search
De lugubere toekomst van deze twee dames in 'House of the Dragon' ligt al vast
Series / Featured

De lugubere toekomst van deze twee dames in 'House of the Dragon' ligt al vast

Aangezien de serie is gebaseerd op een boek, valt de toekomst van de personages veelal te voorspellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek van Fire & Blood van George R.R. Martin. Als je het boek leest, weet je dus in grote lijnen hoe de serie verder zal verlopen. Indien je niet geïnteresseerd bent en je graag laat verrassen, raden we je aan hier te stoppen met lezen. Voor de nieuwsgierigen onder ons, lees vooral verder.

De scenarioschrijvers van de serie hebben tot nu toe wel al wat andere routes genomen ten opzichte van het boek om bepaalde personages te sparen, dus het is nooit zeker dat de serie net zo verloopt als het boek.

Gebeurtenissen uit het boek
Let op: Spoiler Alert. Zoals je wellicht al zou verwachten gaat het met Alicent Hightower en haar dochter Helaena niet goed aflopen. Na de dood van prins Lucerys besluit Daemon Targaryen wraak te nemen door prins Jaehaerys Targaryen, het zoontje van Helaena en Aegon, te vermoorden. .

Helaena, dochter van Alicent Hightower
Helaena werd gedwongen niet alleen naar de moord te kijken, maar ook om te kiezen welke van haar kinderen stierven; het liet haar volkomen gebroken achter en werd in het boek beschreven als "gek". Uiteindelijk valt ze in haar gekte dood uit een raam naar beneden

Gevolgen voor Alicent
Helaena's dood heeft op haar beurt een grote impact op Alicent, zij wordt ernstig ziek en sterft op treurige wijze. Een nare en heftige afloop dus voor de levens van deze twee dames.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Aanbevolen artikelen