Allereerste Netflix-original ooit blijft toch te zien op streamingdienst

Allereerste Netflix-original blijft toch te zien

Er was sprake dat de serie van de dienst zou verdwijnen wegens een licentieovereenkomst.

Glenn Walsh, 22 november 2022 15:53

Goed nieuws voor de fans van de allereerste Netflix-original ooit: de serie Lilyhammer zal toch te zien blijven op de streamingdienst. Eerder werd bekend dat de serie zou verdwijnen wegens het verlopen van een 10-jarig licentie. Maar nu maakt Netflix bekend dat ze deze hebben verlengd.

De serie debuteerde op 25 januari 2012 als eerste door de streamingdienst zelf geproduceerde serie, nu beter bekend als de 'Netflix Originals'. De serie is geproduceerd een aangeboden op basis van een 10-jarige licentieovereenkomst. Dat betekende voor de serie dat december de laatste maand zou zijn dat de serie bekeken kon worden. Maar op het laatste moment heeft Netflix een nieuwe deal gesloten.

De terugkeer van maffiosi
In Lilyhammer schitterde een van de meest bekende leden uit de E Street Band Steven Van Zandt als maffiabaas die wegens omstandigheden in een getuigenbeschermingsprogramma komt en derhalve moet verhuizen naar Noorwegen. De serie is ook deels geschreven, geproduceerd, muzikaal ondersteund en geregisseerd door Van Zandt.

In een bericht laat Steven Van Zandt weten erg trots te zijn op Lilyhammer. Niet zozeer omdat het de eerste original op Netflix was maar dat het echt de eerste internationale serie voor een streamingdienst was, met ondertiteling en een compleet Noorse cast en crew die Netflix hielp het echte eerste internationale entertainmentbedrijf te maken die het nu is.

Dus voorlopig geen zorgen, Lilyhammer is nog geruime tijd te zien op Netflix.


Bron: IndieWire

Lees meer over: Lilyhammer, Steven Van Zandt, Netflix

Informatie over de serie: Lilyhammer

Populair nieuws