search
Enorm succesvolle serie '1899' van Netflix is onderdeel van een groter geheel
Series / Nieuws

Enorm succesvolle serie '1899' van Netflix is onderdeel van een groter geheel

Netflix hitserie '1899' is onderdeel van een drie seizoenen-plan

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vorige week kwam de serie 1899 op Netflix, van de makers van Dark. De serie, die speelt op een stoomschip van Europa naar New York, werd meteen een enorm succes.

Meer te vertellen
Hoewel de serie aan het einde van de acht afleveringen wel een aantal antwoorden heeft gegeven is er volgens de makers, Jantje Friese en Baran bo Odar nog veel te vertellen.

"Seizoen 1 gebruikten we een groot thema, een groot ding, naar voren te schuiven. Mochten we een tweede seizoen krijgen zouden we met dat thema kunnen spelen. Mogelijk zou dan in seizoen 3 een ontknoping zitten," zegt Friese.

"Net zoals Dark is het verhaal bedoeld voor drie seizoenen."

Het einde voor ogen
Mochten de plannen veranderen, mocht de serie geen vervolg vinden op Netflix, dan hebben de makers nog wat ruimte om het verhaal een goede ontknoping te geven.

"We hebben het eindpunt, het einde van de reis, de grootste ontknoping van allemaal, altijd voor ogen gehouden. Het is een beetje als hoekstenen hebben, zodat je weet waar je heen gaat, maar die ook flexibel genoeg zijn om te reageren op de dingen die er rondom je gebeuren," vertelt bo Odar.

Spelen met verwachtingen
Van hun eerdere serie Dark heeft het paar geleerd om te spelen met verwachtingen. "Het publiek is slim, je moet ze niet onderschatten."

Of -en wanneer- 1899 door Netflix het groene licht krijgt is nog onzeker. Maar tot dan kun je de serie hier bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen