search
Gillian Anderson (X-Files) was bijna te zien geweest in 'Games of Thrones'
Series / Nieuws

Gillian Anderson (X-Files) was bijna te zien geweest in 'Games of Thrones'

Meerdere grote namen zouden misschien hebben meegedaan waaronder deze bekende actrice.

Men kan inmiddels toch wel stellen dat Game of Thrones tot een van de grootste series aller tijden behoort, met een bijbehorende goede cast. Voordat de serie begon hebben een aantal grote namen de serie afgewezen waaronder actrice Gillian Anderson.

De actrice zal waarschijnlijk het best bekend zijn om haar rol als Dana Scully in FOX's hitserie The X-Files. In 218 afleveringen speelde ze de FBI agente in de veelgeprezen sciencefiction thriller. Toen de productie van Game of Thrones begon is haar een rol aangeboden maar die wees ze af, een beslissing waar vooral haar dochter niet blij mee was.

Welke rol speelde ze?
Er is tot op heden niet bekend, noch heeft ze zelf aangegeven, welke rol Gillian Anderson zou hebben gespeeld. Er wordt gespeculeerd dat ze de rol van Queen Cersei Lannister zou hebben gespeeld. De zus van Jaime Lannister en de vrouw van koning Robert Baratheon werd in de serie gespeeld door Lena Heady.

Een andere rol die Gillian Anderson zou kunnen hebben gespeeld is die van Melisandre. Als een sterke vrouw zou Anderson de rol goed hebben kunnen spelen van The Red Woman. Veel fans, en vooral Nederlandse kijkers, zullen niet rouwig zijn geweest daar Carice van Houten de rol tot veel tevredenheid van kijkers heeft gespeeld.

Nog eens Game of Thrones bingen? Kijk alle afleveringen op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen