Fans vinden opnieuw een plotgat in 'Obi-Wan Kenobi'-serie?

Plotgat 'Obi-Wan Kenobi' zorgt voor inconsequentie

De Force Speed in 'Star Wars' zorgt voor heel veel inconsequentie en dat is fans opgevallen.

Adrienne Koolen, 5 december 2022 19:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Wars-fans zijn altijd aan het kijken voor een plotgat - en Force Speed zorgde voor veel ophef. Waarom gebruikte Obi-Wan het bijvoorbeeld niet bij het achtervolgen van Qui-Gon?
Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom de Force Speed niet gebruikt is, maar dat is het juist. Het is nooit echt aangepakt. Het lijkt wel alsof het idee bedacht is en verder nooit meer naar omgekeken is.

Een groot plotgat
Zou regisseur George Lucas echt een idee aan de kant gooien wanneer dit al gebruikt is? Star Wars-fans zouden de Force Speed echt niet missen of vergeten.

In Jedi vs Sith: The Ultimate Guide to the Force zegt Luke Skywalker: "De uitbarsting van snelheid die ik ervoer was geen toevalstreffer, maar in tegenstelling tot andere Force-krachten kan ik niet zeggen dat ik er volledige controle over had".

De Force Speed is dus echt een inconsistentie, maar niet één die gebaseerd is op de details.

De kans op plotgaten
Aan de andere kant bestaat deze franchise nu al 6 decennia. Dat is een hele lange tijd en de kans op plotgaten worden daardoor natuurlijk ook steeds groter. Het is goed te begrijpen dat er af en toe iets niet klopt.

Bekijk hieronder de trailer voor Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is nu te streamen op Disney+
Bron: Startefacts

Lees meer over: Star Wars, Jedi vs Sith, George Lucas, Obi Wan Kenobi, Luke Skywalker

Populair nieuws