Deze twee 'Star Trek'-acteurs kibbelen al 50 jaar

Ook na afloop blijft men trekken.

George Takei heeft nog steeds het nodige te zeggen over één specifieke 'Star Trek' collega.

Valeria Milic, 30 november 2022 06:36

George Takei heeft een geweldige tijd gehad tijdens de opnames van de originele Star Trek-serie. Tussen William Shatner en Takei is het echter nooit wat geworden. Geen van beide heren zijn op hun mondje gevallen, dus een korte bloemlezing brengt één en ander luid en duidelijk in kaart.
In een interview met de Guardian kreeg Takei de vraag of hij zijn tijd bij Star Trek positief heeft beleefd. Het antwoord loog er niet om:

"Ja. Ja. JA. Op één collega na dan, dat was een prima donna. De rest van ons hadden onderlinge kameraadschap. Walter Koenig (Checkov) en Nichelle Nichols (Uhura) waren op mijn bruiloft in 2008".

Wie is ontevreden over wie en waarom?
Het wederzijdse gemopper gaat in elk geval terug tot 2015, toen Takei deelde dat Shatner niet de makkelijkste was om mee samen te werken. Op zijn beurt liet Captain Kirk zich niet onbetuigd. Bij de promotie van zijn boek gaf hij destijds aan:

"Sommige van mijn collega's gebruiken mijn naam om publiciteit te krijgen. George maakt me al 50 jaar zwart. Ik heb geen geduld meer met verbitterde mensen".

Naar het zich laat aanzien wil Takei de zaak laten rusten. In hetzelfde Guardian interview geeft de acteur te kennen:

"Bill (Shatner) heeft beweerd dat ik publiciteit zou zoeken over zijn rug. Maar ik ga het niet meer over hem hebben. Ook al heb ik het nu wel over hem, hij is gewoon een chagrijnige oude man".

"the final frontier"
De originele Star Trek is nog steeds een geliefde serie, en Shatner en Takei hebben the final frontier zo te horen nog niet bereikt.

Star Trek: The Original Series is te streamen op Netflix.Bron: Indiewire

Lees meer over: Star Trek, William Shatner, George Takei

Informatie over de serie: Star Trek

Populair nieuws