search
Dit ongelooflijke en waargebeurde verhaal op Netflix is een 'must-see'
Films / Nieuws

Dit ongelooflijke en waargebeurde verhaal op Netflix is een 'must-see'

Deze spannende en ontroerende film is een nieuw pareltje van Netflix.

Van het door oorlog verscheurde Syrië naar de Olympische Spelen in 2016: twee jonge zussen slagen erin. Volg hun ongelooflijke reis in de nieuwe Netflix-film The Swimmers - bekijk vlug de trailer hieronder om te ontdekken of deze film wat voor jou is!

Dit verhaal is niet zomaar een fictiefilm, maar gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De twee zussen Yusra en Sara Mardini voelen zich gedurende de Arabische lente gedwongen om hun land te ontvluchten. Ze vluchten naar Europa, en redden tijdens hun reis zwemmend een boot vol vluchtelingen.

In Europa trainen de meisjes keihard, en uiteindelijk kunnen ze met een ijzeren wil en hun zwemtalent het schoppen tot de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het zorgt voor een sterk verhaal, dat nu bij Netflix te zien is.

De recensie van de film
Recensent Dieuwertje Deutekom van FilmTotaal was lyrisch over de film, en beloonde die dan ook met 4 sterren. Ze stelt: "Regisseuse Sally El Hosaini combineert de gebeurtenissen van de oorlog in Syrië met het alledaagse leven van deze jonge meisjes, zoals ook Anne Frank de normale dingen van opgroeien meemaakte en beschreef."

Ze concludeert: "Het resultaat is een indringende schets van de realiteit en tegelijkertijd een hartverwarmend portret van twee zussen, die leven, liefhebben en dromen als ieder ander."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen