigan en de vraag wat er met hem was gebeurd de kern van het verhaal dat we vertelden. We wisten dat het op een fundamentele manier in deze zoektocht zou worden verweven".

"Eén ding dat gebeurde, omdat Val zelf niet naar Wales kon komen om met ons samen te werken, was dat we een vriend van Madmartigan konden toevoegen die ons enkele aanwijzingen kon geven over zijn verblijfplaats en het mysterie rond wat er met hem gebeurde, op een manier die het verhaal dat we al aan het vertellen waren daadwerkelijk uitbreidde. Dit voegde een nieuw element toe aan de serie dat we niet hadden verwacht".

Willow is vanaf 30 november te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasierijke Netflix-serie 'Wednesday': top of flop?
Series / Nieuws

Nieuwe fantasierijke Netflix-serie 'Wednesday': top of flop?

Is de langverwachte serie van Tim Burton over dit iconische personage wel of geen succes?

De nieuwe serie Wednesday verschijnt aankomende woensdag op Netflix. De langverwachte Tim Burton-serie zal gaan over het iconische personage Wednesday Addams van The Addams Family en veel critics hebben hun mening al gedeeld.

Wednesday wordt gespeeld door actrice Jenna Ortega. De officiële synopsis van Netflix luidt als volgt:

"Wednesday probeert om haar opkomende paranormale vermogens onder de knie te krijgen, een monsterlijke moordpartij te dwarsbomen die de lokale stad heeft geterroriseerd en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden in de war bracht - allemaal terwijl ze haar nieuwe en zeer verwarde relaties bij Nevermore navigeert".

Hoe wordt de serie ontvangen?
Hoewel de serie nog niet op Netflix staat, heeft een aantal critics heeft de serie al gezien en er een oordeel over gegeven. Dit oordeel is overwegend positief, maar niet laaiend enthousiast. De tomatometer staat nu op een score van 71%, bestaande uit 24 reviews.

Uit de reviews blijkt dat er is gekozen voor een humoristische aanpak, die door een aantal critics vergeleken wordt met Enola Holmes. Niet iedereen is hier echter positief over, want volgens sommigen maakt dit de serie te kinderachtig. Toch zijn de meeste reviews lovend, vooral over hoe Ortega de rol neerzet.

Wednesday is vanaf woensdag 23 november te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe reisgenoot voor Ncuti Gatwa's 'Doctor Who' gevonden
Series / Nieuws

Nieuwe reisgenoot voor Ncuti Gatwa's 'Doctor Who' gevonden

Gibson over haar rol: Het is een droom die waarheid wordt

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gisteravond, tijdens de Children In Need-special kregen de kijkers een waanzinnige primeur: Millie Gibson wordt de nieuwste companion in Doctor Who!

Children in Need
Children in Need is het liefdadigheidsprogramma van de BBC dat een jaarlijkse televisiespecial heeft, met allerlei terugkerende personages uit kinder -en jongerenseries. Daar mocht Doctor Who natuurlijk niet aan ontbreken. En dit jaar had de show een of misschien zelfs twee heel bijzondere aankondigingen!

Millie Gibson
De belangrijkste aankondiging was natuurlijk die van de nieuwe reisgenoot van de Doctor in het sci-fi programma. Dat werd uiteindelijk, met materialiserende TARDIS en al: Millie Gibson. De actrice, bekend van de Britse soap Coronation Street, zal naast Ncuti Gatwa in 2023 te zien zijn.

Gibson deed in september auditie voor de rol, in het bijzijn van Ncuti Gatwa. De twee hebben al een beetje op elkaar ingespeeld kunnen raken.

"Ik kan het nog steeds niet geloven", zegt Gibson. "Het is een droom van een rol en ik zal er alles aan doen om de schoenen te vullen van de vorige companions die voor mij in de TARDIS hebben gereisd. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Ruby Sunday
De tweede bekendmaking was de naam van haar companion. Gibson's personage zal Ruby Sunday gaan heten. Of dat met "ay" of "ae" zal zijn, kan Gibson nog niet zeggen!

Doctor Who keert volgend jaar terug met David Tennant en Catherine Tate voor drie speciale afleveringen rondom de zestigste verjaardag van de show.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige medische diagnose voor Thor-acteur Chris Hemsworth
Series / Nieuws

Heftige medische diagnose voor Thor-acteur Chris Hemsworth

Chris Hemsworth schrikt van diagnose tijdens opnames van 'Limitless'.

Chris Hemsworth werd recentelijk geconfronteerd met een bijzondere en vervelende ontdekking over zijn genenpakket.

Chris Hemsworth heeft in Vanity Fair aangekondigd dat hij wat vrije tijd zal nemen na de onthulling die tijdens het filmen van de Disney+-serie Limitless aan de orde kwam. Tijdens het filmen bleek namelijk dat hij een genetische aanleg heeft voor de ziekte van Alzheimer.

Sterfelijkheid onder ogen zien
De acteur heeft aangegeven dat hij met deze kennis even gedwongen werd de realiteit van zijn eigen sterfelijkheid onder ogen te zien.

"Het triggerde echt iets in mij om wat vrije tijd te willen nemen en sinds we de serie Limitless hebben beëindigd, heb ik de dingen voltooid waarvoor ik al was gecontracteerd. Na het afronden van mijn perstour, ga ik naar huis en heb ik een flink stuk vrije tijd met mijn vrouw en kinderen"'onthulde Hemsworth.

Onthulling in 'Limitless' op Disney+
De medische onthulling van Hemsworth komt in de vijfde aflevering van de serie Limitless aan de orde. Een op de vier mensen draagt "‹"‹een enkele kopie van het gen, maar slechts 2 tot 3% van de bevolking heeft, zoals Hemsworth, beide aldus Vanity Fair.

Hemsworth benadrukte in het interview dat hij geen harde diagnose van de ziekte van Alzheimer heeft gekregen, ook al is er enige reden tot bezorgdheid.

Hij merkte tijdens het Vanity Fair-interview op dat Disney met hem het idee besprak om zijn diagnose uit Limitless weg te laten, maar hij stond er op dat dit in de serie zou worden meegenomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is hoe Vecna verslagen kan worden in 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Dit is hoe Vecna verslagen kan worden in 'Stranger Things' seizoen 5

Misschien is dit subplot van 'Stranger Things' wel de sleutel om Vecna te verslaan.

In seizoen 5 van Stranger Things zullen onze helden het waarschijnlijk weer opnemen tegen Vecna. En één specifiek subplot zou het geheim kunnen zijn om Vecna te verslaan.

De serie begon met de vrienden die Dungeons & Dragons aan het spelen waren. Sindsdien is D&D gebruikt om de monsters en de regels van de Upside Down uit te leggen.

Het is dan ook een heel belangrijk onderdeel geworden in de afgelopen seizoenen van Stranger Things. Het zou dan ook kunnen dat het spel van cruciaal belang kan zijn voor het verslaan van Vecna in het laatste seizoen.

Vecna verslaan door D&D
D&D werd al eens gebruikt om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen in dat seizoen. Ook werd het een symbool voor de band tussen Will en zijn vrienden.

De kans is groot dat Will een belangrijk onderdeel zal worden in seizoen 5. Hij houdt van iedereen in Hawkins misschien wel het meest van D&D.

Het zou kunnen zijn dat zijn blije herinnering aan D&D Vecna kunnen verslaan. Een beetje zoals Max' gelukkige herinneringen aan haar vrienden ervoor zorgden dat ze kon ontsnappen aan Vecna's vloek.

Bekijk hier Stranger Things



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenkers nieuwe Netflix-hit '1899' verklappen het grote geheim
Series / Nieuws

Bedenkers nieuwe Netflix-hit '1899' verklappen het grote geheim

De makers van de hitserie '1899' verklapten hun grote geheim van het creatieve maakproces.

De makers van de live-action serie Dark hebben nu een nieuwe serie gemaakt: 1899. De makers van 1899 onthulden en bevestigden verschillende dingen over het creatieve proces en de serie.

Jantje Friese en Baran bo Odar bevestigden dat er geen personages uit hun vorige series in 1899 zitten. Dit is wat ze erover zeiden:

"We hebben geen slechte ideeën. Nee, we vergeten ze gewoon meteen. Maar we zijn niet bang om slechte ideeën op tafel te leggen, want soms zit er iets kleins in een slecht idee dat eigenlijk goed is en dat je zou moeten gebruiken.

Een slecht idee dat we zeker hebben gezegd, dat niet gaat gebeuren is dat 1899 gerelateerd is aan Dark. We krijgen die vraag vaak.

Dus voor alle fans: sorry, er zullen geen personages uit Dark plotseling op het schip verschijnen"
.

De drie geheime elementen
Ook vertelden ze dat er drie elementen zijn in hun creatief proces. Thema, personages en plot. Vaak zet het thema het hele proces in gang.

"We moeten weten waar we het eigenlijk over hebben. ongeveer. Wat is het fundament van dit alles?

Dan begin je personages in dat idee te stoppen, maar ze voelen misschien een beetje eendimensionaal aan, dus je krijgt wat ideeën voor het plot en je werkt het uit".


1899 is te streamen op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon'-makers over hoe het verziekte gezicht van Viserys werd gemaakt
Series / Nieuws

'House of the Dragon'-makers over hoe het verziekte gezicht van Viserys werd gemaakt

De behoorlijke progressie van fitte koning tot melaatse kreupeling uitgelegd.

Het eerste seizoen van House of the Dragon zit er op met een behoorlijk positieve ontvangst. Een van de personages die prominent aanwezig was in het eerste seizoen was koning Viserys. Naarmate het seizoen vorderde takelde hij wegens zijn ziekte steeds verder zichtbaar af. In een interview leggen de makers uit hoe ze dit vorm gaven.

In de serie begon koning Viserys, gespeeld door acteur Paddy Considine, als nieuwe vorst van de Targaryen dynastie en al snel was te zien dat hij milde symptomen van een vleesetende ziekte toonde. Wegens de vele tijdsprongen moesten de makers Viserys telkens nóg zieker laten voorkomen. Aan het einde van de serie was van Viserys alleen nog een kreupele en sterk vermagerde koning over met een half weggegeten gezicht.

Combinatie van echte schmink en 3D technologie
Mike Bell, hoofd van de visuele effecten van House of the Dragon zegt zelf: "We wilde vanwege alle tijdsprongen dat de kijker echt zou schrikken de eerste keer dat ze Viserys in bed zagen liggen. Daarnaast wilden we ook niet te veel effecten toevoegen om het feilloze acteerwerk van Paddy te verhullen. We hebben met veel 2D technologie en schmink de rotting laten zien maar ook 3D bij zijn wang en oog omdat de kijkers natuurlijk wel naar binnen moesten kijken waar nu de gaten zaten."

De serie probeert ook een samenhang te creëren tussen de lichamelijke aftakeling van Viserys en het verminderde contact met zijn dochter Rhaenyra en de bekoelde verstandhouding die zij op haar beurt heeft met Visery's vrouw en Rhaenyra's jeugdvriendin Alicent.

Kijk zelf naar de aftakeling van koning Viserys in House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'The White Lotus' met nieuw seizoen en nieuwe cast
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'The White Lotus' met nieuw seizoen en nieuwe cast

Van de spraakmakende serie zal sowieso een derde seizoen gemaakt worden.

De dramaserie The White Lotus van HBO gaat een derde seizoen krijgen. Dat maakt het televisienetwerk bekend. De hitserie wil gaan uitbreiden met zowel een nieuw seizoen maar ook een nieuwe cast.

Nu het tweede seizoen sinds kort te zien is weet HBO alvast vooruit te lopen op het succes van de serie. De maker van de serie Mike White zegt hierover: "Er is geen plaats waar ik liever zou willen werken dan bij HBO en er zijn geen mensen waar ik liever mee werk dan Casey Bloys, Francesca Orsi, en Nora Skinner en hun fantastische team".

Een succes gemaakt in de pandemie
Francesca Orsi is hoofd drama bij HBO en is vol bewondering van de visie van Mike Smith. De serie is gemaakt ten tijde van de coronapandemie en begon als kleine productie, zodanig dat het toentertijd in stand te houden was. Volgens Orsi hebben de makers The White Lotus naar ongekende hoogte weten te brengen in seizoen twee en ze is enthousiast over het maken van een derde seizoen.

De komedie/dramaserie van HBO vertelt een verhaal over de gasten en werknemers van het fictieve White Lotus hotel en hoe hun verblijf wordt beïnvloed door allerlei omstandigheden. Elk seizoen wordt een ander verhaal verteld. Zo speelde het eerste seizoen zich af in Hawaii en het tweede seizoen in Sicilië.

Binnenkort worden meer details bekend over seizoen drie van The White Lotus. Kijk seizoen één en het lopende tweede seizoen op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote Spike Lee regisseert deze nieuwe grote dramaserie
Series / Nieuws

De grote Spike Lee regisseert deze nieuwe grote dramaserie

Spike Lee is bezig met een nieuwe dramaserie voor Prime Video.

De bekende Amerikaanse filmregisseur Spike Lee is bekend van zijn films waarin maatschappelijke thema's zoals racisme worden aangesneden. Zijn films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar voorbeelden van. Spike Lee is nu als regisseur en uitvoerend producent betrokken bij het maken van een nieuwe serie.

Vorig jaar werd Lee de eerste zwarte regisseur die de hoogste eer van de DGA ontving met de Lifetime Achievement Award.

Coming-of-age serie
Amazon Studios is momenteel bezig een coming-of-age-dramaserie op te nemen die zich afspeelt binnen het Reserve Officers' Training Corps. Jalysa Conway, bekend van 9-1-1: Lone Star en Rebecca Murga, bekend van Swagger schreven het script. De titel van de serie is nog onbekend.

Plot
Het verhaal gaat over een Reserve Officers' Training programma op een grote universiteit in de Verenigde Staten. Op deze universiteit zitten studenten uit alle lagen van de bevolking die zichzelf in dit trainingsprogramma tot het uiterste drijven.

Vorig jaar werd Lee de eerste zwarte regisseur die de hoogste eer van de DGA ontving met de Lifetime Achievement Award.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom Marvel-serie 'Armor Wars' nu een film wordt
Series / Nieuws

Dit is waarom Marvel-serie 'Armor Wars' nu een film wordt

Het verhaal van de film leek toch nét iets te groot om uit te kunnen beelden in een serie.

Een tijdje terug werd het opvallende nieuws gedeeld dat Marvel Studios niet langer de tv-serie Armor Wars wilde maken, maar er in plaats daarvan een film van maakt. Maar waarom werd deze beslissing eigenlijk genomen?

Don Cheadle zal in de serie opnieuw te zien zijn als kolonel James 'Rhodey' Rhodes en voor het eerst de hoofdrol spelen in een Marvel-project. Yassir Lester, die werd ingehuurd als showrunner voor de serie, blijft aan als scenarist van de filmversie.

Geld, geld, geld
Marvel Studios-bobo Nate Moore sprak onlangs met The Town Podcast en deed een boekje open over waarom de beslissing werd genomen om van Armor Wars een film te maken:

"We hadden een aantal geweldige plannen voor die serie, maar die waren uiteindelijk te groot voor een tv-project. Onze Disney+-series zijn te gek, maar de budgetten zijn niet hetzelfde als die van onze films. Dat is geen geheim. En als je een serie met allerlei coole Stark-pantsers wil laten zien gaat dat heel veel geld kosten."

Door het project nu in filmvorm te gieten, kunnen de makers volgens Moore ook meer invloed uitoefenen op het MCU in zijn algemeenheid.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details over 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry'
Series / Nieuws

Nieuwe details over 'IT'-prequelserie 'Welcome to Derry'

HBO Max laat o.a. de oorsprong van Pennywise the Dancing Clown zien in de serie.

Er wordt momenteel gezocht naar de cast voor Welcome to Derry, de nieuwe serie van HBO Max die zal dienen als prequel op de IT-filmfranchise.

Volgens fansite The Illuminerdi wordt er door de productie gezocht naar een zwarte acteur rond de 30 om de hoofdrol te spelen. Het personage wordt omschreven als een patriottische piloot die in de luchtmacht dient en een grote rol speelt in de gebeurtenissen die centraal staan in de serie.

Winnende Losers
De setting van de serie is het Derry van de jaren '60 en laat zien hoe de gemeenschap van het plaatsje een moeilijke tijd doormaakt. HBO zou tevens op zoek zijn naar een groep kinderen voor andere hoofdrollen. Dit lijkt erop te wijzen dat ook Welcome to Derry een 'Losers Club' zal bevatten.

De eerste van de twee IT-films speelt zich af in 1988/1989, en met de wetenschap dat Pennywise zich eens in de 27 jaar laat zien, is het logisch dat de serie zich aan het begin van de jaren '60 afspeelt.

Welcome to Derry zal naar verluidt ook de oorsprong van Pennywise laten zien, iets waar enkel nog naar werd gehint in IT: Chapter Two.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en Prime Video pakken uit met 3 splinternieuwe films
Films / Featured

Netflix en Prime Video pakken uit met 3 splinternieuwe films

Een wonderbaarlijk kostuumdrama, een geslaagde familiefilm en een alternatieve filmgeschiedenis.

Netflix en Prime Video weten deze week van wanten! Ze hebben wederom enkele sterke films online gezet, die mogelijk wel een plaats verdienen in jouw kijklijstje. Leer snel meer over de films aan de hand van de recensies van onze collega's bij FilmTotaal!

The Wonder | Netflix
Deze kalme mysteryfilm zet zijn vraagtekens bij een Iers wonder in 1826: kan een meisje daadwerkelijk vasten voor vier maanden achtereen? Recensent Mitchell van Vuren kon de sterke vertolkingen en de prachtige cinematografie in het kostuumdrama erg waarderen, wat zorgde voor 4 sterren.

Hij stelt: "De film weet met zijn genuanceerde vertelling op voortreffelijke manier een universeel verhaal over vrijheid te vertellen. Het is doodzonde dat we in Nederland de bioscooprelease moeten missen."

Lees de rest van de recensie.

The People We Hate at the Wedding | Prime Video
Richard Korpel ziet veel originaliteit in deze komediefilm met de potentie van een moderne klassieker. Vandaar dat de grappige familiefilm 4 sterren kreeg van hem.

Hij vindt: "De dialogen zijn fris en gaan creatief om met verhaaltechnische plichtmatigheden. Sommige van de situaties zijn clichématig (betrapt worden terwijl je een stoute foto maakt), maar de film heeft een eigen stijl die dat voldoende kan verhullen."

Lees de rest van de recensie.

Is That Black Enough for You?!? | Netflix
De wereldberoemde cinefiel Elvis Mitchell geeft in deze documentairefilm een overzicht van de zwarte cinema, wat een verfrissende blik werpt op de filmgeschiedenis. Didier Becu beloonde na afloop de film met 4 sterren.

Ze concludeert: "'Het verhaal van 'Is That Black Enough For you?!?' stopt abrupt bij 'The Wiz' uit 1978… Maar wie weet is dit voer voor een tweede deel, want voor iedere filmfan is het een godsgeschenk om een filmkenner als Mitchell zo gepassioneerd te horen praten over cinema, zelfs als dat met wat sarcasme en de nodige kritiek is."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.