search
Tegenvaller voor de nieuwe 'Dune'-serie op HBO Max
Series / Nieuws

Tegenvaller voor de nieuwe 'Dune'-serie op HBO Max

De opnames voor de serie zijn nog maar net gestart en de showrunner stapt op.

Eerder deze week brachten wij al het nieuws dat HBO Max' nieuwe prequelserie Dune: The Sisterhood inmiddels is begonnen met filmen. Dit allemaal terwijl de productie van de film Dune: Part Two momenteel ook nog altijd volop gaande is.

Showrunner stopt ermee
Verrassend nieuws is nu dat Diane Ademu-John zich heeft teruggetrokken als showrunner van de serie. De schrijver/producent zal wel creatief betrokken blijven bij de serie maar verlegt haar focus naar andere verplichtingen. De andere showrunner Alison Schapker (die ook werkte aan Lost en Alias zal nu als enige showrunner overblijven.

Plot serie
De serie speelt zich ongeveer 10.000 jaar vóór de gebeurtenissen van Dune af en zal zich richten op de mysterieuze orde van 'Bene Gesserit' die bestaat uit machtige vrouwen met bovennatuurlijke vermogens die strijden tegen de krachten die de mensheid bedreigen maar er ook een eigen politieke agenda op nahouden.

In de serie spelen onder andere Emily Watson, Shirley Henderson, Indira Varma, Travis Fimmel, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds en Chloe Lea.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen