Het mysterieuze einde van Netflix-hit '1899' uitgelegd

Het mysterieuze einde van '1899' uitgelegd

De serie '1899' is mega spannend, maar het einde heeft misschien nog wat uitleg nodig.

Adrienne Koolen, 21 november 2022 07:59

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De nieuwe hitserie 1899 van Netflix presenteerde complexe mysteries die de passagiers van een schip op weg naar Amerika achtervolgen. Bijna elke aflevering eindigt met een spannende cliffhanger en het einde is misschien niet helemaal goed te volgen voor iedereen.
Begin 1899 wordt duidelijk dat Kerberos geen gewoon schip is en veel mysterieuze technologieën heeft die onbegrijpelijk zijn voor de passagiers. 1899 neemt al snel een duistere wending wanneer Kerberos een vreemd bericht ontvangt van een schip in de buurt, dat Prometheus blijkt te zijn.

Het schip neemt van Prometheus een jongen Elliot aan boord. Wat ze niet weten is dat er ook een andere jongen, Daniel, aan boord is gekomen.

Het einde verklaart
Dan ontstaat er totale chaos op Kerberos. Passagiers vallen dood neer terwijl Daniel probeert om ervoor te zorgen dat Maura (Emily Beecham) haar waarnemingsvermogen in twijfel gaat trekken.

1899 verklaart deze mysterieuze gebeurtenissen in de laatste paar afleveringen door een simulatie. Deze simulatie heeft de realiteit van alle passagiers gemanipuleerd en aangepast. Letterlijk alles op het schip is een constructie van de simulatie.

1899 is te streamen op Netflix
Bron: Screenrant

Lees meer over: Dark, 1899, Netflix, Kerberos, Prometheus, Emily Breecham

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws