Succesvolle HBO-serie 'Euphoria' met Zendaya krijgt nu al een remake

Na de populariteit van de HBO-serie 'Euphoria' is er nu ook een Duitse versie onderweg.

Nina Beerendonk, 27-11-2022 09:34

De eerste twee seizoenen van de HBO-serie Euphoria waren een enorm groot succes en het derde seizoen is bevestigd. Nu is bekend gemaakt dat er ook een Duitse versie in de maak is.
De Amerikaanse versie van Euphoria is gebaseerd op een Israëlische mini-serie met dezelfde naam. Deze versie liep van 2012 tot 2013. Het eerste seizoen van de Amerikaanse Euphoria verscheen in 2019 op HBO, waarna er begin dit jaar nog een seizoen uitkwam. Het derde seizoen is bevestigd, maar de releasedatum is nog onbekend.

Euphoria volgt een groep middelbare scholieren die door vriendschap en liefde navigeren en tegelijkertijd worstelen met drugs, seks, trauma en sociale media. Nu heeft Variety onthuld dat de serie ook een Duitse bewerking krijgt.

Universele problemen van Gen Z
Het Duitse Zeitsprung Pictures heeft de serie gekocht van productie- en distributiebedrijf ADD Content, die de internationale rechten op het format en de serie heeft. De Duitse bewerking heeft schrijvers Jonas Lindt en Paulina Lorenz al aangetrokken om aan het project te werken, die eerder werkten aan de Duitse serie Druck.

Michael Souvignier, CEO van Zeitsprung Pictures, en producer Lennart Pohlig zeggen het volgende over de serie: "Euphoria is een van de grootste en meest succesvolle IP's en we zijn erg blij om samen het verhaal voor een Duitse bewerking van deze unieke coming-of-age-serie te ontwikkelen, samen met de uitstekende schrijvers Jonas Lindt en Paulina Lorenz".

"We zijn ervan overtuigd dat de universele onderwerpen waarmee Gen Z wordt geconfronteerd, zoals identiteit, mentale problemen, verslaving en seksualiteit, waarmee ze navigeren terwijl ze constant onder grote druk staan "‹"‹om te slagen en te presteren, op een zeer specifieke lokale manier moeten worden verteld – in dit geval vanuit het perspectief van jonge Duitse tieners".

Wanneer de Duitse versie uitkomt is nog niet bekend. Euphoria is te zien op HBO Max.
Bron: Variety

Lees meer over: Euphoria, Zendaya, Sydney Sweeney, HBO

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix