search
Peperdure fantasyserie 'Lampje' vanaf nu te zien bij NPO Plus
Series / Nieuws

Peperdure fantasyserie 'Lampje' vanaf nu te zien bij NPO Plus

Met meer dan 4,5 miljoen euro budget belooft dit een fantasyserie van niveau te worden!

Vlak na Sinterklaas komt de VPRO met een cadeautje voor alle kinderen in Nederland: de serie Lampje. Het populaire kinderboek Lampje is daarmee verfilmd met een aanzienlijk budget van 4,5 miljoen euro! Bekijk gauw de fantastische trailer hieronder!

Het boek van Annet Schaap kwam uit in 2017 en bleek een daverend succes in kinderboekenland. Het boek won onder andere de Gouden Griffel en is ondertussen in meer dan 25 talen vertaald. Tijd voor een serie, dacht de VPRO. En dat gebeurt met een flink budget, dat mogelijk is gemaakt door de hernieuwde focus van de NPO op hoogwaardige series.

Met deze serie voor het hele gezin brengen de makers het sprookjesachtige verhaal van Lampje naar de televisie. De elfjarige dochter van een vuurtorenwachter beleeft gedurende vier afleveringen een wild avontuur in een mysterieuze wereld vol piraten, zeemeerminnen en een griezelige variant van de Nederlandse jeugdzorg?

Synopsis van de fantasyserie
Lampje woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Hij stuurt haar elke avond naar boven om het licht aan te steken. Op een onstuimige dag gaat alles mis: de lucifers zijn op, het vuur blijft uit en een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen.

Lampje wordt uit huis geplaatst en moet gaan werken in het beruchte Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Het Zwarte Huis is, op een paar nerveuze personeelsleden na, verlaten. Niemand wil er werken. Lampje heeft geen keus, ze moet zorgen voor het monster dat zit opgesloten in de torenkamer. Tegen alle verwachtingen in, ook haar eigen, raakt Lampje bevriend met het monster.

Vanaf 6 december is de kinderserie te vinden bij NPO Plus. Van 2 tot en met 5 januari zal de serie worden uitgezonden op NPO3. Bekijk de trailer gauw hieronder!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen