Amazon kondigt serie over ondergang Crypto-exchange FTX aan

Amazon-serie over ondergang Crypto-exchange

Er is inmiddels een serie aangekondigd over het recente schandaal rondom Crypto-exchange FTX.

Bas de Kramer, 25-11-2022 10:58

De ondergang van crypto-exchange FTX heeft nog maar kort geleden plaatsgevonden. Amazon heeft echter aangegeven al in het voorjaar van 2023 te beginnen met de opnames van een serie van acht afleveringen, waarin het gehele schandaal uit de doeken zal worden gedaan.De Prime Video-serie zal worden geproduceerd door Joe en Anthony Russo.
Wat is FTX en wie is SBF?
FTX werd opgericht in 2019 en werd heel snel één van de grootste en meest bekende cryptocurrency-exchanges ter wereld. Het bedrijf werd geleid door tech-nerd Sam Bankman-Fried, ook wel bekend als: SBF. De administratieve boeken bleken totaal niet op orde zijn geweest en er blijken door Bankman-Fried totaal onacceptabele financiële risico's te zijn genomen.

Fluiten naar je centen
De mensen die hun crypto's op de exchange hebben staan, kunnen waarschijnlijk fluiten naar hun geld. Bankman-Fried is inmiddels niet langer CEO van het bedrijf, wel komen er steeds meer verhalen los over hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Jonah Hill als SBF?
Op social media werden al de nodige opmerkingen gemaakt dat dit verhaal zeker filmwaardig zou zijn. Als hoofdrolspeler voor de rol van Sam Bankman-Fried lijkt volgens sociale media Jonah Hill een zeer goede kandidaat, waarbij de uiterlijke gelijkenissen met Bankman-Fried inderdaad treffend zijn.

In de media wordt ook gesuggereerd dat er meerdere Marvel-acteurs worden benaderd met wie de Russos in het verleden werkten.

Bron: Variety

Lees meer over: ftx, prime video, jonah hill, crypto

Populair nieuws