Wat was eigenlijk het originele einde van 'The Walking Dead' ?

Welk einde is beter?

Het einde van The Walking Dead veranderde in iets verrassends anders.

Valeria Milic, 28 november 2022 11:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Voor liefhebbers van The Walking Dead: de serie zou in eerste instantie eindigen middels een grote sprong voorwaarts in de tijd, en de kijkers een melancholieke afronding geven.

Het is niet niks om een serie te runnen die langer dan tien jaar duurt, en om daar bovenop ook nog eens het verhaal boeiend te houden. In het geval van The Walking Dead is dit echter volledig gelukt.

Het einde dat nooit gefilmd werd
Showrunner Angela Kang deelt in een interview met Insider wat men voor ogen had:

"We zien de Freedom Parkway in Atlanta, zoals het ook begon. We zien een busje met een volwassen, jonge man en vrouw voorin, tevens wat andere jonge volwassenen achterin.

Als kijker besef je dat dit dus RJ en Judith zijn, net zoals de andere kinderen inmiddels volwassenen zijn. Ook weer zoals in de pilot, is hier een oproep per radio te horen, en wel door RJ. De kinderen zetten het werk van hun ouders voort".

Hoewel fans blij zijn met de verschijning van Rick en Michonne, is er ook kritiek geweest op het laatste seizoen van de geliefde serie. Men was van mening dat het verhaal tekort werd gedaan.

Toch geschrapt
Waarom schrapte men het originele einde eigenlijk? De producenten vonden de verwijzing naar Rick en Michonne's spin-off belangrijk. Ook wilde men de serie niet laten eindigen met niet zo bekende personages. Hoewel dit op zich niet onlogisch is, oordelen sommigen dat een kloppend verhaal hiermee tekortgedaan is ten voordele van universe-building.

Het is nog niet bekend wanneer de spin-off met de personages van Rick en Michonne uitgezonden gaat worden.

Op Disney+ vind je The Walking Dead in zijn geheel.

Lees ook: 'The Walking Dead' zorgt voor inleiding nieuwe spin-off

Bron: Screenrant

Lees meer over: The Walking Dead, Rick, Michonne, spinoff

Populair nieuws