'Star Wars - the holiday special' na 40 jaar nog altijd de slechtste kerstfilm ooit gemaakt

Filmnieuws - 40 jaar na dato is deze film volgens Reddit nog altijd de slechtste kerstfilm aller tijden.

Bas de Kramer, 04-12-2022 15:01

Op Disney+ lopen momenteel de nodige Star Wars-series en er zitten er nog de odige in het vat. Zeker voor de fans zijn deze series vaak zeer vermakelijk en zijn zij een mooie uitbreiding van de Star Wars-saga, zie het recente succes van Andor. Wat lang niet bij iedereen bekend is, dat er door Star Wars ook één belachelijk slechte film is gemaakt.
Holiday Special
Het betreft de kerstfilm Star Wars Holiday Special, verreweg het slechtste wat Star Wars ons ooit geboden heeft. De film is in de Verenigde Staten net voor Thanksgiving 1978 één keer uitgezonden

Star Wars 'top of mind'
De speciale film was gemaakt om de Star Wars-franchise 'top of mind' te houden bij speelgoed kopende volwassen en hun kinderen.

George Lucas wil de film kapot maken
George Lucas zei ooit dat als hij tijd had, hij elk exemplaar ter wereld met een moker kapot zou willen slaan. De versies die nu op internet beschikbaar zijn, betreffen niet-officiële opnames, de echte opnames zijn daadwerkelijk vernietigd.

Verhaallijn
Op het eerste gehoor klinkt een 'kerstfilm met een Star Wars-thema, sowieso al niet als een goed idee. Helaas is The Holiday Special ook gewoon tergend slecht. Dit verhaal van Chewbacca en zijn familie op 'life day', een verzonnen viering van vriendschap is vreselijk.

Zoals een van de Reddit-gebruikers het verwoordde:"Ik wist dat het verschrikkelijk zou zijn, maar niets, NIETS kan je voorbereiden op hoe onvoorstelbaar erg het is. Ik kan gerust zeggen dat het het slechtste stuk film is dat ik ooit heb gezien en ooit zal zien."

Bron: Reddit

Lees meer over: star wars, andor, george lucas

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'Who Killed Jill Dando?'

Recensie Netflix-serie 'Who Killed Jill Dando?'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie