Deze 'Star Wars' spin-off had gemaakt moeten worden na 'Rogue One'

Deze 'Star Wars' spin-off had waarheid kunnen zijn

De makers van Rogue One: A Star Wars Story hadden een goed idee voor een spin-off, maar daar is nooit iets mee gedaan.

Niels Arts, 29 november 2022 15:40

Rogue One: A Star Wars Story wordt door velen gezien als een van de beste Star Wars spin-offs. Maar er had bijna nog meer in gezeten voor de makers van deze film!
Gary Whitta en Chris Weitz zijn de schrijvers van Rogue One: A Star Wars Story. De film debuteerde in 2016 in de bioscopen en werd goed ontvangen door de over het algemeen zeer kritische Star Wars-fans.

Nog een Star wars spin-off
Beide schrijvers hadden na het succes van Rogue One nog een idee om de franchise uit te breiden. Ditmaal met een tv-serie, die zou gaan over:

"Een groep rebellen die jagen op keizerlijke oorlogsmisdadigers die vluchtten en verdwenen na de val van het rijk. Het had een leuke toevoeging kunnen zijn op Rogue One. We hebben er echter nooit iets mee gedaan."

Een Rogue One-gerelateerde Star Wars spin-off is uiteindelijk natuurlijk wel werkelijkheid geworden, in de vorm van Andor. Het eerste seizoen van deze Disney Plus-serie is onlangs ten einde gekomen. Zowel critici als fans zijn er lovend over.

Wellicht is het voor Rogue One-schrijver een mooie troostprijs dat een onderdeel van de Star Wars-wereld dat hij verzonnen heeft, op deze manier eer aan wordt gedaan!

De Star Wars-franchise is nu te bekijken op Disney Plus.
Bron: Twitter

Lees meer over: Rogue One A Star Wars Story, Star Wars, Andor

Populair nieuws