Dit is het alternatieve einde voor 'The Walking Dead'

Het alternatieve einde voor 'The Walking Dead'

Het einde van 'The Walking Dead' was oorspronkelijk heel anders...

Nina Beerendonk, 28 november 2022 11:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De laatste aflevering van The Walking Dead eindigde met post-credit scène die de terugkeer van Rick en Michonne onthulde. Maar de aflevering had oorspronkelijk een heel ander einde...
Volgens Insider ging het oorspronkelijke einde van The Walking Dead meer dan tien jaar de toekomst in om de volwassen kinderen van Rick, Michonne, Aaron and Rosita te laten zien. In een verwijzing naar de pilot zouden de laatste regels van de serie een volwassen RJ zijn geweest die via een CB-radio contact opnam met de vraag of iemand zijn stem kon horen. Een complete omschrijving vind je hier.

Een persoon met kennis van het verwijderde einde vertelde Insider dat deze volledige conclusie "emotioneel passend" was, maar op gespannen voet stond met de nieuwe spin-offs. Volgens een andere insider is het oorspronkelijke einde mogelijk veranderd omdat het geen zin had om "de serie te beëindigen met 'nieuwe versies' van personages die we niet echt kennen".

Het nalatenschap voortzetten
Showrunner Angela Kang bevestigde in een interview dat ze een "totaal andere slotscène" uit de aflevering heeft geschreven. Hoewel Kang weigerde het alternatieve einde te onthullen, zei ze dat het laatste shot van de jonge Judith en RJ niet "oorspronkelijk het laatste moment van de serie" was:

"Het was iets dat goed werkte in de toonhoogte en dat iedereen leuk vond, maar het was een van die dingen waarbij we toen we het eindelijk allemaal bij elkaar zagen dachten: 'dit werkt niet helemaal' " legde Kang uit.

"Dus toen hadden we zoiets van: 'Dus eindigen we met Rick / Michonne? Eindigen we met Daryl die wegrijdt? Eindigen we met de kinderen?' Maar de bedoeling was altijd dat dit zou gaan over... Onze generatie heeft al deze dingen gedaan, en hier is wie het nalatenschap gaat voortzetten'.

De 11 seizoenen van The Walking Dead zijn te zien op Disney+.
Bron: Comicbook

Lees meer over: The Walking Dead, Angela Kang, Disney

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws