search
Nu al veel duidelijk over tijdlijn Disney+-serie 'Andor' seizoen 2
Series / Nieuws

Nu al veel duidelijk over tijdlijn Disney+-serie 'Andor' seizoen 2

In seizoen twee is er voor een bijzondere tijdlijn gekozen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars: Andor showrunner Tony Gilroy heeft meerdere malen aangegeven dat zijn plannen voor seizoen 2 waren om het seizoen op te delen in drie episodes, waarbij elke arc een jaar uit elkaar plaatsvindt in het leven van Diego Luna's Cassian, hoewel de filmmaker onlangs veel specifieker werd over hoeveel tijd elke arc zal beslaan.

Volgens Gilroy zal een meerderheid van de afleveringen zich in een paar dagen afspelen, terwijl één serie van drie afleveringen meerdere weken zal beslaan, allemaal leidend tot de gebeurtenissen van Rogue One: A Star Wars Story.

Andor zorgde op verschillende manieren voor een fascinerende narratieve ervaring, niet alleen omdat het diende als een prequel op een prequel in het sterrenstelsel ver, ver weg, maar ook vanwege de manier waarop de verhaalstructuur het idee van een drie-episode arc vestigde, terwijl eerdere Star Wars-series zich op een meer lineaire manier ontvouwden.

Gilroy legde eerder uit hoe het de bedoeling is dat seizoen 2 direct naar de openingsscènes van Rogue One leidt.

Een opmerkelijke tijdlijn
"Nou, het wordt dezelfde toon," vertelde Gilroy gedetailleerd aan /Film. "Het wordt hopelijk dezelfde kwaliteit, dezelfde aandacht voor detail, en al de rest van de dingen waar mensen aan gewend zijn geraakt. Maar er zijn twee dingen die duidelijk anders zijn. Eén daarvan is dat dit een show is over [Cassian] die een revolutionair wordt. Zijn inzet voor de zaak zal de komende vier jaar niet in twijfel worden getrokken. Dat is het tweede verschil. We gaan vier jaar lang coveren."

"Elke keer als we drie afleveringen doen in de tweede helft, springen we een jaar vooruit. Als we terugkomen op de show voor deel twee, is het een jaar later. We doen drie afleveringen, en dan springen we een jaar vooruit. Dan doen we drie afleveringen, en dan springen we een jaar verder. Dat laatste jaar wordt het jaar dat ons naar Rogue [One] brengt. We hebben een aantal interessante verhaal mogelijkheden. Ik ben benieuwd of iemand anders dit ooit eerder heeft gedaan. We kunnen geen show bedenken waar iemand dat heeft gedaan."

Andor is te streamen op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen