search
Duizenden testkijkers nodig voor testen Netflix-series; wat voor jou?
Series / Streaming-diensten

Duizenden testkijkers nodig voor testen Netflix-series; wat voor jou?

Met dit previewprogramma wil Netflix vroegtijdig feedback van kijkers opnemen in de content.

Is Netflix jouw echte hobby, en wil je jouw fanatisme naar een nieuw niveau tillen? Word dan previewer bij Netflix! De streamingdienst wil hun previewprogramma voor het testen van nieuwe content flink gaan opschalen, stelt The Wall Street Journal, met plek voor tienduizenden testers.

Oorspronkelijk begon het idee van vroegtijdig feedback vergaren van Netflix-abonnees met de Netflix Preview Club. Deze testgroep bestond uit circa tweeduizend kijkers uit de VS. Nu is het het plan om deze groep flink uit te bereiden en ook kijkers van buiten de VS erin op te nemen.

Het effect van dit systeem is al gebleken met de recente film Don't Look Up. Testkijkers zouden de komediefilm van Adam McKay te serieus hebben gevonden. Hierdoor zijn de makers weer de montagekamer in gedoken om de film wat luchtiger te maken. Het resultaat is gebleken...

Al eerder gelanceerd
Door anonieme bronnen werd al meer onthuld aan journalisten van WSJ over het panelsysteem, maar eerder dit jaar had Variety al hints opgevangen ervan. Netflix zou namelijk nieuwe abonnees hebben verzocht om zich bij het programma aan te sluiten.

Over de officiƫle lancering van deze testgroep is nog niets officieels bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het erg snel zal gaan gebeuren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen