search

Ons nieuws van maandag 5 december 2022

Recensie HBO Max-serie 'His Dark Materials' seizoen 3
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'His Dark Materials' seizoen 3

De verfilming van het derde en laatste boek is op beeld sterker dan op de pagina's.

Regie: Amit Gupta, Charles Martin, Weronika Tofilska, e.a. | Cast: Dafne Keen (Lyra), Amir Wilson (Will), Ruth Wilson (Mrs. Coulter), James McAvoy (Lord Asriel), Simone Kirby (Mary Malone), Will Keene (Father President), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 54-57 minuten | Jaar: 2022

Kijkers die bekend zijn met de afsluiter van de His Dark Materials-trilogie zullen zich al sinds het eerste seizoen afvragen hoe de gelijknamige serie het voor elkaar gaat krijgen om bepaalde dingen te verfilmen, want het derde boek is zonder meer het meest bizarre deel van de reeks. De tijd is eindelijk aangebroken om het te aanschouwen. Ook mensen die His Dark Materials uitsluitend kennen van televisie kunnen hun borst nat maken voor een fantasierijk spektakel.

Hoofdpersonage Lyra is ontvoerd door haar moeder. Haar vriend Will is naar haar op zoek en kan rekenen op zijn magische mes dat door de wand van het multiversum kan snijden om Lyra te vinden. Ondertussen bereidt Lyra's vader zich voor op een oorlog met de hemel en staat er niet alleen voor. Maar zowel hij als zijn dochter hebben nog steeds het Magisterium dat ze opjaagt en tegenwerkt.

De meeste lezers van de drie boeken zijn van mening dat het eerste deel het beste is en het laatste deel het minst interessant, maar wel lekker vreemd. De makers van de serie hebben al vanaf het begin verhaalelementen gebruikt die pas in het tweede boek worden geïntroduceerd. Dat resulteerde erin dat het tweede seizoen minder te vertellen had en dus uit slechts zeven afleveringen bestond, waarin minder gebeurde dan in de acht van het eerste seizoen.

Het derde boek leidt naar een grootse afsluiting, maar is toch niet altijd even boeiend omdat veel zaken worden uitgelegd tijdens gesprekken en er van alles op de achtergrond gaande is terwijl je focust op de twee jonge hoofdpersonages. En soms op wetenschapper Mary Malone, die haar eigen pad bewandelt zonder te weten waar het eigenlijk naartoe leidt.

Maar Lyra heeft gecompliceerde ouders met een gecompliceerd verleden. En Lyra's beslissingen hebben nare consequenties gehad. De schrijvers van de serie hebben dit goed opgepikt en ervoor gezorgd dat er heel wat meer menselijke emoties zitten in deze vertaling van papier naar scherm. Dat maakt van His Dark Materials een serie waarvan je best mag zeggen dat hij beter is dan de boeken.

Lyra's moeder, Mrs. Coulter, en vader, Lord Asriel, zijn mensen die tot nu toe hebben geleefd in eigenbelang en altijd hebben gezocht naar macht. Maar beiden zijn in aanraking geweest met hun dochter en het instituut waarin ze hun macht wilden verwerven wil haar nu vermoorden. Welk effect dit heeft op beide personages en hoe ze daarmee omgaan is sterk geschreven en de vertolkers gaan zodanig op in hun personages dat ze je hun naamsbekendheid doen vergeten.

Dafne Keen, de jonge actrice die sinds 2019 Lyra speelt, is inmiddels fysiek flink gegroeid. Of het toeval is of gewoon goed acteren: Lyra's volharde blikken en zelfvertrouwen sluiten perfect aan op die van haar moeder, waardoor hun band vanzelf moeiteloos geloofwaardig is. Dat geldt ook, alweer, voor de dæmons "“ in sommige dimensies zijn de soort-van-zielen van mensen zichtbaar in de vorm van een dier "“ want naast realistische CGI hebben de illustrators ook weer de bewegingen van dieren perfect onder de knie.

Dan is er nog de grote strijd waar alles naartoe leidt. Tenminste, in de een-na-laatste aflevering, want de laatste is volledig gewijd aan een afronding van het verhaal. Hoewel het fijn is dat we die strijd te zijn krijgen, had deze iets gedetailleerder kunnen zijn. Een groot deel van het knokken bestaat uit gouden lichtjes die op de vuist gaan met zilveren lichtjes. Ze vliegen elkaar naar de figuurlijke keel, maar dat zien we niet. Gelukkig zijn de personages wel in lijve betrokken, dus hoeven ze niet aan de zijlijn staan toe te kijken.

Het verpest niks. Sterker nog, het is fijn om deze strijd überhaupt te zien. Waarom er oorlog is en wat er op het spel staat zal misschien niet voor iedereen duidelijk zijn, maar daarmee is de serie net als het boek: de volwassenen zijn met allerlei zaken bezig, maar het belang ligt bij Lyra en Will.

Na de onsamenhangende bioscoopflop The Golden Compass waren fans teleurgesteld over de onafgeronde verfilming van de geliefde fantasytrilogie. Ondanks dat de televisieserie nooit tientallen miljoenen kijkers trok, waren het er gelukkig genoeg om wel een tweede en derde seizoen te rechtvaardigen, waardoor we nu het hele verhaal hebben mogen zien. De schrijver van de boeken bedankte veel andere schrijvers en verhalen bij wie hij inspiratie vond. Wij mogen de scenaristen bedanken voor een derde seizen dat het hart van het verhaal heeft vergroot en harder liet kloppen.

★★★★★

His Dark Materials is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste officiële trailer Netflix-docu 'Harry & Meghan': een bom onder het Britse Koningshuis?
Series / Trailer

Eerste officiële trailer Netflix-docu 'Harry & Meghan': een bom onder het Britse Koningshuis?

Netflix is uiteraard nooit vies van een schandaaldocumentaire. Zorgt 'Harry & Meghan' zorgt voor chaos in koningshuis?

Netflix heeft de officiële trailer voor de docu-serie Harry & Meghan online gezet. De eerste beelden liegen er niet om.

Op de eerste beelden is te zien hoe Harry vertelt over verhalen die worden gelekt of bewust verzonnen door het paleis. Ook benoemt hij dat er vieze spelletjes worden gespeeld. Daarmee zorgt hij voor flinke paniek in het Britse koningshuis.

Eerste beelden
Harry & Meghan gaat over het hele verloop van de relatie van de hertog en hertogin van Sussex, schrijft Netflix in een statement. 'Van het begin van hun verkering tot de uitdagingen en controverses waardoor zij afstand namen van de koninklijke familie.'

De serie bevat interviews met familie en vrienden die nog niet eerder publiekelijk over het stel hadden gesproken. Ook historici en journalisten komen aan het woord.

De tekst loopt verder onder het Instagram-bericht

Bekijk op instagram

De documentaire Harry & Meghan wordt door Netflix in twee delen uitgebracht. De eerste drie afleveringen komen donderdag 8 december online. De andere drie volgen een week later.

Harry en Meghan tekenden in 2020 een contract bij Netflix voor meerdere projecten. Harry brengt begin volgend jaar ook zijn memoires uit, waarin hij meerdere onthullingen zou doen over het leven in het Britse koningshuis. Die beelden zorgen waarschijnlijk voor nog meer opschudding bij de koninklijke familie.

Nieuwsgierig naar de trailer van Harry & Meghan? De trailer bekijk je hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De top-10 best bekeken Netflix series van dit moment
Series / Nieuws

De top-10 best bekeken Netflix series van dit moment

Wij hebben de tien best bekeken series van het moment voor je onder elkaar gezet.

Netflix publiceert wekelijks lijstjes van de best bekeken Netflix-series. Het leek ons een goed idee om de top10-lijst met de meest bekeken series van Nederland met jullie te delen.

Tien meest bekeken series

In de laatste week is het meest bekeken:
1. Wednesday: Seizoen 1
2. 1899: Seizoen 1
3. The Crown: Seizoen 5
4. Dead to Me: Seizoen 3
5. Elite: Seizoen 6
6. Manifest: Seizoen 4
7. One of Us Is Lying: Seizoen 2
8. From Scratch: Limited Series
9. Warrior Nun: Seizoen 2
10. Manifest: Seizoen 3

Opvallend
Opvallend in deze lijst is dat de top wordt gevormd door zeer nieuwe series die reeds in hun eerste seizoen gelijk heel goed bekeken worden, het betreft hier (Wednesday en 1899. Opvallend is ook de positie van Manifest, dat met maar liefst twee seizoenen in de lijst voorkomt, zowel seizoen drie als seizoen vier. Kennelijk zijn er de nodige kijkers die seizoen drie nog helemaal niet hadden bekeken of die seizoen drie opnieuw kijken als opwarmertje richting seizoen vier.

Kijk Manifest op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gillian Anderson (X-Files) was bijna te zien geweest in 'Games of Thrones'
Series / Nieuws

Gillian Anderson (X-Files) was bijna te zien geweest in 'Games of Thrones'

Meerdere grote namen zouden misschien hebben meegedaan waaronder deze bekende actrice.

Men kan inmiddels toch wel stellen dat Game of Thrones tot een van de grootste series aller tijden behoort, met een bijbehorende goede cast. Voordat de serie begon hebben een aantal grote namen de serie afgewezen waaronder actrice Gillian Anderson.

De actrice zal waarschijnlijk het best bekend zijn om haar rol als Dana Scully in FOX's hitserie The X-Files. In 218 afleveringen speelde ze de FBI agente in de veelgeprezen sciencefiction thriller. Toen de productie van Game of Thrones begon is haar een rol aangeboden maar die wees ze af, een beslissing waar vooral haar dochter niet blij mee was.

Welke rol speelde ze?
Er is tot op heden niet bekend, noch heeft ze zelf aangegeven, welke rol Gillian Anderson zou hebben gespeeld. Er wordt gespeculeerd dat ze de rol van Queen Cersei Lannister zou hebben gespeeld. De zus van Jaime Lannister en de vrouw van koning Robert Baratheon werd in de serie gespeeld door Lena Heady.

Een andere rol die Gillian Anderson zou kunnen hebben gespeeld is die van Melisandre. Als een sterke vrouw zou Anderson de rol goed hebben kunnen spelen van The Red Woman. Veel fans, en vooral Nederlandse kijkers, zullen niet rouwig zijn geweest daar Carice van Houten de rol tot veel tevredenheid van kijkers heeft gespeeld.

Nog eens Game of Thrones bingen? Kijk alle afleveringen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans vinden opnieuw een plotgat in 'Obi-Wan Kenobi'-serie?
Series / Nieuws

Fans vinden opnieuw een plotgat in 'Obi-Wan Kenobi'-serie?

De Force Speed in 'Star Wars' zorgt voor heel veel inconsequentie en dat is fans opgevallen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-fans zijn altijd aan het kijken voor een plotgat - en Force Speed zorgde voor veel ophef. Waarom gebruikte Obi-Wan het bijvoorbeeld niet bij het achtervolgen van Qui-Gon?

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom de Force Speed niet gebruikt is, maar dat is het juist. Het is nooit echt aangepakt. Het lijkt wel alsof het idee bedacht is en verder nooit meer naar omgekeken is.

Een groot plotgat
Zou regisseur George Lucas echt een idee aan de kant gooien wanneer dit al gebruikt is? Star Wars-fans zouden de Force Speed echt niet missen of vergeten.

In Jedi vs Sith: The Ultimate Guide to the Force zegt Luke Skywalker: "De uitbarsting van snelheid die ik ervoer was geen toevalstreffer, maar in tegenstelling tot andere Force-krachten kan ik niet zeggen dat ik er volledige controle over had".

De Force Speed is dus echt een inconsistentie, maar niet één die gebaseerd is op de details.

De kans op plotgaten
Aan de andere kant bestaat deze franchise nu al 6 decennia. Dat is een hele lange tijd en de kans op plotgaten worden daardoor natuurlijk ook steeds groter. Het is goed te begrijpen dat er af en toe iets niet klopt.

Bekijk hieronder de trailer voor Obi-Wan Kenobi


Obi-Wan Kenobi is nu te streamen op Disney+



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 3 van Star Wars 'The Mandalorian' brengt ons opnieuw naar Coruscant
Series / Nieuws

Seizoen 3 van Star Wars 'The Mandalorian' brengt ons opnieuw naar Coruscant

Fans keren terug naar een welbekend plekje in het nieuwe seizoen van 'The Mandolorian'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu The Mandalorian seizoen 3 een premièredatum heeft, neemt de spanning voor de serie snel toe, en een trailerbeschrijving bevestigt dat we terugkeren naar Coruscant! Concept art toont een bloeiend Nevarro…

Tijdens een panel op de Braziliaanse Comic-Con Experience (CCXP) op donderdagavond werd een nieuwe trailer voor The Mandalorian seizoen 3 getoond aan degenen die gelukkig genoeg waren om aanwezig te zijn.

Tot nu toe is deze nog niet online vrijgegeven, maar er is altijd een kans dat hij uitlekt, gezien de vele andere foto's en video's die van het evenement op sociale media zijn gedeeld.

Terug naar Coruscant
Het grootste gespreksonderwerp is het feit dat we teruggaan naar Coruscant. Buiten de verhalen die zich afspelen tussen de prequels en de originele trilogie, hebben we de planeet niet meer bezocht sinds Revenge of the Sith, en we weten nog steeds niet wat er van de Jedi tempel geworden is toen Keizer Palpatine de controle over zijn nieuwe Rijk overnam.

Flashbacks in The Mandalorian laten zien dat iemand Grogu van de Tempel heeft gered tijdens Order 66, dus misschien komen we eindelijk te weten hoe hij aan de planeet en een zekere dood door de handen van de Clone Troopers is ontsnapt.

Het zou sowieso leuk zijn om naar de planeet te gaan na The Return of the Jedi, vooral omdat we moeten geloven dat Coruscant sterk veranderd is toen het niet langer onder de heerschappij van het Keizerrijk viel.

Seizoen 3 van The Mandolorian is vanaf 1 maart op Disney+ te zien.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knotsgekke trailer voor 'Alice in Borderland' seizoen 2
Series / Nieuws

Knotsgekke trailer voor 'Alice in Borderland' seizoen 2

Het tweede seizoen lijkt een groot spektakel te worden in de nieuwe trailer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als je houdt van anime, bizarre dystopieën of spelshows waarin de dood een rol speelt, dan is er goed nieuws! Alice in Borderland seizoen 2 komt op 22 december 2022 naar Netflix, en de streamingdienst heeft de trailer gereleased.

De Japanse serie volgt een verveelde jongeman genaamd Arisu en een vrouw met wie hij samenwerkt, Usagi , terwijl ze zich een weg banen door een reeks gewelddadige games in een dystopische futuristische versie van Tokio.

Het ontbreekt de serie nooit aan ietwat ranzige scenes; Hoai-Tran Bui beschreef het eerste seizoen als een combinatie van Battle Royale en Saw. Sommigen vinden het zelfs een tandje erger dan Squid Game.

Een veelbelovend tweede seizoen
Op basis van de Alice in Borderland seizoen 2 trailer, lijkt het erop dat de serie Arisu en Usagi zal volgen terwijl ze een nieuwe reeks spellen moeten ondergaan, ver weg van hun eigen wereld. Zullen ze ooit kunnen terugkeren naar het Tokyo waar ze vandaan komen, of zijn ze gedoemd om deze dodelijke spellen voor altijd te spelen?

Het ziet ernaar uit dat de spellen nog groter en gekker worden dan in het eerste seizoen, met geheel nieuwe spelers waar de helden tegen moeten vechten. De overlevende castleden van seizoen 1 zijn terug, maar we krijgen slechts korte beelden van hen te zien, dus het is moeilijk om precies te zeggen wat ze van plan zijn.

De trailer is hieronder te zien:



Het eerste seizoen is te streamen op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende beelden uit 'Tom Clancy's Jack Ryan' met John Krasinski
Series / Nieuws

Spannende beelden uit 'Tom Clancy's Jack Ryan' met John Krasinski

Het derde seizoen van \'Tom Clancy\'s Jack Ryan\' verschijnt bijna op Amazon Prime, dus is er alvast een scène gedeeld.

Amazon Prime komt binnenkort met het derde seizoen van de Amerikaanse actieserie Tom Clancy's Jack Ryan. Op YouTube heeft de streamingdienst alvast een scène uit het nieuwe seizoen gepost.

Het eerste seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan kwam uit in 2018. Hierin volgen we CIA-analist Jack Ryan terwijl hij het veld ingaat nadat hij een reeks dubieuze bankoverschrijvingen heeft ontdekt, die worden uitgevoerd door een islamitische extremist. In het tweede seizoen, dat in 2019 uitkwam, bevindt Jack zich midden in een politieke oorlogsvoering in een corrupt Venezuela.

Jack is in gevaar
In de serie zien we John Krasinski als Jack Ryan en Wendell Pierce als zijn baas James Greer. In het nieuwe seizoen komen hier onder andere Betty Gabriel als Elizabeth Wright en James Cosmo als Luca bij.

In de scène die Amazon heeft gedeeld zien we hoe James Greer en Elizabeth Wright een meningsverschil hebben met Jack Ryan. Ook blijkt dat zijn band met hen aan een zijden draadje hangt…

Het derde seizoen van Tom Clancy's Jack Ryan is vanaf 21 december te zien op Amazon Prime. Hieronder kun je de scène zelf bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intensief onderonsje in clip uit de nieuwe Netflix-serie 'The Recruit'
Series / Nieuws

Intensief onderonsje in clip uit de nieuwe Netflix-serie 'The Recruit'

Netflix geeft ons alvast een voorproefje van de nieuwe actieserie 'The Recruit'.

De nieuwe Netflix-serie The Recruit is vanaf 16 december te bekijken. Nu heeft de streamingdienst als voorproefje alvast een spannende scène uit de serie gedeeld.

The Recruit is een actieserie over de CIA en spionage. De serie gaat over een advocaat bij de CIA die hals over kop de gevaarlijke wereld van internationale spionage betreedt wanneer een voormalig agentschap geheimen dreigt te onthullen.

Oude bekenden
In de serie zijn onder andere Noah Centineo te zien als advocaat Owen Hendricks, Aarti Mann als Violet en Laura Haddock als Max Meladze. The Recruit is geproduceerd door Alexi Hawley, die eerder onder andere ook Castle en The Rookie produceerde.

In de scène die Netflix op YouTube gedeeld heeft zien we een heftig onderonsje tussen Owen Hedricks en Max Meladze, die duidelijk oude bekenden van elkaar zijn. Ook blijkt uit hun gesprek dat Max erg gevaarlijk is.

The Recruit is vanaf 16 december te zien op Netflix. Hieronder kun je de scène zelf bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed bekeken sci-fi serie 'Moonhaven' na eerdere verlenging nu toch plots gecanceld
Series / Nieuws

Goed bekeken sci-fi serie 'Moonhaven' na eerdere verlenging nu toch plots gecanceld

AMC Networks moet flink snijden in personeel. 'Moonhaven' gaat dus geen tweede seizoen krijgen.

Vlak nadat AMC+ in Amerika aangaf de serie Moonhaven met een seizoen te verlengen, heeft men besloten om de science-fictionserie alsnog volledig te annuleren. In Nederland zou de serie mogelijk op Prime Video verschijnen, maar dat lijkt nu ook niet langer aan de orde.

AMC Networks snijdt in personeel
De annulering van Moonhaven is het resultaat van kostenbesparende maatregelen bij AMC Networks. Als onderdeel van die herstructurering kondigde AMC Networks aan dat het zijn Amerikaanse personeelsbestand met 20 procent, of ongeveer 200 mensen, zou verminderen. Christina Spade is ook afgetreden als CEO van het bedrijf.

Plot Moonhaven
In Moonhaven speelde Emma McDonald de rol van Bella Sway, een vrachtpiloot en smokkelaar 100 jaar in de toekomst. Bella wordt beschuldigd van een misdaad en strand op Moonhaven, een utopische gemeenschap die op de maan is gevestigd om problemen op te lossen die de mensheid op aarde teistert.

De cast van Moonhaven omvatte ook Amara Karan, Ayelet Zurer, Joe Manganiello, Kadeem Hardison en Yazzmin Newell.

AMC+ komt terug op beslissing
AMC+ vernieuwde de serie afgelopen juli nog voor een tweede seizoen en gaf toen aan dat het één van de best bekeken series van de Amerikaanse streamer ooit was. Een verrassend besluit dus om de serie alsnog te cancellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix en Zack Snyder krijgt eerste beelden
Films / Nieuws

Scifi-film 'Rebel Moon' van Netflix en Zack Snyder krijgt eerste beelden

Na lang wachten is er eindelijk een kleine eerste indruk van 'Rebel Moon'.

Nog steeds geen teken van een trailer, maar Justice League-regisseur Zack Snyder heeft op sociale media een mooie clip (nou ja, een shot) gedeeld van zijn aankomende Netflix-sci-fi avontuur, Rebel Moon.

Zack Snyder kondigde op Vero aan dat de eerste opnames van zijn op Seven Samurai geïnspireerde sci-fi avonturenfilm Rebel Moon zijn afgerond.

De filmmaker deelde ook een eerste blik op wat beelden, maar de 15 seconden durende video is meer een shot dan een clip. Toch geeft het ons een idee van de prachtige cinematografie waar we naar kunnen uitkijken.
De video is hieronder te zien:



Ambitieuze plannen
Snyder heeft vaak gezegd dat als hij de kans zou krijgen om een Star Wars film te maken, hij een eerbetoon zou brengen aan de grote Akira Kurosawa met een episch ruimteavontuur geïnspireerd op Seven Samurai. Nu heeft hij de kans om dit verhaal in een andere wereld te laten afspelen. Snyder schreef ook mee aan het project met Shay Hatten en Kurt Johnstad, en zal samen met Deborah Snyder, Wesley Coller The Stone Quarry produceren.

In Rebel Moon zal Sofia Boutella de hoofdrol spelen: "Een jonge vrouw met een mysterieus verleden die strijders van naburige planeten opzoekt om een vreedzame kolonie aan de rand van het melkwegstelsel te helpen zich te verzetten tegen de tirannieke Regent Balisarius."

Er is geen premièredatum aangekondigd, maar er is een grote kans dat er binnenkort een teaser zal verschijnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Griezelige romance in 'Game of Thrones' voorkomen door inmenging acteur zelf
Series / Nieuws

Griezelige romance in 'Game of Thrones' voorkomen door inmenging acteur zelf

De regisseur van 'Game of Thrones' wilde nog een spraakmakende relatie toevoegen aan de serie maar acteur stak daar stokje voor.

In hitserie Game of Thrones zaten de nodige vreemde verhoudingen tussen de personages. Ook incest kwam voor. Eén griezelige romantische verhaallijn is echter op het laatste moment niet in de serie terecht gekomen.

Romance tussen Davos en Missandei
Het gaat hierbij om een potentiële romance tussen Davos Seaworth (gespeeld door Liam Cunningham) en Missandei (gespeeld door Nathalie Emmanuel). Sir Davos, ook wel bekend als de Onion Knight, werd geïntroduceerd in seizoen twee van de serie en was lang één van Jon Snow's naaste bondgenoten. Missandei kwam in seizoen drie in de serie als Daenyrys dienstmaagd en adviseur.

Regisseur wordt teruggefloten
De regisseur Mark Mylod werd echter teruggefloten door Cunningham zelf. Hij vond dit niet passen bij het personage: "een jonge vrouw past niet bij Davos, zeker niet in verband met zijn geschiedenis met Lyanna Mormomt en Shireen Baratheon".

Cunnighams vise wordt gedeeld door de fans, die een eventuele romance tussen de twee als "verschrikkelijk" en "buitengewoon griezelig" bestempelen, met het argument dat Liam en Nathalie "die chemie in de eerste plaats niet hebben, ongeacht het leeftijdsverschil."

Redditors
"Het is ongelooflijk duidelijk geworden in de jaren sinds de show [eindigde] dat de acteurs er veel meer om gaven dat de show trouw was aan de geest van de personages dan de showrunners," merkt Redditor Benjamin_Grimm op.



Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke spin-offs van 'The Walking Dead' komen er nu eigenlijk allemaal aan?
Series / Nieuws

Welke spin-offs van 'The Walking Dead' komen er nu eigenlijk allemaal aan?

Zie jij door de bomen het bos nog? Hierbij het overzicht van de spin-offs van 'The Walking Dead'

Twaalf seizoen langs hebben we kunnen genieten van de horrordrama-serie The Walking Dead. We zullen nu verder moeten zonder de serie, maar gelukkig zitten er de nodige spin-offs in het vat. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, hier een overzicht van de spin-offs die aanstaande zijn.

Fear the Walking Dead
De spin-off Fear the Walking Dead is al sinds 2015 gaande en zal komend jaar zijn achtste seizoen ingaan. De andere twee bestaande spin-offs: The Walking Dead: World Beyond en Tales of the Walking Dead zijn hoogstwaarschijnlijk afgelopen. Er komen ook 3 nieuwe spin-offs aan.

The Walking Dead: Dead City
The Walking Dead: Dead City gaat over Maggie en Negan, die vechten om te overleven in een post-apocalyptisch Manhattan. Hoe ze daar terecht gekomen is nog niet bevestigd, maar deze tegengestelde personages zullen gedwongen worden om samen te werken.

The Walking Dead: Daryl Dixon
De opnames van The Walking Dead: Daryl Dixon, met in de hoofdrollen Norman Reedus, Clémence Poésy en Adam Nagaitis, zullen naar verwachting zeer binnenkort in Frankrijk beginnen.

The Walking Dead: Untitled Rick en Michonne
De spin-off met de hoogste verwachtingen is The Walking Dead: Untitled Rick and Michonne . Rick Grimes was de eerste negen seizoenen de hoofdpersoon in de originele serie en zijn afwezigheid liet een gat achter. De verliefde twee zullen herenigd worden in deze eigen spin-off.

Kijk het origineel hier op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de Top-10 streamingfilms en -series in de Verenigde Staten
Series / Nieuws

Dit is de Top-10 streamingfilms en -series in de Verenigde Staten

Een overzicht van de tien meest bekeken streamingsaanbod in de Verenigde Staten.

Met de opkomst van de streamingsdiensten kijken wij in Nederland tegenwoordig vaak naar dezelfde series als dat men op dit moment in Amerika kijkt. De top 10 best bekeken streaming in de Verenigde Staten is voor ons dus ook zeer informatief.

Nummers 6 tot en met 10
10. The Peripheral - Prime Video
09. The White Lotus - HBO Max
08. Spirited - Apple TV+
07. Don't Worry Darling - HBO Max
06. The English - Prime Video

Nummers 4 en 5
05. Yellowstone - Peacock
04. Smile - Paramount+

De Top 3
03. The Crown - Netflix
02. Where the Crawdads Sing - Netflix
01. 1899 - Netflix

Where the Crawdads Sing
Allemaal bekend streamingmateriaal dat ook in Nederland te bekijken is. Behalve de film Where the Crawdads Sing. Deze film is in de VS reeds op Netflix beschikbaar maar in Nederland nog niet.

In de film wordt een vrouw beschuldigd van een moord op een bekend Amerikaans footballspeler, en dat leidt tot een "heeft ze het wel of niet gedaan"-vraagstuk. Frappant is dat Owens in het echte leven in verband werd gebracht met de moord van een man in Zambia.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' bewijst dat Aegons profetie in 'House of the Dragon' verkeerd was
Series / Nieuws

'Game of Thrones' bewijst dat Aegons profetie in 'House of the Dragon' verkeerd was

In 'House of the Dragon' had Aegon een profetie, maar 'Game of Thrones' bewijst dat deze profetie helemaal niet klopt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Aegons profetie was het één van de belangrijkste dingen van het eerste seizoen van House of the Dragon. Het zorgde voor het hele verhaal en motiveerde de personages. Hoe was het dan zo verkeerd?

Meestal komen de Targaryen-profetieën natuurlijk uit, maar het is nog niet bekend wat er na het einde van Game of Thrones gaat gebeuren. Als House of the Dragon eerder uitgebracht was, was dit misschien niet zo'n probleem.

De profetie
Toen de White Walkers arriveerden, was Westeros niet verenigd om hen tegen te houden. Er werden helemaal geen troepen gestuurd vanuit de Westerlands, de Reach en de Iron Islands of Dorne.

De profetie zei dat er "een koning of koningin die sterk genoeg is om het rijk te verenigen" op de ijzeren troon zou zitten. Dit is dus niet het geval, omdat meer dan de helft van de Zeven Koninkrijken niet ten hulp gekomen is.

Op het einde was er niet eens een erfelijke monarch of ijzeren troon. Wat betekent dat Aegons profetie niet helemaal juist is.

Bekijk hieronder de profetie.



Kijk House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Crime Scene: The Texas Killing Fields'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Crime Scene: The Texas Killing Fields'

Tientallen moorden in en rondom een onbegaanbaar stuk land bleven decennia lang onopgelost.

Regie: Jessica Dimmock | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 47-51 minuten| Jaar: 2022

Decennialang verdwenen er op onverklaarbare wijze tientallen jonge vrouwen in Texas. Allemaal werden ze voor het laatst gezien in de buurt van een overwoekerd natuurgebied vlakbij de snelweg, de I-45. Niemand wist wat er met deze vrouwen gebeurd was, tot toevalligerwijs twee jongens op de resten van een van de meisjes stuitten. Meerdere vermisten werden in hetzelfde gebied dood teruggevonden, maar de zaak bleef grotendeels onopgelost.

Tot op heden zijn de nabestaanden nog steeds op zoek naar antwoordden. De politie blijkt steken te hebben laten vallen en hoewel niet alle moorden tot dezelfde dader kunnen worden herleid, zijn er wel sterke vermoedens over wie er achter deze afschuwelijke gebeurtenissen kan hebben gezeten. Een deel van de moordzaken is inmiddels opgelost, maar een ander deel blijft tot op de dag van vandaag, ruim vijftig jaar na het verdwijnen van deze jonge vrouwen, een raadsel.

De documentaireserie Crime Scene: The Texas Killing Fields volgt in hoofdlijnen de zoektocht van een vader van een van de slachtoffers. Zelf leefde hij anderhalf jaar lang in onzekerheid over zijn vermiste dochter. Toen zij eenmaal gevonden werd, was het te laat om nog een doodsoorzaak vast te stellen. Bij de verdwijningen die volgden zette hij zich in voor de familieleden en deed zijn uiterste best te helpen zoeken naar antwoorden.

Daarnaast komen andere familieleden en nabestaanden aan het woord. Ook diverse betrokkenen, zoals een rechercheur die vastbesloten is alle moorden op te lossen voordat hij met pensioen gaat, laten hun kijk op dit alles zien. Als kijker vraag je je voornamelijk af hoe het mogelijk is dat er zo lang zoveel afschuwelijks heeft kunnen plaatsvinden in dit gebied.

De diverse daders worden al snel in beeld gebracht. En wat blijkt: niet alle moorden zijn aan dezelfde dader toe te schrijven. De makers laten echter vrij duidelijk zien dat ook voor de tot op heden onopgeloste zaken een zeer sterk vermoeden over de identiteit van de dader. De makers schromen dan ook niet deze met naam en toenaam aan te wijzen. Zelfs de stiefdochter van deze man laat haar overtuiging van zijn schuld duidelijk naar voren komen.

Crime Scene: The Texas Killing Fields belicht de zaken vanuit het oogpunt van de nabestaanden, met veel respect voor hen en de slachtoffers. Op heldere wijze wordt de kijker voorzien van alle informatie die over deze afschuwelijke moorden beschikbaar is. Je kan dan ook niet anders dan met afschuw volgen wat hier is gebeurd en je afvragen hoe het mogelijk is dat niet alle daders levenslang achter slot en grendel zijn beland.

★★★★☆

Crime Scene: The Texas Killing Fields is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassend personage in nieuwste trailer van Netflix-miniserie 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

Verrassend personage in nieuwste trailer van Netflix-miniserie 'The Witcher: Blood Origin'

Het onverwachte opduiken van een origineel personage uit 'The Witcher' lijkt eerdere speculaties te bevestigen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwste trailer van The Witcher: Blood Origin weet de verwachtingen te prikkelen. De prequelserie toont een voorproefje van het uitbouwen van het Witcher-universum, tevens keert Jaskier The Bard uit de originele Witcher-serie terug.

De nieuwste trailer toont Jaskier (gespeeld door Joey Batey). De Elf Seanchai (Minnie Driver) verzoekt The Bard om een verhaal tot leven te brengen.

Wie vertelt het verhaal?
Het gerucht dat Jaskier de raamvertelling voor zijn rekening zou nemen deed langere tijd de ronde. Dit werd echter weerlegd: de mysterieuze Seanchai zou de verteller zijn.

Lenny Henry (The Rings of Power) deelde vervolgens een foto op zijn Twitter. Hierop zijn hijzelf en Joey Batey te zien tijdens promotiewerk voor The Witcher: Blood Origin.

Deze foto, evenals de nieuwste trailer, bevestigen de terugkeer van Joey Batey's populaire personage.

Meer over de achtergrond van Jaskier?
Niettegenstaande het feit dat Seanchai als verteller te horen is in deze trailer, haar verzoek om hulp aan Jaskier maakt duidelijk dat de bard voorlopig nog niet uitgezongen is.

The Witcher: Blood Origin is vanaf 25 december aanstaande te streamen op Netflix.



Hieronder kun je de trailer voor The Witcher: Blood Origin bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze rol is opnieuw gecast in seizoen 2 van de Prime Video serie 'The Rings of Power'
Series / Nieuws

Deze rol is opnieuw gecast in seizoen 2 van de Prime Video serie 'The Rings of Power'

Het personage keert terug in het nieuwe seizoen, echter gespeeld door een andere acteur.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans waren in eerste instantie sceptisch omtrent het toevoegen van personages die helemaal niet voorkomen in de The Lord of the Rings-mythologie. De mysterieuze Orc-leider Adar bleek echter een schot in de roos. Helaas wordt Joseph Mawle (Game of Thrones) nu vervangen door Sam Hazeldine (Peaky Blinders).

Geen nadere uitleg vertrek
Mawle kondigde zijn vertrek aan op zijn Twitter-account:

"Ik heb een geweldige tijd beleefd met het verkennen van Midden-Aarde en de diepte ingaan met betrekking tot Tolkiens mythologie. Ik voel me vereerd dat het personage zo geliefd is."

De acteur geeft geen details omtrent het waarom van zijn vertrek. Wellicht zijn er nieuwe kansen verschenen die Mawle niet aan zich voorbij kon laten gaan.

Een waardige opvolger
Hazeldine was naast Peaky Blinders ook te zien in The Witcher en The Sandman. Gezien zijn staat van dienst lijdt het geen twijfel dat ook Hazeldine Adar vakkundig zal weten neer te zetten.

Het volledige eerste seizoen van The Rings of Power kun je nu bekijken op Prime Video.

In deze tweet zie je Hazeldine (linksbovenaan) samen met de andere nieuwe gezichten in seizoen 2 van The Rings of Power.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.