Zijn deze grote personages in 'Wednesday' nu echt dood?

Zijn deze personages in 'Wednesday' nu echt dood?

Er wordt veel gespeculeerd over de schokkende doden die aan het einde van de serie zijn gevallen.

Fleur van Laar, 4 december 2022 09:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De grote wendingen in de finale van seizoen 1 van Wednesday geven schokkende lotgevallen aan directeur Weems en Marilyn Thornhill/Laurel Gates, die enorme gevolgen hebben voor het verhaal. Zullen deze nog teruggedraaid worden?
Gwendoline Christie was een van de grootste namen voor seizoen 1, dus de dood van haar personage kwam als een verrassing. Aangezien Weems de geschiedenis van Jericho's onverdraagzaamheid tegen outcasts en de kostbare realiteit van de aanvallen van het monster op de school lang had gebagatelliseerd, was haar dood ook verlossend.

De dood van directeur Weems voegde een noodzakelijke schokkende laag toe aan het einde van Wednesday seizoen 1, want zij was een van de meer complexe personages in wie zowel Wednesday Addams als het publiek emotioneel betrokken waren.

Grote kans dat Laurel nog leeft
Terwijl Wednesday wraak nam door op Laurel's gezicht te stampen, is haar nemesis misschien niet echt dood aan het einde van het seizoen. Er is niet expliciet onthuld wat er met Laurel is gebeurd nadat ze was gestoken door Eugene's bijen en geschopt door Wednesday, dus haar dubbelzinnige einde wijst waarschijnlijk op de notie dat haar verwondingen hebben geleid tot een ziekenhuisopname voordat ze werd opgesloten.

Bij de meeste bovennatuurlijke shows is een personage niet echt dood tenzij het door de personages wordt bevestigd of het lichaam wordt gezien, wat bij Laurel Gates in Wednesday geen van beide gebeurde.

Vreemde keuze van Netflix
Larissa Weems en Laurel Gates waren allebei personages met integrale rollen in het verhaal van Wednesday seizoen 1 en de geschiedenis van de familie Addams, dus het verlies van beiden zou grote hindernissen opleveren voor het tweede seizoen. Als Gwendoline Christie en Christina Ricci niet terugkeren voor Wednesday seizoen 2 zou dat betekenen dat de Netflix-serie twee van zijn bekendste acteurs verliest.

In seizoen 2 zal Netflix de moeilijke taak krijgen om acteurs te werven die net zo meeslepend zijn in het spelen van outcast personages.

Het eerste seizoen van Wednesday is te streamen op Netflix
Bron: Screenrant

Lees meer over: Wednesday, Netflix, Jenna Ortega, The Addams Family

Populair nieuws