search

Ons nieuws van dinsdag 29 november 2022

Recensie Netflix-serie 'Élite' seizoen 6
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Élite' seizoen 6

Het zesde seizoen van de Spaanse hitserie pakt het een stuk serieuzer aan, maar is nog niet de hoogvlieger die zij zou kunnen zijn.

Regie: Lino Escalera, Kike Maí­llo, Elena Trapé | Cast: Manu Rí­os (Patrick), Carla Dí­az (Ari), Martina Cariddi (Mencí­a), Valentina Zenere (Isadora), André Lanoglia (Iván), Carmen Arrufat (Sara), Alex Pastrana (Raú), Anders Puig (Nico), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 43-60 minuten | Jaar: 2022

Het moet toch niet veel gekker worden. Waar de Spaanse tienerserie Élite vijf seizoenen lang grossierde in oppervlakkigheden over te rijke, te knappe, te afgetrainde, te verwende en door te oude acteurs gespeelde tieners, gooien ze het in het nieuwste seizoen over een serieuzere boeg. De oppervlakkigheden blijven, maar de thematiek die er doorheen sijpelt is ernstiger. Er is hoop.

Het lijstje liegt er niet om: de (zelf)acceptatie van transpersonen, de gevolgen van groepsverkrachting, huiselijk geweld, verborgen racisme, rouwverwerking, de leegheid van sociale media en influencers, een topvoetballer die uit de kast komt en de bijkomende homofobie. Je zou haast willen verkondigen dat overdaad schaadt en zelfs het argument van overdreven 'woke' wordt door de personages al van je afgenomen.

Gelukkig blijft ook veel hetzelfde. De zogenaamde pubers op de internationale Madrileense eliteschool zijn nog steeds even onuitstaanbaar en onsympathiek, maar dit wordt enigszins getemperd door de wat dramatischer thematiek die ze te verstouwen krijgen. Hebben we hier toch opeens te maken met echte mensen? Hebben de makers zich de alom klinkende kritiek van de leegheid van de serie aangetrokken?

Ook in seizoen zes hanteert Élite de gebruikelijke formule. Het seizoen begint met een mysterie dat pas in de laatste van de acht afleveringen wordt opgehelderd. Iván, zoon van Braziliaanse topvoetballer Cruz en crush van Patrick, wordt aangereden en de dader rijdt door. We doen er vervolgens een heel seizoen over om erachter te komen wat de motieven waren en die vallen uiteindelijk een beetje tegen. Ondertussen moeten we vooral rond Patrick en Iván veel soapachtige ontwikkelingen doorstaan over aantrekken en afstoten.

Nieuwkomers zien we in de vorm van influencerkoppel Sara en Raúl, die alles doen voor de volgers en de likes. Dat er sprake is van een ongezonde afhankelijkheidsrelatie moeten omstanders ze duidelijk maken. Dan is er nog de rijke dj Isidora die worstelt met de groepsverkrachting van het vorige seizoen en die de daders vrijuit ziet gaan. Uiterst sterk is overigens de toevoeging van transgender Nico die moet zien te dealen met zelfacceptatie en heil ziet in een geslachtsbevestigende operatie.

Er valt nog steeds een boel aan te merken op deze Spaanse guilty pleasure, die het niet bepaald moet hebben van een hoog geloofwaardigheidsgehalte. Zo vraag je je continu af waar de ouders toch zijn, vooral wanneer de kids aan hun lot worden overgelaten. Bovendien zijn de vele clubscènes over Isadora en haar imperium ronduit vervelend. Het is decadentie ten top en verhaallijnen stuwen zich voort te midden van chaos en verwarring.

Ondanks deze makken is het opvallend dat de makers na vijf seizoenen eindelijk eens wat serieuzere wegen inslaan. De uitwerking laat dikwijls nog te wensen over, vooral omdat de genoemde thema's net zo makkelijk worden afgewisseld met banale scènes over vreemdgaan, promiscue gedrag, haantjesgedrag en het gemak waarmee relaties worden verbroken. Deze tieners hebben een vreemde manier om met hun emoties om te gaan.

Daardoor is Élite nog steeds een serie waarmee het niet altijd makkelijk meeleven is, niet in de minste plaats omdat sommige personages simpelweg strontvervelend zijn. Maar er gloort hoop aan de horizon. De personages van het eerste uur zijn nu allemaal ingewisseld en het lijkt erop dat het zevende seizoen, waarvan de opnames inmiddels zijn begonnen, zich opmaakt voor vers bloed. Op deze manier kan de serie eindeloos door blijven gaan. Dat hoeft nou ook weer niet.

★★★☆☆

Élite is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe teaser 'That '90s Show' zeker even goed als 'That '70s Show'!
Series / Video/clip/featurette

Gloednieuwe teaser 'That '90s Show' zeker even goed als 'That '70s Show'!

De vervolgserie op de populaire sitcom belooft een waardige comeback te worden.

Zojuist is de nieuwste teaser voor That '90s Show online gezet, en hij belooft goed te worden! Met de vervolgserie van Netflix keren meerdere personages terug uit That '70s Show en komen er enkelen bij, maar allemaal ondergedompeld in dezelfde flauwe humor. Kijk de teaser snel hieronder!

Het is 1995 en Leia Forman, dochter van Eric en Donna, bezoekt haar grootouders voor de zomer. Gedurende deze lange vakantie leert ze de nieuwe generatie kinderen kennen uit Point Place onder het toeziend oog van Kitty en de strenge blik van Red.

De kinderen trappen herrie en beleven avonturen in dezelfde kelder, die we al zo goed kennen uit de eerdere serie. In alles ziet het ernaar uit dat er misschien wel wat jaren voorbij zijn gegaan, maar dat er in de sitcom weinig veranderd is!



Wanneer is de serie te zien?
Vanaf 19 januari zal de serie That '90s Show te vinden zijn bij Netflix.

Bekijk de teaser gauw hieronder!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is het meest irritante figuur uit 'The Big Bang Theory' volgens de fans
Series / Nieuws

Dit is het meest irritante figuur uit 'The Big Bang Theory' volgens de fans

Op Reddit is er een stemming omtrent het meest vervelende personage in The Big Bang Theory.

Op Reddit verschijnen regelmatig polls over televisieseries. Recentelijk is er op Reddit een poll geplaatst met de vraag wie het meest irritante hoofdpersonage was in The Big Bang Theory.

Irritantste persoon
Alle personages in The Big Bang Theory hebben natuurlijk zo hun eigenaardigheden en in de thread worden dan ook de nodige personages en irritante eigenschappen genoemd. De duidelijke winnaar is volgens de fans: Leonard Hofstadter.



Zeurderig
Leonard (gespeeld door Johnny Galecki) wordt beschreven als zeurderig en onvolwassen, hij is dan ook verreweg het meest irritante personage van de serie. Uiteindelijk gaat hij er natuurlijk wel van door met de leukste dame, Penny (gespeeld door Kaley Cuoco).

Irritant en vervelend
Redditors merken op dat de bijna in alles ruzies tussen Leonard en Penny eerstgenoemde de schuldige was. Zijn wantrouwen jegens haar wanneer ze van plan is een mannelijke vriend bij haar te laten wonen, zijn belachelijke gedrag wanneer ze bevriend raakt met een mannelijke klasgenoot, en dat hij haar bedriegt, zijn voorbeelden waardoor fans Leonard irritant en vervelend vinden.

Karakter veranderd
Leonard verandert gaandeweg ook, waarover Redditors opmerken dat hij lief en aardig begint, maar gemener en gemener wordt naarmate de serie vordert. Hij verliest vaker zijn geduld met Sheldon en zijn andere vrienden en is op een gegeven moment amper nog herkenbaar ten opzichte van de eerdere seizoenen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-ster Billy Boyd geeft zijn mening over 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-ster Billy Boyd geeft zijn mening over 'The Rings of Power'

Billy Boyd, die Pippin speelt in The Lord of the Rings, heeft zijn mening gedeeld over The Rings of Power.

Iedereen die de The Lord of the Rings spin-off The Rings of Power heeft gezien, heeft er wel een mening over. De serie wordt door veel fans bekritiseerd, maar er zijn ook genoeg mensen die ervan houden...

Waaronder Billy Boyd, de acteur van de The Rings of Power-held Pippin Gardner. Deze trouwe sidekick van Frodo Baggins stal de show in de originele trilogie, dus we zijn ongetwijfeld benieuwd naar wat hij te zeggen heeft over de prequel-serie.

Boyd over The Rings of Power
Boyd sprak onlangs met SYFY Wire over The Rings of Power. Hij geeft aan dat hij de serie wel ziet zitten:

"Ik heb het gezien. Ik vind het erg leuk. Ik, als een fan van Tolkien, ik hield ervan die plekken allemaal weer te zien. Sommigen voor de eerste keer. Weet je, om Khazad-dûm en Númenor en al die plekken te zien. Ik denk dat dat me het meeste plezier gaf. Ik denk dat de manier waarop ze van de ene naar de andere locatie springen het erg leuk maakte voor mij."

Verder geeft Boyd aan dat hij het ook erg leuk vond om de ringen voor het eerst te zien.

The Rings of Power is nu te zien op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Star Wars' spin-off had gemaakt moeten worden na 'Rogue One'
Series / Nieuws

Deze 'Star Wars' spin-off had gemaakt moeten worden na 'Rogue One'

De makers van Rogue One: A Star Wars Story hadden een goed idee voor een spin-off, maar daar is nooit iets mee gedaan.

Rogue One: A Star Wars Story wordt door velen gezien als een van de beste Star Wars spin-offs. Maar er had bijna nog meer in gezeten voor de makers van deze film!

Gary Whitta en Chris Weitz zijn de schrijvers van Rogue One: A Star Wars Story. De film debuteerde in 2016 in de bioscopen en werd goed ontvangen door de over het algemeen zeer kritische Star Wars-fans.

Nog een Star wars spin-off
Beide schrijvers hadden na het succes van Rogue One nog een idee om de franchise uit te breiden. Ditmaal met een tv-serie, die zou gaan over:

"Een groep rebellen die jagen op keizerlijke oorlogsmisdadigers die vluchtten en verdwenen na de val van het rijk. Het had een leuke toevoeging kunnen zijn op Rogue One. We hebben er echter nooit iets mee gedaan."

Een Rogue One-gerelateerde Star Wars spin-off is uiteindelijk natuurlijk wel werkelijkheid geworden, in de vorm van Andor. Het eerste seizoen van deze Disney Plus-serie is onlangs ten einde gekomen. Zowel critici als fans zijn er lovend over.

Wellicht is het voor Rogue One-schrijver een mooie troostprijs dat een onderdeel van de Star Wars-wereld dat hij verzonnen heeft, op deze manier eer aan wordt gedaan!

De Star Wars-franchise is nu te bekijken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scarlett Johansson gaat (eindelijk) haar debuut maken in een tv-serie
Series / Nieuws

Scarlett Johansson gaat (eindelijk) haar debuut maken in een tv-serie

Scarlett Johansson is een journalist die erop uit wordt gestuurd om over de laatste dagen van een tot de dood veroordeelde gevangene te schrijven.

Na succesvol te zijn geweest als de Marvel-superheldin Black Widow, gaat Scarlett Johansson eindelijk haar debuut maken in een tv-serie.

Dat melden bronnen van Deadline. Vermoedelijk gaat ze een rol spelen in Just Cause, gebaseerd op het boek uit 1992 met dezelfde naam. Ook is ze als uitvoerend producent aan het project verbonden.

Scarlett Johansson op tv
Interessant genoeg is dit een soort terugkeer voor Johansson. Toen ze slechts tien jaar oud was, verscheen ze in de film Just Cause uit 1995. Dat was destijds haar tweede rol in een film.

De adaptatie van Just Cause naar het tv-scherm komt met een vrouwelijk hoofdpersonage, in tegenstelling tot de mannelijke protagonist genaamd Matt Cowart in het boek.

In de serie speelt Johansson Madison 'Madi' Cowart, een journalist die erop uit wordt gestuurd om over de laatste dagen van een tot de dood veroordeelde gevangene te schrijven.

Haar tijd in het MCU heeft Johansson er naar alle schijn op zitten, in ieder geval voor de komende tijd. Ze sloot haar avontuur in de franchise af met haar eigen film, Black Widow uit 2021.

Een verwachte releasedatum van Just Cause is nog niet bekendgemaakt. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de productie van start gaat, en zijn er verder nog geen castleden aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deel van script 'The Boys' was veel te heftig en werd geschrapt
Series / Nieuws

Deel van script 'The Boys' was veel te heftig en werd geschrapt

De Canadese stad Toronto stak een stokje voor het opnemen van deze scène.

De hitserie The Boys staat bekend om zijn vele rauwe en tot opschudding leidende scènes. Er zijn scènes in het script die zo spraakmakend zijn dat ze uiteindelijk toch niet in de serie zijn beland.

Toronto
De serie The Boys speelt zich af in New York maar is in Toronto (Canada) gefilmd. Eén van de scenes had moeten worden opgenomen op Mel Lastman Square en zou ongeveer 450 mensen bevatten, waarbij een 'superheld' een menigte zou aanvallen met veel geschreeuw, voor hun levende rennende mensen, paniek, bloed en de dood.



Trauma wegens aanslag
Deze scène op deze plek riep bij de stad echter traumatiserende herinneringen op. Op 23 april 2018 werden in Toronto 11 voetgangers gedood en 15 voetgangers ernstig verwond door een busje bestuurd door een terrorist. Deze verschrikkelijke tragedie vond precies op de plek plaats waar deze scène opgenomen had moeten worden.

Scène op deze plek ongepast
Een raadslid uit Toronto, John Filion, zorgde ervoor dat de scène werd geannuleerd. "Er zijn mensen die nog steeds getraumatiseerd zijn door deze aanslag en het zou respectloos om een dergelijke scène op deze plek op te nemen en deze mensen de gebeurtenissen opnieuw te laten beleven", aldus Filion.

Kijk de serie op Prime Video

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doodgewaande superschurk keert terug in het Marvel Universe?
Series / Nieuws

Doodgewaande superschurk keert terug in het Marvel Universe?

Marvel Studios is bezig om een superschurk die vernietigd leek weer nieuw leven in te blazen.

Een recent rapport suggereert dat Marvel Studios overweegt om een doodgewaande absolute superschurk weer nieuw leven in te blazen. Het is meer dan zeven jaar geleden dat deze superschurk in actie is gekomen, maar Marvel Studios schijnt toch echt bezig te zijn met een nieuwe versie van deze schurk in een aankomende film of serie..

Superschurk niet dood, hij leeft!
Het gaat hier om de supergemene Android: 'Ultron'. Algemeen wordt aangenomen dat The Vision de laatste overblijfselen van van Ultron heeft vernietigd. Echter, in het beeldmateriaal zien we hem nooit daadwerkelijk aan zijn einde komen en mogelijk heeft hij toch een manier gevonden om te overleven?

The Cosmic Circus wakkert geruchten aan
The Cosmic Circus geeft hierover aan:"Volgens een van onze bronnen is de Ultron A.I. niet vernietigd in de nasleep van Avengers: Age of Ultron, en zijn de overblijfselen van de Ultron A.I. nog steeds actief maar 'slapend'."

Marvel Studios is Ultron sowieso nooit echt vergeten en gebruikt hem als een grote slechterik in What If...? en in pretparkattracties zoals 'Avengers: Quantum Encounter'.

We zijn benieuwd of we deze superschurk eerdaags terugzien keren op het beeld.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Curb Your Enthusiasm'-ster keert eindelijk terug in seizoen 12
Series / Nieuws

'Curb Your Enthusiasm'-ster keert eindelijk terug in seizoen 12

De goede vriend van Larry David was er immers vanaf het begin al bij.

Zowel binnen als buiten de serie Curb Your Enthusiasm zijn Richard Lewis en Larry David goede vrienden. Hij was er vanaf het begin al bij maar wegens gezondheidsklachten heeft hij de meer recente afleveringen gemist. Goed nieuws, want vanaf nu is hij er weer bij.

Op social media post Lewis: "Ik ben weer terug met het opnemen van Curb! Ik ben maar een geluksvogel om weer met mijn goede vriend te zijn die toevallig een genie is. Laat het hem maar niet horen dat ik dat gezegd heb anders blijf ik dat de rest van mijn leven horen. Een rit van 22 jaar tot zover!"

Hoeveel Lewis gaan we zien?
Richard Lewis is een Amerikaanse comedian die in Curb Your Enthusiasm een gefictionaliseerde versie van hemzelf speelt. De komedieserie over het leven van Larry David begon in 2000 en sindsdien speelt Lewis in de serie mee. Wegens het herstellen van meerdere operaties aan zijn rug en schouders alsmede andere gezondheidsklachten was Lewis er een tijd niet bij.

Hoeveel en hoevaak we Richard Lewis kunnen zien in het 12e seizoen van Curb Your Enthusiasm is nog niet bekend. Hier hebben zowel Richard Lewis als Larry David nog niets over gezegd. Afgelopen augustus werd bekend dat de serie weer terug zou komen voor een 12e seizoen maar wanneer deze precies uitkomt is nog niet bekend.

Kijk alvast alle afleveringen van Curb Your Enthusiasm op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde en laatste seizoen van dokters-serie 'New Amsterdam' is nu te streamen
Series / Nieuws

Vijfde en laatste seizoen van dokters-serie 'New Amsterdam' is nu te streamen

Het allerlaatste seizoen van de veelgeprezen serie zie je vanaf vanavond wekelijks op deze zender.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is zo ver: het vijfde - en daarmee allerlaatste - seizoen van de ziekenhuisserie New Amsterdam kunnen we vanaf vanavond in Nederland kijken.

De mateloos populaire show gaat over Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold), die het oudste ziekenhuis van New York in leven probeert te houden. Dat terwijl in Amerika gezondheidszorg niet altijd vanzelfsprekend is en onverwachte gebeurtenissen elkaar in rap tempo afwisselen.

Vierde seizoen
Het vierde en vorige seizoen draaide voornamelijk om de pandemie en de nasleep daarvan. Waar deze nieuwe afleveringen precies over gaan weten we nog niet.

Wel weten we al dat in de eerste aflevering van deze laatste reeks zien is dat Bloom, Iggy en Reynolds zich achter Max scharen, terwijl hij de gevolgen van Helens vertrek onder ogen ziet.

In totaal krijgen we 'maar' dertien afleveringen voor seizoen vijf van New Amsterdam. Daarmee is het het kortste seizoen ooit. Naast Ryan Eggold keren ook ook Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims en Tyler Labine terug.

Videoland
Het vijfde seizoen komt uiteindelijk op Videoland. Wanneer is nog niet bekend. Tot die tijd wordt de serie vanaf dinsdag 29 november wekelijks om 21.30 uur uitgezonden op Net5.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sin City'-bedenker Frank Miller maakt avonturenserie 'Corto Maltese'
Series / Nieuws

'Sin City'-bedenker Frank Miller maakt avonturenserie 'Corto Maltese'

Een zeer unieke graphic novel-reeks wordt binnenkort tot leven gebracht.

De legendarische comic-auteur Frank Miller (Sin City, 300, Batman: Year One, regisseur van The Spirit) is ingehuurd als scenarist, producent en bedenker van de zes-delige live-action verfilming van Hugo Pratts graphic novel-reeks Corto Maltese

In de strips is Corto Maltese een kapitein van een Engels/Spaans schip die leeft in de eerste drie decennia van de 20e eeuw. Tijdens zijn avonturen komt hij in aanraking met historische figuren als Butch Cassidy, Jack London en de Red Baron.

Historische strips
De strips werden geschreven tussen 1905 en 1925 en worden over het algemeen beschouwd als een aantal van de meest artistieke graphic novels ooit. Miller zal de serie samen met StudioCanal en Canal+ ontwikkelen.

Miller, Silenn Thomas en Jemma Rodgers doen dienst als uitvoerend producenten van de serie. De legendarische Phil Tippett zal zorgen voor de visuele effecten van de verfilming.

Het is nog onduidelijk wanneer we de live-action versie van Corto Maltese precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo ziet het alternatieve einde van 'The Walking Dead' er uit
Series / Foto's

Zo ziet het alternatieve einde van 'The Walking Dead' er uit

Een foto van het alternatieve einde laat zien hoe de serie ook had kunnen eindigen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na elf seizoenen zit het mateloos populaire programma The Walking Dead erop.

De seizoensfinale van het aller laatste seizoen ooit eindigde met Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira). Eindelijk kregen kijkers antwoord op de vraag waarom de twee naar hun kinderen Judith (Cailey Fleming) en Rick "RJ" Grimes Jr. (Antony Azor) moeten.

Ander einde
Dat is het officieel einde van The Walking Dead. Maar de makers hebben nu ook beeld vrijgegeven van het ónofficiële einde. Het gaat om een vooruitblik waarin we de nieuwe generatie zien: de volwassen kinderen van Rick, Michonne, Aaron (Ross Marquand), Jerry (Cooper Andrews) en Rosita (Christian Serratos).

Cinematograaf Duane Charles Manwiller deelde een foto van het alternatieve einde op zijn Instagram. Die foto zie je overigens onderaan dit artikel.

Foto
Op de foto zien we een volwassen Rick Grimes Jr. (Roland Buck III), Ezra (Seoum Tylor Aun), Coco (Sahara Ale), Gracie (Tess Cline) en Judith Grimes (Britt Baron).

Het beeld is door de cinematograaf genomen op de set, want deze alternatieve scene is uiteindelijk wel opgenomen. Waarom hij niet gebruikt is, is niet bekend.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een oude bekende keert terug in hitserie 'Yellowstone' van SkyShowtime
Series / Nieuws

Een oude bekende keert terug in hitserie 'Yellowstone' van SkyShowtime

Het verhaal van dit personage was duidelijk nog niet afgelopen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 5 van Yellowstone is goed van start gegaan met de terugkeer van Summer Higgins, gespeeld door Piper Perabo. De activiste belandde in seizoen 4 achter de tralies ondanks haar goede verstandhouding met John Dutton.

Beth Dutton speelde een actieve rol bij het gevangen zetten van Summer. John is echter gouverneur en kan nu dus iets ondernemen om haar uit de gevangenis te krijgen.

Assistentie bij John's gouverneurstaak
De dode wolven vormen een donkere wolk aan John's horizon. Hij heeft iemand nodig die ervaring heeft met milieuvraagstukken. Summer kan daarnaast ook helpen in het omgaan met de milieu-activisten. John beseft dat deze mensen het hem lastig gaan maken in zijn nieuwe baan.

Hij zorgt dan ook voor een reïntegratie-traject. Summer komt op de ranch wonen met John als haar supervisor. De eerste avond komen Beth en Summer elkaar dan ook gelijk tegen, ondanks dat John aangeeft dat Beth er niet vaak is.

Genoeg om naar uit te kijken in dit nieuwe seizoen dus, waar een belangrijke rol weggelegd blijkt voor Summer.

Yellowstone is te bekijken op SkyShowtime.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brengt de 'Sacred Timeline' Thor en Loki weer bijeen in het MCU?
Series / Nieuws

Brengt de 'Sacred Timeline' Thor en Loki weer bijeen in het MCU?

Hoe Thor en Loki elkaar weer zouden kunnen zien in de Multiveerse Saga.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als er iemand is die chaos in zijn voordeel weet te gebruiken dan is het Loki wel. De broer van Thor is weliswaar dood in de 'Sacred Timeline', maar hij zet gewoon zijn avonturen voort in een andere realiteit.

In Seizoen 1 van Loki botsen de werelden steeds meer, He Who Remains heeft er zijn handen vol aan.

Ondanks verwoede pogingen om de Sacred Timeline stabiel te houden gaat alles steeds meer richting wanorde. Loki zou wel eens het enige MCU-personage kunnen zijn dat beseft wat er aan de hand is.

Mogelijk weerzien Loki en Thor?
Thor is momenteel de pleegvader van Love, zoals te zien was in Thor: Love and Thunder. Loki zet zijn eigen verhaallijn voort in seizoen 2 van Loki. Op korte termijn hoeven we dus geen reünie te verwachten.

Het kan echter best zijn dat Loki in seizoen 2 de Sacred Timeline binnengaat in Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars, die de Multiverse Saga van het MCU afronden. Het is dus mogelijk dat de MCU-personages weer bijeenkomen om tegen een gemeenschappelijke vijand te vechten.

De tijd zal uitwijzen wie met wie in welke werelden rond zal buitelen. Loki zal er in elk geval zijn hand niet voor omdraaien.

Het eerste seizoen van Loki is te bekijken op Disney+.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harrison Ford in volledige trailer voor 'Yellowstone'-spinoff '1923'
Series / Nieuws

Harrison Ford in volledige trailer voor 'Yellowstone'-spinoff '1923'

Eindelijk is de gehele trailer van de hoog geanticipeerde spinoff gereleased.

Twee weken na de eerste teaser heeft Paramount+ de volledige trailer van Taylor Sheridan's aankomende serie Yellowstone met Harrison Ford, Helen Mirren en Timothy Dalton in de hoofdrol, in première gebracht.

De nieuwe serie duurt twee seizoenen van elk acht afleveringen en verkent het westen van het begin van de 20e eeuw. Het is een tijd waarin pandemieën, historische droogte, drooglegging en de Grote Depressie de grensgebieden teisteren die de Duttons hun thuis noemen.

Ford speelt Jacob Dutton, de broer van het personage dat Tim McGraw speelde in 1883. Verder spelen Brandon Sklenar, Darren Mann, Michelle Randolph, James Badge Dale, Marley Shelton, Brian Geraghty, Aminah Nieves, Julia Schlaepfer en Jerome Flynn mee.

1923 wordt geproduceerd door Sheridan, John Linson, Art Linson, David C. Glasser, Ron Burkle, David Hutkin, Bob Yari en Ben Richardson.

De serie zal beschikbaar zijn op Paramount+ en Sky platforms vanaf 18 december.

De trailer voor 1923 is hieronder te zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Blood, Sex & Royalty'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Blood, Sex & Royalty'

Een modern kijkje in de Europese koningshuizen van de zestiende eeuw.

Regie: James Bryce | Cast: Amy James-Kelly (Anne Boleyn), Max Parker (King Henry), Georgia Sanson (Marguerite D'Angoulême), Lois Brabin-Platt (Maria Boleyn), Nikhita Lesler (Lady W.), Aron von Andrian (Thomas Wyatt), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 43-47 minuten | Jaar: 2022

Anna Boleyn was een bijzondere vrouw, met een sterke eigen mening en controversiële ideeën. Ze was haar tijd ver vooruit en nam risico's door haar eigen koers te varen. Koning Hendrik liet zijn oog op haar vallen en wilde koste wat het kost met haar trouwen. Hij zette hiervoor alles op het spel, maar toen het ernaar uitzag dat Anna hem niet de zoon zou kunnen geven die zij hem beloof had, kreeg dit o zo romantische liefdesverhaal een tragische wending: de koning besloot zijn vrouw te laten onthoofden.

Blood, Sex & Royalty houdt het midden tussen een documentaire en een historische dramaserie, waarin (de naam zegt het al) het nodige bloed vergoten wordt, behoorlijk wat seks voorkomt en alles draait om het koningshuis. Met een moderne twist vertellen de makers het levensverhaal van Anna Boleyn, een opvallende vrouw aan het Engelse hof in de zestiende eeuw.

Met behulp van prachtige kostuums en rekwisieten weten de makers de geschiedenis tot leven te wekken. Door de toevoeging van modern taalgebruik en dito humor wordt de vertelling wat smeuïger en daarmee een stuk vermakelijker dan de gebruikelijke droge geschiedenisstof. Geacteerde scènes worden bovendien afgewisseld met beelden van historici die het verhaal van Anna Boleyn op een pakkende manier weten na te vertellen.

Blood, Sex & Royalty bevat de juiste mate van afwisseling tussen deze boeiende, theoretische uitleg en het wat luchtigere acteerwerk. De passie van de historici neemt je als kijker mee terug in de tijd en zorgt ervoor dat je je verbonden voelt met de jonge Anna, die het niet makkelijk gehad moet hebben tijdens haar huwelijk met koning Hendrik.

Als koningin had ze de missie het volk een beter leven te geven en zo Engeland tot een meer saamhorig land te maken. Dit pakte echter niet uit zoals ze had gehoopt. Toen haar man het haar ook nog eens kwalijk nam dat ze niet voor een mannelijke troonopvolger zorgde, klaagde hij haar aan wegens overspel, waar in die tijd de doodstraf op stond. De koning liet dus zijn eigen vrouw executeren, zodat hij haar kon vervangen door zijn maîtresse.

Informatief én vermakelijk kun je Blood, Sex & Royalty dus wel noemen. Historisch gezien erg interessant en ergens heeft deze documentaireserie wel wat weg van de prachtige serie Die Kaiserin, die eerder dit jaar verscheen. De makers van Blood, Sex & Royalty zijn erin geslaagd een stukje geschiedenis op een dusdanig pakkende manier te presenteren dat je als kijker volledig wordt meegenomen in het verhaal van Anna. Iets wat niet veel documentairemakers ze op deze manier na zullen doen.

★★★★☆

Blood, Sex & Royalty is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 series op Netflix die echt steengoed zijn ontvangen
Series / Netflix Kijktip

3 series op Netflix die echt steengoed zijn ontvangen

Heb jij één van deze 3 sterke series al gezien bij Netflix?

Deze 3 steengoede Netflix-series wil je zeker niet missen! Bekijk hieronder waar ze over gaan en of ze misschien een plek verdienen in jouw kijklijstje op Netflix!

Wednesday | Netflix | 8 afleveringen
The Addams Family is teruggekeerd uit de dood met een nieuwe adaptatie! Ditmaal ligt de focus op het personage Wednesday, de dochter van de griezelfamilie.

Het sarcastische meisje moet, zoals alle andere tienermeisjes, naar school. Daar onderzoekt ze een reeks moorden tijdens het reilen en zeilen van een doorsnee middelbare school, waar zij nieuwe vrienden en vijanden maakt.



3% | Netflix | 4 seizoenen
Deze scifi-serie speelt zich af in een fictieve toekomst, waarin twintigjarigen moeten strijden om het arme Inland te verlaten. Door het Proces te voltooien, kunnen ze vertrekken naar de welvarende wereld van Offshore.

Dit is een brute strijd, waarbij de meeste deelnemers de dood vinden. Slechts 3% zal erin slagen om te mogen vertrekken, maar tegen welke prijs.



Blood & Water | Netflix | 3 seizoenen
In deze Zuid-Afrikaanse serie ontmoet het tienermeisje Puleng de scholier Fikile, die verdacht veel op haarzelf lijkt. Puleng begint zich af te vragen of Fikile niet haar verdwenen zusje is, die op jonge leeftijd is ontvoerd door een mensensmokkelaar.

Om het mysterie te ontrafelen verlaat Puleng haar oude middelbare school en wordt ze de nieuwe klasgenoot van Fikile op de prestigieuze eliteschool Parkhurst College. Daar ontdekt zij dat er veel geheimen zijn, die haar vrienden en familie voor haar verborgen houden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse natuurramp indrukwekkend in beeld gebracht in serie 'Het water komt!'
Series / Nieuws

Nederlandse natuurramp indrukwekkend in beeld gebracht in serie 'Het water komt!'

De natuurramp kostte aan honderden mensen het leven in de vorige eeuw.

De NTR komt met de nieuwe Nederlandstalige serie Het water komt! over één van de grootste rampen uit de Nederlandse geschiedenis. In januari 2023 zal het programma Andere Tijden een nieuwe documentaireserie uitbrengen over de Watersnoodramp uit 1953.

De watersnood van 1953 wordt in de volksmond ook wel de Watersnoodramp genoemd en vond plaat in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. De ramp is veroorzaakt door de ongelukkige samenkomst van een zwarte storm met het toevallig samenvallende moment van vloed en springtij. Hierdoor kwam het zeepeil van de zuidelijke Noordzee extreem hoog te staan.

Veel dijken raakten overspoeld of braken door. Hele eilanden en landstreken raakten overstroomd, inclusief steden en dorpen. In Nederland overleden 1836 mensen en raakten tallozen dakloos. Om een soortgelijke ramp in de toekomst te voorkomen werden onder andere de imposante Deltawerken gebouwd.

Een eigen serie
Nu komt de NTR met een speciale serie over deze ingrijpende gebeurtenis uit de Nederlandse geschiedenis. De vierdelige documentairereeks is gemaakt naar aanleiding van de zeventigste herdenking van de Watersnoodramp van 1953.

Op 6, 13, 20, en 27 januari zullen de afleveringen worden uitgezonden om 20.30 uur op NPO 2.

Bekijk hieronder alvast enkele indrukwekkende beelden van het Nederlandse Instituut voor Beeld & Geluid van de Watersnoodramp!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor de liefhebbers van ranzige teddybeer 'Ted'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de liefhebbers van ranzige teddybeer 'Ted'

Er is eindelijk meer duidelijk over de prequelserie van de beruchte teddybeer.

It's a wrap! Eindelijk zitten de opnames voor de prequelserie van Ted erop! Dat liet Seth McFarlane weten over de komedieserie over de ondeugende teddybeer.

Er is nog weinig bekend over het plot van de prequel, maar wat men al weet is dat het verhaal de adolescentie van Ted en John in de buitenwijken van Boston zal volgen met dezelfde komische noot als uit de films. Natuurlijk heeft de serie, net als de films, een R-rating gekregen.

Wat wel opvalt is dat het hoofdpersonage van de televisieserie volledig met CGI is gemaakt. Zelfs met de recente Marvel-serie She-Hulk: Attorney at Law was dat niet het geval, aangezien Tatiana Maslany nog steeds zelf op de set aanwezig was. Ted is enkel te vinden op de monitoren, zoals de onderstaande foto van MacFarlane laat zien.



De opnames eindelijk afgerond!
De opnames van de komedieserie zijn recentelijk afgerond. Dat liet Seth MacFarlane, de bedenker van The Orville en Family Guy, weten met een post op Instagram.

Op de post kan men een foto zien van teddybeer Ted, gezien vanaf een van de monitoren op de set. De filmmaker zette er onder andere bij: "Get ready, the bear is back!"

Bekijk op instagram

De tiendelige komedieserie heeft helaas nog geen releasedatum gekregen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijzonder onwaarschijnlijke cameo in 'Guardians of the Galaxy Holiday Special'
Films / Nieuws

Bijzonder onwaarschijnlijke cameo in 'Guardians of the Galaxy Holiday Special'

James Gunn vertelt over deze bijzonder onwaarschijnlijke cameo uit de Holiday Special.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe The Guardians of the Galaxy Holiday Special is eindelijk uit bij Disney+ en heeft al voor veel vakantievreugde gezorgd onder de fans. Ook enkele verbazingwekkende momenten zijn in de film te vinden, waaronder een cameo van een GoBot! James Gunn licht toe.

In de Holiday Special gaan Drax (Dave Bautista) en Mantis (Pom Klementieff) naar de aarde om een kerstcadeau te kopen voor Quill (Chris Pratt). Tijdens de kerstmissie proberen Drax en Mantis Kevin Bacon voor Peter te krijgen en dat brengt hen buiten het TCL Chinese Theater in Hollywood.

Daar bevinden zich meerdere mensen in kostuums op straat, waaronder iemand die verkleed is als de leider van de GoBots, CyKill. Drax neemt dit niet goed op, waarop Mantis uitlegt dat "GoBots zijn neef hebben vermoord."



James Gunn over de cameo
Deze regel dialoog lijkt te bevestigen dat de GoBots echt zijn in de MCU en niet gewoon iconisch speelgoed uit de jaren tachtig. Later deelde de regisseur James Gunn waarom er GoBots in de film zaten: voor de lol!


Zelf benieuwd naar de nieuwste toevoeging aan de MCU? Bekijk de Special snel bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannend moordmysterie 'One Of Us Is Lying' scoort direct op Netflix
Series / Netflix Kijktip

Spannend moordmysterie 'One Of Us Is Lying' scoort direct op Netflix

Deze spannende whodunnit prijkt nu in de Nederlandse Netflix Top 10.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na maanden van anticipatie is het tweede seizoen van One Of Us Is Lying eindelijk beschikbaar bij Netflix, en direct heeft de serie zich in de Netflix Top 10 gebokst. Logisch ook, gezien de enorme cliffhanger aan het einde van seizoen 1. De moeite waard om op te zetten?

Wat gebeurde er allemaal ook alweer in seizoen 1 (let op, spoilers!)? Aan het einde van het seizoen ontvingen de verdachten van de moord op Jake (Barrett Carnahan) een anoniem bericht.

In de sms aan Addy (Annalisa Cochrane), Cooper (Chibuikem Uche), Bronwyn (Marianly Tejada), Nate (Cooper van Grootel) en Janae (Jessica McLeod) beweerde de onbekende persoon Simon Says te weten wie Jake heeft vermoord. In het tweede seizoen blijft Simon Says de groep chanteren, en doen zij er alles aan om achter de identiteit te komen van deze schijnbare moordenaar.



Netflix is razend enthousiast
Vanaf 15 november staat het tweede seizoen van de serie op Netflix, en sinds deze week heeft dit seizoen een plekje in de Nederlandse Netflix Top 10 weten te bemachtigen.

Kijk het tweede seizoen snel bij Netflix, of check eerst de trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 Netflix-serie 'Wednesday' moet deze zes vragen beantwoorden
Series / Nieuws

Seizoen 2 Netflix-serie 'Wednesday' moet deze zes vragen beantwoorden

Netflix is nog even in afwachting wat betreft seizoen 2 voor 'Wednesday'. Hier nog even de zes raadsels van seizoen 1 op een rij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste serie in de Addams Family-franchise doet het prima. Zowel het publiek als de critici zijn gecharmeerd van Wednesday, de serie die zich richt op de tienerjaren van de mysterieuze dochter van Gomez en Morticia.

Geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Dark Shadows) is er één en ander achtergebleven aan open vragen. Bij deze alles op een rijtje.

Wie is Wednesday's stalker?
Het lijkt erop dat de verhaallijn van seizoen 2 een stalker als antagonist krijgt. Wednesday krijgt berichten van een onbekend nummer, maar ze blijft een Addams: Wednesday is eerder opgewonden dan angstig door dit vooruitzicht.

Keert Wednesday terug naar Nevermore?
Vooralsnog heeft Wednesday nog niet te horen gekregen of ze terug mag komen. Wellicht heeft het bestuur nog geen tijd gehad zich hierover te buigen?

Weet Tyler te ontkomen?
We zien Tyler, netjes in kettingen gewikkeld, in een gevangenisbusje richting Nevermore gereden worden. Wel begint hij in Hyde te veranderen.

Verlaat Bianca Nevermore?
Bianca glimlacht vaak en vormt daarom alleen al een tegenstelling met de morbide Wednesday. Bianca's moeder wil echter dat haar dochter leden gaat werven voor hun sekte. Gemakshalve chanteert ze Bianca door te onthullen hoe haar dochter Nevermore binnengekomen is.

Wie gaat Larissa Weems opvolgen?
De vraag is welke opvolger sterk genoeg in zijn/haar schoenen staat om tegengas te bieden aan Wednesday, die doorgaans lak heeft aan autoriteit. Om nog maar te zwijgen over de bovennatuurlijke krachten van de 'nieuwe Weems'.

Wat gaat er met Laurel Gates gebeuren?
De laatste keer dat we Laurel zien heeft Wednesday haar net vol in het gezicht gestompt. Het is Laurels obsessie om alle outcasts te verwoesten: zal ze banden hebben met de stalker of het toch via de bewoners van Jericho spelen?

Stof genoeg voor een sinister, morbide en vooral vermakelijk seizoen 2 dus. Seizoen 1 van Wednesday kun je hier op Netflix in zijn geheel bekijken.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.