search

Ons nieuws van maandag 28 november 2022

Recensie Netflix-serie 'Wednesday'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Wednesday'

Wednesday Addams als ongehoorzame pupil in een ijzersterke adaptatie van The Addams Family.

Regie: Tim Burton, James Marshall, Gandja Monteiro | Cast: Jenna Ortega (Wednesday Addams), Emma Meyers (Enid Sinclair), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Hunter Doohan (Tyler Galpin), Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luis Guzmán (Gomez Addams), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45 minuten| Jaar: 2022

Slechts een jaar geleden kwam de laatste adaptatie van de welbekende Addams Family-verhalen uit in de vorm van een animatiefilm. Door de jaren heen heeft menig maker zich gewaagd aan de eigenzinnige personages en hun macabere omgeving, maar niet veel van hen zijn erin geslaagd deze wereld zo tot leven te wekken als de makers van Wednesday, de nieuwe serie die in korte tijd bovenaan de lijst van best bekeken Netflix-content is komen te staan.

Met de kennis dat Tim Burton de helft van de afleveringen heeft geregisseerd kan het geen verassing zijn dat de serie visueel prachtig en ontzettend interessant is. Het personage Wednesday is berucht om haar voorliefde voor het monochrome en toch is de wereld om haar heen op een bijzondere manier kleurrijk, geheel trouw aan de stijl van Burton.

In tegenstelling tot alle andere verfilmingen speelt Wednesday zich niet af in de woning van de rijke familie Addams, maar op de Nimmermeer Academie, waar vader en moeder Addams in hun jeugd verbleven. Nadat hun dochter Wednesday in het zwembad van haar middelbare school een stel piranha's heeft losgelaten, wordt ze vriendelijk doch dringend verzocht haar verdere onderwijs te volgen op Nimmermeer, waar bovennatuurlijke buitenbeentjes elkaar vinden. Waar de familie Addams in voorgaande versies altijd uit de toon viel, zorgt deze verandering van omgeving ervoor dat we met een frisse blik een kijkje in hun eigen wereld kunnen nemen.

Ook voor de kijker die niet bekend is met de Addams Family-tradities heeft Wednesday genoeg te bieden, want als losstaand product is de serie nog steeds interessant. Liefhebbers van het mysterygenre of het bovennatuurlijke kunnen hun hart ophalen. We volgen Wednesday Addams in de rol van detective terwijl ze tegen alle waarschuwingen in meerdere moorden rondom Nimmermeer Academie probeert op te lossen en tegelijkertijd haar plek in de wereld tracht te vinden.

Aan het einde van dit eerste seizoen is de grote verhaallijn rondom het moordende monster netjes afgerond, maar worden er op een schertsende manier nieuwe vragen en mysteries geïntroduceerd die zouden kunnen worden uitgewerkt in een tweede seizoen. Na de goede ontvangst van de eerste acht afleveringen staan de makers ongetwijfeld te springen om hier verder mee aan de slag te gaan.

Als laatste nog een paar lovende woorden over Jenna Ortega in de rol van Wednesday en in het bijzonder haar improvisatieprestaties in de uitmuntende dansscéne in de vierde aflevering, wat bij uitstek een van de beste scénes in de serie is geworden. Ze speelt het personage met een intensiteit die nog lang na de aftiteling bij de kijker zal blijven hangen. Wellicht heeft ze tips gekregen van tegenspeelster Christina Richie, die in de film uit 1991 de rol van de jonge Wednesday al vertolkte.

★★★★★

Wednesday is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' nog altijd enorme goudmijn voor acteurs
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' nog altijd enorme goudmijn voor acteurs

Castleden verdienen nog altijd flink aan serie die al drie jaar geleden is gestopt.

De serie The Big Bang Theory werd voor het laatst uitgezonden in 2019. De serie heeft de hoofdrolspelers destijds natuurlijk een fortuin opgeleverd. Bijzonder is dat zij jaren na dato nog altijd flink aan de serie verdienen.

Verdiensten tijdens de opnames
Jim Parsons werd in 2017 al uitgeroepen tot de best verdienende mannelijke tv-acteur en Kaley Cuoco vertelde ooit aan Variety hoe het was om zoveel geld te verdienen: "We keken elkaar na de salarisonderhandeling destijds aan en we hadden zoiets van: Wat is er in vredesnaam net gebeurd?".

Cuoco gaf aan dat het een zegen was die haar in staat stelde voor veel dingen in haar leven en haar gezin te zorgen en dat ze daar voor altijd dankbaar voor zou zijn.

Verdiensten na de opnames
Ook vandaag de dag wordt er nog flink verdiend aan de serie. Vooral de main characters: Kaley Cuoco, Johnny Galecki en Jim Parsons pakken nog altijd flinke kluiten mee. Cuoco, Galecki en Parsons bezitten naar verluidt 1% van de totale inkomsten van de serie die natuurlijk nog over de hele wereld wordt herhaald.

Uit een berekening is gebleken dat de serie ongeveer nog $ 1 miljard per jaar oplevert. Per acteur dus nog steeds een achteraf bate van circa $ 10 miljoen per jaar!

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Onverwacht vertrek schokte iedereen bij 'The Big Bang Theory'

'The Big Bang Theory'-actrice gaat dit nooit meer doen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Mads Mikkelsen 'Hannibal' helemaal niet wilde spelen
Series / Nieuws

Waarom Mads Mikkelsen 'Hannibal' helemaal niet wilde spelen

Mads Mikkelsen had zijn iconische rol als Hannibal bijna willen afwijzen.

Hannibal van Bryan Fuller is moeilijk voor te stellen zonder Mads Mikkelsen, maar hij was aanvankelijk niet zeker over het spelen van Hannibal. Vóór Mikkelsen's meeslepende optreden was Anthony Hopkins het gezicht dat geassocieerd werd met de beroemde fictieve kannibaal.

Hopkins' geweldige prestatie in het met een Oscar bekroonde Silence of the Lambs betekende dat iedereen die Hannibal zou spelen de culturele bagage van het personage met zich mee zou moeten dragen. Met dat in het achterhoofd is het logisch dat Mikkelsen bedenkingen had om Hannibal te spelen.

In een "Post Mortem" interview werd Mads Mikkelsen gevraagd naar zijn eerste gedachten over de rol: "Terughoudend. Ik had zoiets van ahhh...dat is een blik wormen, ga ik dat openen?" Naast de inherente vergelijking met Hopkins' rol in Silence of the Lambs, is Hannibal een ingewikkelde rol die in de verkeerde handen gemakkelijk belachelijk zou kunnen overkomen.

Mikkelsen legt echter uit dat Bryan Fuller hem overtuigde door de plot van de show ongeveer twee uur lang uit te leggen. Fuller's grote schets overtuigde Mikkelsen dat de show "interessant en radicaal" zou kunnen zijn.

Het feit dat Mikkelsen de rol aannam omdat hij geloofde in de artistieke visie van de show en niet alleen omdat de rol leuk klonk, kwam uiteindelijk de show als geheel ten goede en is ook een bewijs van hoe de kenmerkende toon van de show vanaf het begin was gepland.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt er een "What If..."-versie van 'The Walking Dead'?
Series / Nieuws

Komt er een "What If..."-versie van 'The Walking Dead'?

Er komen een hoop 'The Walking Dead' spin-offs aan, maar volgens deze acteurs kan er nog wel eentje bij...

Hoewel The Walking Dead voorbij is, komen er nog een hoop spin-offs aan. Volgens acteurs Callan McAuliffe en Teo Rapp-Olsson kunnen er echter nog wel een paar bij, want zij zeggen dat ze graag een What If...?-stijl spin-off serie zouden zien van The Walking Dead.

In een interview met Insider werd aan The Walking Dead-castleden gevraagd om hun ideeën voor de franchise te delen, waarop McAuliffe en Rapp-Olsson antwoordden dat ze een spin-off willen in de stijl van Marvel's What If...?. De Marvel-serie neemt canonieke personages en gebeurtenissen uit het Marvel Cinematic Universe en verkent alternatieve tijdlijnen waarin die gebeurtenissen anders plaatsvonden.

Pizzabezorgers en buitenaardse wezens
McAuliffe, die Alden speelt in de serie, zegt dat hij graag een aflevering zou willen zien over buitenaardse wezens in de zombie-apocalyps. Rapp-Olsson, Sebastian Milton in de serie, wil daarentegen een wereld zien waarin Sebastian bepaalde personages kende voordat de apocalyps plaatsvond:

"In een alternatieve wereld, zouden Glenn en ik pizzabezorgers zijn", is het plan van Rapp-Olsson. "Ik denk dat het er gewoon om zou gaan dat we kleine chaotische kinderen zijn, die zichzelf redden van zombies…"

McAuliffe heeft een ander idee: "Ik weet niet hoe het zou heten, maar als we er nog een gaan doen, dan kunnen we er net zo goed gelijk helemaal voor gaan en dan moeten er buitenaardse wezens zijn. Er zou van alles moeten zijn... Ik zou zeker kijken naar een 'Walking Dead: What If' ".

The Walking Dead kijk je op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste aflevering 'The Walking Dead' verandert betekenis van de titel van de serie
Series / Nieuws

Laatste aflevering 'The Walking Dead' verandert betekenis van de titel van de serie

De titel van 'The Walking Dead' krijgt een erg hoopvolle twist in de laatste aflevering van de serie.

De finale van The Walking Dead heeft de betekenis van de titel van de serie volledig veranderd. Hoewel de finale misschien niet alle mysteries heeft beantwoord die de serie eerder had opgezet, werpt deze wel een nieuw licht op de titel van de serie zelf.

In de allerlaatste momenten van The Walking Dead seizoen 11, aflevering 24, "Rest in Peace", wordt de serie afgesloten met een voice-over van Rick en Michonne, afgewisseld met throwback-beelden van oude personages en nieuwe clips van Rick en Michonne. De hele cast herhaalt "Wij zijn degenen die leven", wat de boodschap verandert die oorspronkelijk was opgesteld en uitgesproken in seizoen 5, aflevering 10, "Them", waar Rick naar de overlevenden verwijst als "the walking dead".

Hoopvol einde
Rick sprak over hoe zijn grootvader de Tweede Wereldoorlog alleen overleefde omdat hij zichzelf ervan overtuigde dat hij slechts een dode man was die in geleende tijd leefde. Michonne en Daryl Dixon verwierpen dit idee, in de overtuiging dat het schadelijk zou zijn om de hoop op te geven. Dat deze boodschap opnieuw benadrukt wordt door Michonne en Rick in de finale, laat zien hoe ver de overlevenden zijn gekomen en dat er potentieel is voor een mooie toekomst.

"Wij zijn degenen die leven" plaatst Rick en de overgebleven overlevenden precies tegenover "the walking dead". Hun boodschap omvatte de herinneringen en momenten die werden gedeeld met andere overlevenden die zijn overleden, wat het idee versterkte dat ze eindeloos zijn zolang het kleine aantal mensen met hoop er nog steeds is. De slotboodschap van The Walking Dead is dan ook ronduit hoopvol.

The Walking Dead is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote Netflix-film 'Knives Out 2' maakt eerste klapper in de bioscopen
Series / Nieuws

Grote Netflix-film 'Knives Out 2' maakt eerste klapper in de bioscopen

De tweede 'Knives out' film blijkt een onverwachte hit te zijn.

Ondanks het feit dat Netflix's Glass Onion: A Knives Out Mystery maar op 20% van de schermen bij een normale release te zien was heeft het de verwachtingen overtroffen.

Bronnen uit de industrie geven aan dat de zeer goed beoordeelde whodunit op weg is om 15 miljoen dollar te verdienen tijdens zijn week in 600 zalen in de VS alleen.

De film bracht 13 miljoen dollar op tijdens de uitgebreide vijfdaagse Thanksgiving en een zeer goed gemiddelde van 19.000 dollar per zaal. Dat plaatst hem op de derde plaats voor de vijfdaagse achter Black Panther: Wakanda Forever met 65 miljoen dollar en Strange World met 18,5 miljoen dollar.

Dit is met gemak de beste bioscooplancering ooit voor een Netflix pre-streaming film en verslaat met gemak Red Notice, die vorig jaar een driedaagse opening van 1,5 miljoen dollar binnenhaalde. Hoewel dit wordt gezien als de eerste keer dat Netflix daadwerkelijk uitgaven doet voor de marketing van een bioscoopfilm.

Het is begrijpelijk dat bioscoopexploitanten willen dat Netflix Glass Onion een langere bioscoopperiode geeft, maar tot nu toe houdt de streamer voet bij stuk en gaat de film op 23 december wereldwijd in première.

Toch heeft het toegevoegd aan het debat over welke projecten het beste werken voor streaming en het beste voor de bioscoop - ongeacht wie ze produceert.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-honden Cosmo & Lucky ontmoeten elkaar op aandoenlijke foto
Series / Nieuws

Marvel-honden Cosmo & Lucky ontmoeten elkaar op aandoenlijke foto

Er is een nieuwe team-up, de Marvel-honden Cosmo en Lucky hebben elkaar ontmoet in de meest schattige foto.

Er zijn natuurlijk heel veel superhelden in MCU, maar deze twee personages zorgen ervoor dat iedereen de superhelden even vergeet. De dieren achter MCU's Cosmo en Lucky the Pizza Dog ontmoeten elkaar officieel op een schattige foto.

Na een van hun franchisedebuten hebben de dieren achter Cosmo en Lucky the Pizza Dog elkaar ontmoet op een schattige foto. Cosmo the Spacedog maakte eerder haar MCU-debuut met de originele Guardians of the Galaxy-film.

Na kort te zijn verschenen in een van de aftiteling scènes voor het vervolg van 2017, keerde Cosmo terug in The Guardians of the Galaxy Holiday Special en is ze al aan het werk om nieuwe vrienden te maken.

De schattigste foto
Het officiële Instagram-account van de hondenacteur Jolt deelde onlangs een foto van de golden retriever die naast een andere retriever staat. Het bijschrift voor de schattige foto onthult dat Slate de hond was achter The Guardians of the Galaxy Holiday Special's Cosmo.

Deze foto smeekt om een crossover. Bekijk de team-up hieronder:

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn nog veel meer series in het DC Universe in aantocht
Series / Nieuws

Er zijn nog veel meer series in het DC Universe in aantocht

In een onthullende tweet is er aangegeven dat er nog veel meer series in aantocht zijn voor DC Universe.

DC is één van de grootste superhelden franchises. James Gunn, co-hoofd van DC Studios, belooft meer DCU-tv-programma's.

James Gunn belooft dat er in de toekomst meer DC Universe series zullen komen. De DCU slaat een nieuwe richting in na de DC Studios, waardoor Gunn en Peter Safran de leiding hebben over het superheldenmerk van Warner Bros. Discovery.

Ze beloven de komende jaren veel meer DC-films, tv-shows en animatie. Hoewel hun 10-jarenplan een work in progress is, wordt van hen verwacht dat ze het in de komende maanden aan Warner Bros. Discovery zullen presenteren.

Een onthullende tweet
Fans wilden logischerwijs meer weten over de toekomst van DCU.

Daarom vroegen ze op Twitter hoe het stond met de plannen. Er werden vragen gesteld zoals "Wordt het 3D- of 2D-animatie?" en "James Gunn zijn jij en je partner van plan om meer tv-shows met DC-personages te geven die bijdragen aan het verhaal voor de DCEU?".

James Gunn heeft op meerdere fans geantwoord. Lees hieronder de tweets.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom hebben de acteurs van 'Friends' een hekel aan het themalied en de openingsscène?
Series / Nieuws

Waarom hebben de acteurs van 'Friends' een hekel aan het themalied en de openingsscène?

\'Friends\' acteurs onthullen dat ze het themalied en de openingsscène haten en dit is waarom.

De openingsscène en het themalied van Friends hebben een plekje in de tv-geschiedenis verdiend. De iconische cast van de serie was er echter helemaal niet blij mee.

In de openingsscène van Friends dansen en hebben de zes acteurs plezier in en rond een fontein. Ze hebben kleurrijke paraplu's en de bekende Central Perk-bank en -lamp.

Op de achtergrond speelt natuurlijk "I'll Be There For You" van The Rembrandts. Hoewel de cast eruit ziet alsof ze het heel gezellig hebben, was het eigenlijk een onaangename ervaring.

Waarom de cast de openingsscène en het themalied haat
Jennifer Aniston vertelde in een interview met BBC dat dansen in de fontein "een beetje vreemd" aanvoelde en voegde eraan toe dat "niemand echt een grote fan was van dat themalied".

In het boek van Miller, I'll Be There For You deelde Lisa Kudrow dat ze niet dacht dat ze "in de stemming waren - of er zelfs maar uit zouden zien alsof ze nog lol hadden" na te veel dansjes in het water, omdat ze uiteindelijk begonnen te bevriezen.

Sommige kijkers delen de gevoelens van de cast over het themalied van Friends en noemden het zelfs "flauw" en "vervelend". Ondanks dit alles is het toch een hele iconische openingsscène.

Bekijk hieronder de openingsscène


Bekijk hier Friends



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-actrice Jenna Ortega vroeg voorganger Christina Ricci niet om advies
Series / Nieuws

'Wednesday'-actrice Jenna Ortega vroeg voorganger Christina Ricci niet om advies

De kersverse Wednesday had voor haar rol geen behoefte aan advies van haar voorganger.

In de nieuwe serie Wednesday van Netflix speelt actrice Jenna Ortega de hoofdrol als de bekende dochter uit de familie Addams. Ter voorbereiding op haar rol wilde ze beslist geen advies van haar voorganger Christina Ricci.

Meeste mensen zullen de films The Addams Family en Addams Family Values uit de jaren 90 nog wel herinneren. In die films speelde Christina Ricci de rol van Wednesday. In de serie Wednesday speelt Ricci de rol van Marylin Thornhill. Zij en Jenna Ortega komen elkaar dus geregeld tegen op de set en in een recent interview bespreekt ze het contact tussen de twee Wednesdays.

Ik wilde niet te veel op haar lijken
Jenna Ortega zegt hierover: "Nee toen ze op de set was hadden we allebei niet de neiging om Wednesday te bespreken. Ik denk dat ze niet in de weg wilde staan van mijn uitvoering of dat ze te overheersend zou zijn. En ik wilde ook niet iets doen wat zij 30 jaar geleden deed. Ik wilde niet haar stijl nadoen en daarnaast wilde ik ook niet te veel op haar lijken."

Ze ervoer in ieder geval wel veel druk om het personage te spelen. Nog nooit heeft ze een personage moeten spelen dat al eens is gedaan en ook heel bekend is. Er is erg veel respect vanuit haar naar het personage en volgens haar is er nog nooit zoveel tijd gespendeerd aan Wednesday op camera.

Alle afleveringen van Wednesday kijk je op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toen Steve Carell vertrok had 'The Office US' moeten stoppen
Series / Nieuws

Toen Steve Carell vertrok had 'The Office US' moeten stoppen

Waarom Steve Carell de serie verliet was tot voor kort onduidelijk.

Waar de ene hitserie: The Big Bang Theory onmiddelijk werd stopgezet toen de hoofdrolspeler vertrok, ging de andere: The Office US gewoon door. Toen hoofdrolspeler Steve Carell stopte, ging de serie gewoon door.

Carell weg
In de serie speelde Steve Carell de rol van Michael Scott, de bijzondere baas van één van de filialen van het fictieve papierbedrijf Dunder Mifflin. De serie draait volledig om zijn personage, dus toen hij serie na seizoen 7 verliet, zou het logisch zijn geweest om de serie te stoppen. De serie liep echter nog twee jaar door. Deze laatste twee seizoen werden vrij breed bekritiseerd vanwege de lagere kwaliteit.

De echte reden
Waarom Steve Carell de serie verliet was tot voor kort onduidelijk. In een interview met Entertainment Weekly in 2011 hield hij het bij wat algemene bewoordingen: "het was een goed moment om verder te gaan en om meer tijd met het gezin door te brengen". Later werd in het boek: The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s onthuld dat Steve Carell zich gedwongen voelde te vertrekken omdat de NBC-leidinggevenden niet expliciet genoeg duidelijk maakten dat ze wilden dat hij bleef.

De fans op Reddit
Veel threads op Reddit beweren dat de show de moeite echt niet meer waard was toen Steve Carell was vertrokken. Het karakter Michael Scott was echt degene waar het verhaal al die jaren om had gedraaid. "The Office US na Carell was een serie op zich. Alleen als het je lukt dit niet met de eerdere seizoen te vergelijken, dan kun je het waarderen"

Met terugwerkende kracht is het allemaal helder: het had met The Office US moeten eindigen toen Carell vertrok.

Kijk hier nog eens The Office US[i].

Nieuw op Netflix: Alle seizoenen van 'The Office'

Zoeey Deschanel wees rol in 'The Office' af
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het alternatieve einde voor 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Dit is het alternatieve einde voor 'The Walking Dead'

Het einde van 'The Walking Dead' was oorspronkelijk heel anders...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste aflevering van The Walking Dead eindigde met post-credit scène die de terugkeer van Rick en Michonne onthulde. Maar de aflevering had oorspronkelijk een heel ander einde...

Volgens Insider ging het oorspronkelijke einde van The Walking Dead meer dan tien jaar de toekomst in om de volwassen kinderen van Rick, Michonne, Aaron and Rosita te laten zien. In een verwijzing naar de pilot zouden de laatste regels van de serie een volwassen RJ zijn geweest die via een CB-radio contact opnam met de vraag of iemand zijn stem kon horen. Een complete omschrijving vind je hier.

Een persoon met kennis van het verwijderde einde vertelde Insider dat deze volledige conclusie "emotioneel passend" was, maar op gespannen voet stond met de nieuwe spin-offs. Volgens een andere insider is het oorspronkelijke einde mogelijk veranderd omdat het geen zin had om "de serie te beëindigen met 'nieuwe versies' van personages die we niet echt kennen".

Het nalatenschap voortzetten
Showrunner Angela Kang bevestigde in een interview dat ze een "totaal andere slotscène" uit de aflevering heeft geschreven. Hoewel Kang weigerde het alternatieve einde te onthullen, zei ze dat het laatste shot van de jonge Judith en RJ niet "oorspronkelijk het laatste moment van de serie" was:

"Het was iets dat goed werkte in de toonhoogte en dat iedereen leuk vond, maar het was een van die dingen waarbij we toen we het eindelijk allemaal bij elkaar zagen dachten: 'dit werkt niet helemaal' " legde Kang uit.

"Dus toen hadden we zoiets van: 'Dus eindigen we met Rick / Michonne? Eindigen we met Daryl die wegrijdt? Eindigen we met de kinderen?' Maar de bedoeling was altijd dat dit zou gaan over... Onze generatie heeft al deze dingen gedaan, en hier is wie het nalatenschap gaat voortzetten'.

De 11 seizoenen van The Walking Dead zijn te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat was eigenlijk het originele einde van 'The Walking Dead' ?
Series / Nieuws

Wat was eigenlijk het originele einde van 'The Walking Dead' ?

Het einde van The Walking Dead veranderde in iets verrassends anders.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor liefhebbers van The Walking Dead: de serie zou in eerste instantie eindigen middels een grote sprong voorwaarts in de tijd, en de kijkers een melancholieke afronding geven.

Het is niet niks om een serie te runnen die langer dan tien jaar duurt, en om daar bovenop ook nog eens het verhaal boeiend te houden. In het geval van The Walking Dead is dit echter volledig gelukt.

Het einde dat nooit gefilmd werd
Showrunner Angela Kang deelt in een interview met Insider wat men voor ogen had:

"We zien de Freedom Parkway in Atlanta, zoals het ook begon. We zien een busje met een volwassen, jonge man en vrouw voorin, tevens wat andere jonge volwassenen achterin.

Als kijker besef je dat dit dus RJ en Judith zijn, net zoals de andere kinderen inmiddels volwassenen zijn. Ook weer zoals in de pilot, is hier een oproep per radio te horen, en wel door RJ. De kinderen zetten het werk van hun ouders voort".

Hoewel fans blij zijn met de verschijning van Rick en Michonne, is er ook kritiek geweest op het laatste seizoen van de geliefde serie. Men was van mening dat het verhaal tekort werd gedaan.

Toch geschrapt
Waarom schrapte men het originele einde eigenlijk? De producenten vonden de verwijzing naar Rick en Michonne's spin-off belangrijk. Ook wilde men de serie niet laten eindigen met niet zo bekende personages. Hoewel dit op zich niet onlogisch is, oordelen sommigen dat een kloppend verhaal hiermee tekortgedaan is ten voordele van universe-building.

Het is nog niet bekend wanneer de spin-off met de personages van Rick en Michonne uitgezonden gaat worden.

Op Disney+ vind je The Walking Dead in zijn geheel.

Lees ook: 'The Walking Dead' zorgt voor inleiding nieuwe spin-off
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste cadeau voor de fans: 'Walking Dead'-poster met alle belangrijke personages
Series / Nieuws

Laatste cadeau voor de fans: 'Walking Dead'-poster met alle belangrijke personages

Deze overvolle poster laat een stukje 'Walking Dead'-geschiedenis zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu de serie definitief is afgesloten kregen de fans van netwerk AMC nog een laatste cadeau: alle belangrijke personages samen op één poster.

Volle poster
De poster laat alle hoofdpersonages zien die in de afgelopen 11 seizoenen in de serie te zien zijn geweest. Bijvoorbeeld Shane en Lori uit seizoen 1, maar ook Abraham, Negan en The Governor.

Ook de slechteriken uit de serie staan er op, zoals Alpha, Beta en Pamela Milton uit het het elfde seizoen.

Locaties
Niet alleen personages zijn op de foto te zien. Ook enkele bekende plekken en locaties keren terug. Bijvoorbeeld de "Don't Open Dead Inside"-deur uit de allereerste aflevering. En de toren van de gevangenis waar Rick en zijn groep twee seizoenen lang gezeten hebben.

Twitter
De poster was getweet door het officiële twitter-account van de serie, met daarbij de hashtags "We Are #TheWalkingDead" en "Thank you, #TWDFamily".


Alle 11 seizoenen van The Walking Dead zijn te zien op Disney+ en ook in herhalingen op Fox TV.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het originele einde voor 'Stranger Things' in de prullenbak door seizoen 4
Series / Nieuws

Het originele einde voor 'Stranger Things' in de prullenbak door seizoen 4

Het einde van seizoen 5 heeft een paar nodige aanpassingen gekregen.

Stranger Things is een groot deel van Netflix geworden, en er is ontegenzeggelijk veel hype om te zien hoe de show uiteindelijk tot een einde komt. Er is bevestigd dat de serie eindigt met het komende vijfde en laatste seizoen, en het is voor iedereen een raadsel hoe de serie zal landen.

Volgens nieuw commentaar van seriemakers Ross en Matt Duffer tijdens het WGFestival 2022, hebben zelfs zij hun oorspronkelijke plan voor het einde opnieuw geëvalueerd na de release van seizoen 4 eerder dit jaar.

"We herlezen het document," legde Matt uit. "We hebben zoiets van: 'Dat is cool, dat is cool. Dat kan veel beter. Dat kan veel beter.'"

"Zelfs het einde is een beetje anders [nu]," zei Matt over het nieuwe einde. "Veel van de grote ideeën zijn hetzelfde, maar de dingen die daarbinnen gebeuren, zijn heel anders."

Hoe zal Stranger Things eindigen?
Zoals de Duffer broers eerder dit jaar in een interview uitlegden, viel hun oorspronkelijke pitch voor het einde van de serie zeker in goede aarde bij de leidinggevenden van Netflix.

"Luister. Het is ons proces, maar het is net alsof we ons echt proberen te concentreren op één seizoen tegelijk", legde medebedenker Ross Duffer eerder dit jaar uit in een interview met The Wrap. "We hebben een opzet voor seizoen 5 en die hebben we voorgelegd aan Netflix en ze reageerden er goed op. Ik bedoel, het was moeilijk. Het is het einde van het verhaal. Ik zag leidinggevenden huilen die ik nog nooit heb zien huilen en het was wild. En het heeft niet alleen te maken met het verhaal, gewoon het feit dat het is als, Oh mijn God, dit ding dat zoveel van onze levens heeft gedefinieerd, deze Netflix mensen die bij ons zijn geweest vanaf het begin, zeven jaar nu, en het is moeilijk voor te stellen dat de reis tot een einde komt."

"Maar we hebben het geschreven tijdens de pandemische lockdown, en daarna heb ik er niet eens eerlijk naar gekeken omdat het gewoon te overweldigend is," vervolgde Duffer. "We komen er wel op terug."

Stranger Things is te streamen op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al veel duidelijk over tijdlijn Disney+-serie 'Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Nu al veel duidelijk over tijdlijn Disney+-serie 'Andor' seizoen 2

In seizoen twee is er voor een bijzondere tijdlijn gekozen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: Andor showrunner Tony Gilroy heeft meerdere malen aangegeven dat zijn plannen voor seizoen 2 waren om het seizoen op te delen in drie episodes, waarbij elke arc een jaar uit elkaar plaatsvindt in het leven van Diego Luna's Cassian, hoewel de filmmaker onlangs veel specifieker werd over hoeveel tijd elke arc zal beslaan.

Volgens Gilroy zal een meerderheid van de afleveringen zich in een paar dagen afspelen, terwijl één serie van drie afleveringen meerdere weken zal beslaan, allemaal leidend tot de gebeurtenissen van Rogue One: A Star Wars Story.

Andor zorgde op verschillende manieren voor een fascinerende narratieve ervaring, niet alleen omdat het diende als een prequel op een prequel in het sterrenstelsel ver, ver weg, maar ook vanwege de manier waarop de verhaalstructuur het idee van een drie-episode arc vestigde, terwijl eerdere Star Wars-series zich op een meer lineaire manier ontvouwden.

Gilroy legde eerder uit hoe het de bedoeling is dat seizoen 2 direct naar de openingsscènes van Rogue One leidt.

Een opmerkelijke tijdlijn
"Nou, het wordt dezelfde toon," vertelde Gilroy gedetailleerd aan /Film. "Het wordt hopelijk dezelfde kwaliteit, dezelfde aandacht voor detail, en al de rest van de dingen waar mensen aan gewend zijn geraakt. Maar er zijn twee dingen die duidelijk anders zijn. Eén daarvan is dat dit een show is over [Cassian] die een revolutionair wordt. Zijn inzet voor de zaak zal de komende vier jaar niet in twijfel worden getrokken. Dat is het tweede verschil. We gaan vier jaar lang coveren."

"Elke keer als we drie afleveringen doen in de tweede helft, springen we een jaar vooruit. Als we terugkomen op de show voor deel twee, is het een jaar later. We doen drie afleveringen, en dan springen we een jaar vooruit. Dan doen we drie afleveringen, en dan springen we een jaar verder. Dat laatste jaar wordt het jaar dat ons naar Rogue [One] brengt. We hebben een aantal interessante verhaal mogelijkheden. Ik ben benieuwd of iemand anders dit ooit eerder heeft gedaan. We kunnen geen show bedenken waar iemand dat heeft gedaan."

Andor is te streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knokpartijen in 'The Witcher' seizoen 3 moeten een stuk beter worden dan in seizoen 2
Series / Nieuws

Knokpartijen in 'The Witcher' seizoen 3 moeten een stuk beter worden dan in seizoen 2

Hoewel de vechtscènes in seizoen 2 van \'The Witcher\' tegenvielen, is er goede hoop dat deze in het nieuwe seizoen beter worden.

Een update over de vechtscènes van seizoen 3 van The Witcher maakt het volgende hoofdstuk van de serie al een stuk spannender. Door de terugkomst van stunt-coördinator Wolfgang Stegemann belooft de actie weer net zo goed te worden als voorheen.

Nu Henry Cavill The Witcher gaat verlaten na seizoen 3, zal het volgende seizoen van de serie een sterke indruk moeten achterlaten. Liam Hemsworth zal Henry Cavill vervangen als Geralt of Rivia in seizoen 4 van The Witcher, en of dit zal werken hangt waarschijnlijk af van hoe goed seizoen 3 ontvangen zal worden. Over seizoen 2 was veel verdeeldheid, dus moet seizoen 3 zien te herpakken wat het eerste seizoen zo goed maakte.

Gevechten in seizoen 2 vielen tegen
Dankzij de Witcher-boeken en games had de kijker bepaalde verwachtingen voor de vechtscènes in de Netflix-serie, die in seizoen 1 waar werden gemaakt. Veel kijkers vonden de vechtscènes in seizoen 2 helaas tegenvallen. Gelukkig heeft Henry Cavill nu bevestigd dat de stunt-coördinator van het eerste seizoen, Wolfgang Stegemann, terugkeert voor seizoen 3 van The Witcher, na niet betrokken te zijn geweest bij seizoen 2.

Een van de meest veelbelovende elementen aan The Witcher seizoen 3 is dat stunt-coördinator Wolfgang Stegemann niet alleen zal terugkeren voor de serie, maar ook een uitgebreidere rol zal spelen. Stegemann was slechts betrokken bij een paar scènes in seizoen 1, maar nu bevestigde Henry Cavill dat ze "een heel seizoen samen moesten doen".

Ook heeft seizoen 3 volgens Cavill "veel actie". Een goede vechtscène hangt natuurlijk niet alleen af van de stunt-coördinator, aangezien elke goede vechtscène ook afhankelijk is van het schrijfwerk, de regie en de performances. Toch geeft de terugkomst van Stegemann alvast goede hoop voor het nieuwe seizoen.

The Witcher is te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De acteurs uit 'The Walking Dead' bedanken hun fans
Series / Nieuws

De acteurs uit 'The Walking Dead' bedanken hun fans

'The Walking Dead' is nu echt helemaal klaar en in een video bedanken de cast en makers hun fans.

Na 11 seizoenen is The Walking Dead dan toch echt tot een einde gekomen. De cast en makers bedanken de fans na de seriefinale.

Het is een raar gevoel dat The Walking Dead na 11 seizoenen, 12 jaar en 177 afleveringen dan toch echt over is.

Een speciale video
In de bijna 13 minuten durende video op de YouTube-pagina van The Walking Dead werd, deelden castleden uit het verleden en het heden hun waardering voor de fans.

Bekijk hieronder de video met Andrew Lincoln, Norman Reedus, Danai Gurira, Melissa McBride, Jeffrey Dean Morgan, originele castleden Chandler Riggs, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden en nog veel meer.



Een paar quotes
Lees hieronder twee quotes uit de video.

Norman Reedus (Daryl Dixon): "Het was een grote eer om deze rol 11 seizoenen lang te spelen en veel van jullie te leren kennen. Ik stuur jullie heel veel liefde en bedankt dat je bij ons bent gebleven op deze gekke rit. Uit de grond van mijn hart, allemaal heel erg bedankt".

Andrew Lincoln (Rick Grimes): "Het was gewoon zo onwerkelijk, verbazingwekkend, opwindend en angstaanjagend. En toen wist niemand wie we waren. We waren gewoon onze weg aan het vinden. Dit is het belangrijkste personage in mijn leven, en het is echt een opwindende ervaring geweest".

Bekijk hier The Walking Dead



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 zeer mysterieuze series op Netflix die je niet wil missen
Series / Featured

3 zeer mysterieuze series op Netflix die je niet wil missen

Netflix staat boordevol verschillende series. We helpen je door het oerwoud.

Elke zondag kijken we welke series absoluut domineren op Netflix. Dat niet alleen: we tippen je ook elke zondag drie series die je zeker gezien wilt hebben, als je fan bent van een van de drie shows in de top drie.

Afgelopen week won de serie Wednesday het van de concurrentie, maar een knappe nummer twee is de serie 1899. Die heeft de volgende synopsis: Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel..

Welke drie series tippen we?
Daarom tippen we deze week drie soortgelijke titels:

Dark: Als een kind vermist wordt, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.

One of Us is Lying: Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muismysterie.

Manifest: Wanneer een vliegtuig jaren na vertrek een mysterieuze landing maakt, betreden de passagiers een wereld die compleet is veranderd en vreemde, nieuwe realiteiten bevat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 series domineren Netflix momenteel
Series / Streaming-diensten

Deze 3 series domineren Netflix momenteel

Dit is de to-3 meest bekeken series op Netflix van dit moment.

Elke zondag kijken we welke series absoluut domineren op Netflix. Deze week twee compleet nieuwe titels en een serie die al een tijdje bovenaan staat, maar het niet zo briljant doet als andere seizoenen in het verleden.

We hebben het dan natuurlijk over de serie The Crown, waarvan nu het vijfde seizoen op Netflix staat. Nog maar eentje en dan is de reeks over het leven van Queen Elizabeth II helemaal afgerond. Misschien dat er ooit over tien jaar nog een seizoen kan komen, maar de vraag is of we dat moeten willen. Hoe dan ook: nummer 1 is Tim Burton-serie Wednesday, over de jonge telg in de Adams Family en dan is er nog 1899 van de makers van Dark als nummer 2.[/b]

De top drie
Hieronder de top drie van deze week:

1. Wednesday: Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie.

2. 1899: Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.

3. The Crown: Op waargebeurde feiten gebaseerde fictieve dramaserie over het leven van koningin Elizabeth II en over de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.