Wat weten we nu al over het laatste seizoen van 'Stranger Things'?

Einde 'Stranger Things' al bekend in seizoen 2

Vanwege de vele ideeën na seizoen 1 staan voor het einde al veel elementen vast.

Glenn Walsh, 27 november 2022 09:39

Het einde van Stranger Things is al in zicht. Dat wil zeggen, het aankomende vijfde seizoen zal het laatste zijn maar die moet nog worden gemaakt. Makers van de serie The Duffer Brothers weten te vertellen dat veel ideeën voor het einde al gemaakt werden tijdens seizoen twee.

Na het einde van seizoen vier werd de opzet al een beetje gegeven voor het einde met de introductie van slechterik Vecna, waar Eleven haar krachten weer terug krijgt en waar de Upside Down langzaamaan Hawkins overneemt. Nu is duidelijk dat deze opzet afgemaakt wordt met een aantal ideeën die al seizoenen lang klaarliggen.

Vijf keer meer ideeën dan nodig
Makers Matt en Ross Duffer vertellen er het volgende over: "Het succes van het eerste seizoen verraste ons enorm en we wisten toen gelijk dat we deze wereld moesten uitbreiden. Maar het was uiteindelijk te veel, wel vijf of tien keer meer dan nodig was. Voor het vijfde seizoen gaan we tijdens het einde veel van die grote ideeën uit het tweede seizoen gebruiken".

Nu weten de broers de lippen stijf op elkaar te houden wat die precieze ideeën inhouden. Enkele theorieën zijn echter wel te vinden. Er zal hoogstwaarschijnlijk dieper worden ingegaan op Will's connectie tussen de Mind Flayer en Vecna. Hier wordt al in seizoen vier op gehint als Will naar zijn nek grijpt en zijn haren overeind gaan staan.

Hoe dan ook is het wachten op het laatste seizoen. Kijk alle afleveringen van Stranger Things op Netflix.


Bron: Netflix

Lees meer over: Stranger Things, The Duffer Brothers, Netflix

Populair nieuws