search

Ons nieuws van woensdag 7 december 2022

Fans debateren: Is 'House of the Dragon' eigenlijk beter dan 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Fans debateren: Is 'House of the Dragon' eigenlijk beter dan 'Game of Thrones'?

Op Reddit wordt er gediscussieerd welke serie er nu beter is, het origineel of de prequel?

Nu het eerste seizoen van House of the Dragon voorbij is en iedereen de serie even op zich in heeft kunnen laten werken, duiken op internet steeds meer vergelijkingen op tussen House of the Dragon en Game of Thrones. Is de prequel nu beter of slechter dan het origineel? .

Veel mensen zien Game of Thrones als het origineel en een soort onverslaanbare klassieker. Toch zijn er ook de nodige fans die de prequel om een aantal redenen misschien wel beter vinden dan Game of Thrones.

Meer aandacht voor de personages
Wat veel fans erg goed vinden aan House of the Dragon is hoe het zich op veel minder personages richt en de kijkers daarmee de tijd geeft om zich aan de personages (en de draken) te hechten.

Verder zitten de armoedige seizoenen zeven en acht van Game of Thrones nog in het achterhoofd van veel kijkers en is de hoop dat House of the Dragon de kwaliteit van het begin wel ook weet vast te houden in latere seizoenen.

Quote Reddit
Een Redditor geeft aan:"Voor mij is HOTD seizoen 1 superieur aan GOT seizoen 1. We moeten wachten om te zien of ze dit niveau kunnen vasthouden, maar ik geloof echt dat deze show over het algemeen beter kan worden dan GOT".



GOT beter
Game of Thrones- fans beweren op hun beurt dat de originele serie een beter politiek drama was en "een veel beter verhaal" met veel meer verschillende verhaallijnen om te volgen, terwijl House of the Dragon "een eenvoudig familieprobleem met draken" lijkt te zijn.

Over smaak valt te twisten
Ieder heeft dus zo zijn voorkeur maar dat House of the Dragon qua kijkersplezier een concurrent is geworden voor Game of Thrones is wel duidelijk geworden.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De monsterserie 'Dahmer' bereikt een enorme mijlpaal voor Netflix
Series / Nieuws

De monsterserie 'Dahmer' bereikt een enorme mijlpaal voor Netflix

Veel werd er al gezegd over de serie maar nu drukken de cijfers de populariteit ook uit.

Na het immense succes van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story was het niet vreemd om de serie tussen de meest succesvolle Netflix-series te plaatsen. Recente cijfers laten zien dat het niet zomaar populair was, maar zelfs in de top drie beste series ooit beland.

De serie is namelijk de derde ooit die de grens van één miljard kijkuren gepasseerd is. Binnen 60 dagen heeft de Netflix-hit de grens weten te passeren en sluit zich daarmee aan bij twee andere series die dit hebben bereikt, namelijk Squid Game en het vierde seizoen van Stranger Things.

Ryan Murphy scoort voor Netflix
De serie over het leven van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer werd gecreëerd door Ryan Murphy, die eerder het veelbekeken American Horror Story maakte. Wegens het succes van de serie sloot Netflix een deal met Murphy voor nog eens twee hoofdstukken uit de Monster reeks, met elk een eigen hoofdpersoon.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story is samen met Stranger Things 4 de meest succesvolle Engelstalige serie op Netflix. Beiden houden ze echter nog één serie voor hun. De Koreaanse megahit Squid Game blijft de meest populaire serie aller tijden met inmiddels meer dan 1,65 miljard gekeken uren.



Genoeg te kijken op de streamingdienst dus. Kijk alle afleveringen van Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, Stranger Things en Squid Game op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'The Flash': op deze dag start het allerlaatste seizoen
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'The Flash': op deze dag start het allerlaatste seizoen

Na het voor eens en altijd verslaan van de Reverse Flash, begint het ne

Fans van The Flash vragen zich maar één ding af: wanneer begint het negende - en helaas laatste - seizoen van de serie!?

We hebben éin-de-lijk het antwoord. Dit is de datum waarop we het seizoen kunnen bingen.

Netwerk CW
Het Amerikaanse netwerk CW heeft aangekondigd dat The Flash terugkeert op woensdag 8 februari 2023. Dat is dus nog twee hele maanden wachten.

Verder maakten zij ook bekend uit hoeveel afleveringen het laatste seizoen zal bestaan, namelijk dertien in totaal.

Verhaallijn
We worden getrakteerd zo vlak voor de feestdagen, want we krijgen ook wat meer informatie over de verhaallijn.

Na het voor eens en altijd verslaan van de Reverse Flash, begint het negende seizoen van The Flash een week later na hun epische strijd.

Wanneer vervolgens een dodelijke groep Rogues Central City binnenvalt onder leiding van een krachtige nieuwe dreiging, moeten The Flash en zijn team opnieuw een onmogelijke strijd leveren om te overleven.

Casting nieuws
Wie er allemaal in het negende seizoen spelen? Jon Cor, die Mark Blaine/Chillblaine speelt, gaan we terugzien. Ook Richard Harmon is gecast als de nieuwe Captain Boomerang. Batwoman-ster Javicia Leslie gaan we óók al zien, hoewel details over haar rol verder nog niet bekend gemaakt zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legendarische 'Cheers'-actrice Kirstie Alley (71) is overleden
Series / Nieuws

Legendarische 'Cheers'-actrice Kirstie Alley (71) is overleden

De actrice die wereldwijd faam maakte met haar rol in 'Cheers', is niet meer.

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Alley leed al langer aan kanker.

Haar kinderen True en Lillie Parker deelden het nieuws deze week op Twitter.

Kirstie Alley
De legendarische actrice speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982. Ze speelde toen een Vulcan in Star Trek II: The Wrath of Khan.

In Nederland verwierf de actrice grote roem voor haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog. Alley brak pas echt door toen ze de rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers kreeg.




Voor die rol kreeg ze in 1991 een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Met John Travolta maakte ze in de jaren negentig de commercieel succesvolle Look Who's Talking-trilogie.

Nabestaanden
In het bericht op Twitter delen de kids van Alley ook een eerbetoon aan hun moeder. "Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder", schrijven ze.

Ook acteurs die met haar hebben samen gespeeld, reageren op het nieuws. Zo noemt Ted Danson, mede acteur uit Cheers haar "echt briljant".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'The Peripheral'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'The Peripheral'

Visueel en intellectueel mooi verteld verhaal over tijdreizen en virtual reality, maar emotioneel vrij koud.

Regie: Vincenzo Natali, Alrick Riley | Cast: Chloë Grace Moretz (Flynne Fisher), Gary Carr (Wilf Netherton), Jack Reynor (Burton Fisher), T'Nia Miller (Cherise Nuland), Louis Herthum (Corbell Pickett), Ned Dennehy (Bob), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 55-72 minuten | Jaar: 2022

Soms heb je een productie waarover je na afloop kan zeggen dat die je koud liet liet, maar dat deze evengoed indruk heeft gemaakt. Neem bijvoorbeeld Godzilla uit 2014: het zal je een worst wezen wat de personages overkomt, maar de film is een aaneenschakeling van iconische momenten die op perfecte wijze in beeld zijn gebracht. Zoiets mag dan misschien geen meesterwerk worden genoemd, je kan ook weer niet zeggen dat het slecht is. The Peripheral is zo'n productie. Je hart wordt overgeslagen, maar je ogen en je brein kunnen genieten.

In de nabije toekomst woont Flynne met haar blinde moeder en door de oorlog getraumatiseerde broer. Die laatste verdient wat geld via online gamen en roept soms Flynnes hulp in omdat zij daar beter in is. Op een dag ontvangen ze een mysterieus pakketje met een aparte VR-headset. Flynne zet hem op, waarna ze zich in een nog futuristischer Londen bevindt waar ze een missie krijgt. Maar is dit wel een spel? Via deze eerste stappen is ze plots betrokken bij een conflict dat zich uitstrekt over het heden en een verre toekomst.

Bij The Peripheral zijn twee bekende namen betrokken. De eerste is Vincenzo Natali. Zijn naam staat garant voor iets bijzonders. Iets aparts dat ook weer niet te kunstzinnig wordt. Deze schrijver/regisseur debuteerde in de jaren negentig met zijn film Cube en heeft zich sindsdien alleen maar bezig gehouden met originele doch toegankelijke concepten. Behalve producent fungeerde hij voor meerdere afleveringen van deze serie als regisseur.

De tweede naam is Jonathan Nolan. Hij en zijn broer, Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight), houden ervan om een simpel gegeven zo ingewikkeld mogelijk te vertellen "“ dit verkondigen ze nota bene zelf. Jonathan is onder andere betrokken bij de serie Westworld, die daarvan een goed voorbeeld is. En hij gaat over robots en verschillende tijdlijnen, net als The Peripheral.

Door de aanwezigheid van die twee heren weet je dus wat je kan verwachten, inclusief datgene waar ze nooit zo sterk in zijn: emotie. Als je zo losgaat op originaliteit en intellectualisme, dan is er iets dat daar plaats voor moet maken en dat is inspelen op de gevoelens van de kijker. The Peripheral is erg indrukwekkend en intrigerend. De serie is gebaseerd op een boek, maar er zijn wat veranderingen aangebracht om je beter in de wereld introduceren. De visuele effecten zijn om je vingers bij af te likken.

En het doet je allemaal vrij weinig. De motivatie om door te kijken ligt 'm in willen ontdekken wat er aan de hand is, en dat het er allemaal prachtig uitziet. Uiteraard ontbreken de strakke actiescènes niet. Net als Westworld. En net als bij die serie merk je dat er wel een poging wordt gedaan om er iets menselijks in te stoppen, maar het blijft allemaal te afstandelijk om een emotionele band met de personages en het plot te krijgen.

Gelukkig is The Peripheral in ieder ander opzicht sterk. Nou ja, op het Brits accent van Alexandra Billings na; ze had beter gewoon Amerikaans kunnen spreken. Of wat spraaklessen kunnen krijgen van collega T'Nia Miller. Bekend van The Haunting of Bly Manor, waarin ze het timide en emotionele hoofd van het huishouden speelde, maar na haar hier te hebben gezien ga je haar altijd herkennen als die geniale gewetenloze slechterik. Ze geniet van een kopje thee terwijl ze haar medewerker op briljante wijze vermoord, maar weet ook hoe ze haar ledematen moet gebruiken tijdens een vechtpartij.

Flynne zelf wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz. Die brak ooit als kindster door als Hit-Girl in Kick-Ass en vervult de rol van knokmeid nog steeds prima. Mogelijk ook in een tweede seizoen, want ondanks dat er een hoofdstuk wordt afgesloten is er in de laatste aflevering nog een lange scène na de aftiteling die absoluut aangeeft dat het verhaal zich voort moet zetten. Maar ja, de toekomst zal ons leren of dat een Actual Reality gaat worden.

★★★★☆

The Peripheral is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt geliefde serie 'Legendary' na 3 seizoenen
Series / Nieuws

HBO Max cancelt geliefde serie 'Legendary' na 3 seizoenen

HBO Max lijkt klaar te zijn met veel series, onder andere met 'Legendary'.

Nog een HBO Max-realityserie heeft officieel de bijl gekregen. Dinsdag werd bekend dat de voguingcompetitieserie Legendary na drie seizoenen op het platform is geschrapt.

De serie, die de LGBTQ+ gemeenschap in de schijnwerpers zette, bestond uit een groep voguing houses, elk met vijf performers en een leider, de huismoeder. De teams strijden in een wedstrijd die elke aflevering van begin tot eind een themabal documenteert.

Het nieuws van deze annulering komt minder dan een dag nadat HBO Max net een soortgelijke beslissing had genomen met de dating realityserie FBoy Island, die na twee seizoenen werd geannuleerd.

Waarom cancelt HBO Max zoveel shows?
De annulering van Legendary komt te midden van een reeks nieuwe veranderingen achter de schermen bij HBO Max, na de recente fusie van het nieuwe moederbedrijf, Warner Bros. Discovery. Deze patronen begonnen met de annulering van Batgirl en Scoob!: Holiday Haunt in augustus.

In de dagen daarna heeft Warner Bros. Discovery zes HBO Max-exclusieve films van hun streaming platform verwijderd, evenals een aantal fan-favoriete animatieseries. Anonieme bronnen beweerden in augustus van dit jaar dat geen enkele bestaande show veilig is voor mogelijke annulering of afschrijving, met Warner Bros.

Makers zijn in shock: "We weten nog steeds niet zeker waarom sommige dingen wel en andere dingen niet zijn afgenomen. De hele zaak is gewoon erg verwarrend, en er is niet veel contact geweest met iemand."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'The X-Files'-acteur David Duchovny over de toekomst van de scifi-serie zonder Scully
Series / Nieuws

'The X-Files'-acteur David Duchovny over de toekomst van de scifi-serie zonder Scully

Duchovny heeft een sterke mening over een toekomst zonder Scully.

Het meest recente seizoen van The X-Files kwam uit in 2018, wat verschillende reacties van fans opleverde, waarbij zelfs ster Gillian Anderson haar teleurstelling uitsprak over sommige van de verhalende onthullingen van de serie. Costar David Duchovny heeft echter eerder laten doorschemeren beschikbaar te zijn voor meer avonturen in de franchise.

Hierbij merkte hij wel op dat The X-Files in zijn ogen alleen in de toekomst zou bestaan als er ook Anderson in voorkomt en afkomstig is van bedenker Chris Carter.

Zonder Scully geen The X-Files
Toen ComicBook.com hem vroeg of hij mee zou doen aan een versie van The X-Files zonder Scully, bevestigde Duchovny: "Ik weet het niet. Ik heb dat nooit echt overwogen. Voor mij is het altijd zo geweest dat er geen show is tenzij het Chris en Gillian zijn, dus ik weet het niet. Nogmaals, ik wil daar niet over nadenken, want het is niet iets wat ik per se nodig heb in mijn leven, om dat te gaan doen."

In het live-action universum van The X-Files was Andersons Scully bijna 30 jaar lang de constante, hoewel Mulder zelf de serie later verliet. Nu het concept is uitgebreid tot audioverhalen en stripboeken, kan de franchise avonturen verkennen in andere media, waaronder berichten uit 2020 dat er een animatieserie in ontwikkeling was.

Ongeacht de toekomst van The X-Files, kunnen fans nog steeds diep duiken in een geheel nieuwe sci-fi wereld gecreëerd door Duchovny met de graphic novel Kepler.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Metallica onthult waarom in 'Stranger Things' het nummer 'Master of Puppets' te horen is
Series / Nieuws

Metallica onthult waarom in 'Stranger Things' het nummer 'Master of Puppets' te horen is

Hoewel Metallica niet vaak nummers uitleent aan series, maakte de band voor 'Stranger Things' een uitzondering.

Iedere Metallica-fan weet dat de band door de jaren strikte controle heeft gehouden over waar hun muziek verschijnt. Precies daarom waren kijkers zo verrast om hun hit 'Master of Puppets' prominent terug te zien komen in seizoen 4 van Stranger Things. De band legt nu uit waarom ze hiervoor toestemming gaven.

Hoewel de band in het verleden terughoudend was met het uitlenen van hun muziek, bleek dat zij erg bewust toestemming gaven aan Stranger Things, legde drummer Lars Ulrich onlangs uit. Het een actieve beslissing van hun kant, om ervoor te zorgen dat hun geluid voortleeft.

Muziek met de wereld delen
"Vroeger waren we bij Metallica altijd de 'nee'-jongens. 'Hé, kunnen we dit nummer hiervoor hebben? Kunnen we dat nummer daarvoor hebben?' En het was: 'Nee, nee, nee, nee, nee,'" deelde Ulrich met The Howard Stern Show.

"We deden een 180. We zeiden gewoon: 'Weet je wat? Dit is stom. Waarom houden we vast aan deze nummers alsof ze zo belangrijk zijn, alsof ze de kroonjuwelen zijn?' Het is alsof we onze muziek met de wereld delen. Dus een paar jaar geleden begonnen we overal 'ja' tegen te zeggen. Laten we onze muziek met de wereld delen".

Onverwachte populariteit
Toen Netflix hen vroeg of 'Master of Puppets' gebruikt mocht worden zei de band meteen ja, maar volgens Ulrich kwam de hernieuwde populariteit van de band toch vrij onverwachts:

"Toen kwam het uit in de zomer en het was zo'n mindfuck om te zien hoe dat een fenomeen werd. En we waren zo trots. Wie had 40 jaar later gedacht dat deze nummers nog steeds die impact zouden kunnen hebben? Wij waren psyched om er deel van uit te maken, absoluut".

Stranger Things is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Abbott Elementary' en 'Better Call Saul' pakken handvol nominaties bij Critics Choice Awards
Series / Nieuws

'Abbott Elementary' en 'Better Call Saul' pakken handvol nominaties bij Critics Choice Awards

Het zijn de series van Netflix, Disney en HBO die het dit jaar in de Critics Choice Awards die het goed doen. Er steken twee series bovenuit...

De ABC-serie Abbott Elementary en de AMC serie Better Call Saul (die in Nederland op Netflix te zien is) zijn de 'frontrunners' bij de nominaties voor de Critics Choice Awards TV. Ze behaalde respectievelijk zestien en vijftien nominaties: Elementary in de komedie-categorieën, Saul aan de drama kant.

Drama: Saul, Star Wars en oud en nieuw
We zoomen even in op beide kanten, te beginnen met drama. In de beste drama serie komen we namelijk naast Saul (die er natuurlijk al wat langer bij is) ook de nieuwe titels Andor (Disney+), Bad Sisters(Paramount), Severance (Apple TV+) en House of the Dragon tegen. Langlopende serie Euphoria (HBO), Yellowstone (Paramount), The Crown (Netflix) en The Good Fight (Paramount) maken het lijstje af.

Komedie: keukens, geesten, scholen en reboot
Komedie dan, want daar is ook goed gekeken naar een afwisselende samenstelling. Naast Abbott Elementary komen we daar een hoop nieuwe series tegen: het alom geprezen The Bear, maar ook Reservation Dogs van dezelfde studio - FX genaamd -, waarvan ook langlopende serie Better Things is genomineerd. Uit de Disney stal komt ook nog de nieuwe serie Reboot (Hulu). Verder vinden we van HBO nog Barry en Hacks en is tot slot ook Ghosts (CBS) nog terug te vinden op de lijst.

Limited: van de hemel naar de hel
Dan tot slot nog de categorie 'limited', waar Disney het ook weer goed doet.
The Dropout (Hulu), Pam & Tommy (Hulu) en Under the Banner of Heaven (FX) vinden we terug in het lijstje. Verder zien we de series Gaslit (Starz), The Girl from Plainville (Hulu/Universal), The Offer (Paramount), Station Eleven (HBO Max) en This Is Going to Hurt (AMC+) terug.

Benieuwd naar de volledige lijst nominaties? Die vind je hier. FilmTotaal en Serietotaal houden u de komende tijd uiteraard op de hoogte van alles wat er tijdens 'Award Season' gebeurd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liefhebber van ingewikkelde tv-series? Deze 3 populaire series hebben een complex plot
Series / Featured

Liefhebber van ingewikkelde tv-series? Deze 3 populaire series hebben een complex plot

Een overzicht van populaire tv-series die complex in elkaar zitten

Heb je zin om een populaire serie te kijken, die toch best ingewikkeld is? Wij sommen hier drie populaire series op die toch best moeilijke verhaallijnen hebben.

Lost
Het populaire scifi-drama Lost had een behoorlijk ingewikkeld plot. De serie volgt een groep overlevenden van een vliegtuigcrash die zijn gestrand op een mysterieus eiland vol vreemde gebeurtenissen en bovennatuurlijke elementen. Het plot is complex en evolueert voortdurend, met meerdere tijdlijnen en achtergrondverhalen van personages die met elkaar verweven zijn om een puzzel te creëren waar kijkers zes seizoenen lang naar gissen. Ook worden bepaalde verhaallijnen überhaupt niet opgelost, waardoor de kijker met veel vragen achterblijft.

Mr. Robot
Een ander moeilijk plot is te zien in de psychologische thriller Mr. Robot. De serie volgt een jonge programmeur genaamd Elliot die betrokken raakt bij een geheime hackergroep en hun plan om een corrupt bedrijf neer te halen. Het plot is gelaagd en complex, met meerdere wendingen die kijkers blijvend laten raden naar hoe het nu allemaal in elkaar steekt.

Kijk hier naar Mr. Robot

Game of Thrones
Ten slotte heeft Game of Thrones een ingewikkeld plot. Een zeer uitgestrekte wereld en een zeer grote cast. De serie volgt verschillende families terwijl ze vechten om de IJzeren Troon, met politieke intriges en schokkende plotwendingen bij welhaast iedere aflevering. De enorme schaal van het verhaal en het ingewikkelde plot maken het een uitdaging om te volgen.

Wat ingewikkeldere verhaallijnen kunnen soms wat taai zijn, maar worden uiteindelijk vaak juist goed gewaardeerd door de kijkers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max is klaar met eigen naam, verandert het mogelijk naar 'Max'
Series / Streaming-diensten

HBO Max is klaar met eigen naam, verandert het mogelijk naar 'Max'

Na de fusering met Discovery+ heeft het platform een kleine identiteitscrisis.

De streamingdienst van Warner. Bros heeft ondertussen een bekende naam verkregen in bijna elk huishouden: HBO Max. Maar na de fusering tussen Warner Bros. en Discovery wordt er getwijfeld of de naam nog wel gepast is. Het nieuwe voorstel: Max!

Dat er een geüpdatet versie aankomt van HBO Max is oud nieuws. In augustus maakte Warner Bros. Discovery al bekend dat ze een nieuw platform gaan lanceren in de plaats van HBO Max. Daarmee wordt de fusering tussen HBO Max en Discovery+ definitief.

De verwachting is dat het platform in 2023 online zal komen, maar waar men nog twijfels over heeft is de nieuwe naam van de twee gecombineerde platformen.

Een nieuwe naam voor een nieuw platform
Aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC vertelden interne bronnen van het bedrijf dat er werd onderzocht of de naam Max gebruikt mocht worden als nieuwe merknaam. Daarom staat het definitieve gebruik van deze naam ook nog niet vast.

Op dit moment wordt Max nog niet gebruikt binnen Warner Bros. Discovery, stellen de bron. De codenaam BEAM wordt voor de zekerheid gebruikt binnen het bedrijf zelf totdat het onderzoek voltooid is. Wanneer de officiële naam bekend zal worden gemaakt, blijft voor nu in het midden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verboden documentaire verbreekt kijkcijferrecords op YouTube
Series / Nieuws

Verboden documentaire verbreekt kijkcijferrecords op YouTube

Een door Koningin Elizabeth II verboden documentaire is opgedoken op YouTube en wordt goed bekeken.

De afgelopen tijd is er het nodige te doen geweest over de serie The Crown. Het koninklijk huis heeft lang geleden al eens eerder te maken gehad met een controverse omtrent een tv-uitzending.

In 1969 gaf de Britse koningin de BBC de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. De documentaire werd gefilmd vanuit het perspectief van een insider op het leven in het paleis.

Verbod
Koningin Elizabeth II was uiteindelijk helemaal niet blij met het eindresultaat en zorgde dat de documentaire vanaf 1972 nooit meer werd uitgezonden. De documentaire was in die drie jaar wel al bekeken door een derde van de Britse bevolking.

YouTube
Ondanks haar pogingen om de film verborgen te houden, dook hij in de tegenwoordige tijd uiteindelijk op op YouTube en kreeg al snel een groot aantal volgers. Kijkers zijn gefascineerd door het beeld dat het geeft over het leven in het paleis en het feit dat de documentaire verboden is, maakt het natuurlijk extra spannend om hem te bekijken..

Verwijderen lukt niet
Vertegenwoordigers van de BBC beloofden de beelden opnieuw te verwijderen, maar waarschuwden dat het onwaarschijnlijk is dat de film permanent van internet kan worden verwijderd. "Het is heel moeilijk om iets van YouTube te verwijderen nadat de video daar is verschenen. Iedereen kan het downloaden en weer uploaden".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duizenden testkijkers nodig voor testen Netflix-series; wat voor jou?
Series / Streaming-diensten

Duizenden testkijkers nodig voor testen Netflix-series; wat voor jou?

Met dit previewprogramma wil Netflix vroegtijdig feedback van kijkers opnemen in de content.

Is Netflix jouw echte hobby, en wil je jouw fanatisme naar een nieuw niveau tillen? Word dan previewer bij Netflix! De streamingdienst wil hun previewprogramma voor het testen van nieuwe content flink gaan opschalen, stelt The Wall Street Journal, met plek voor tienduizenden testers.

Oorspronkelijk begon het idee van vroegtijdig feedback vergaren van Netflix-abonnees met de Netflix Preview Club. Deze testgroep bestond uit circa tweeduizend kijkers uit de VS. Nu is het het plan om deze groep flink uit te bereiden en ook kijkers van buiten de VS erin op te nemen.

Het effect van dit systeem is al gebleken met de recente film Don't Look Up. Testkijkers zouden de komediefilm van Adam McKay te serieus hebben gevonden. Hierdoor zijn de makers weer de montagekamer in gedoken om de film wat luchtiger te maken. Het resultaat is gebleken...

Al eerder gelanceerd
Door anonieme bronnen werd al meer onthuld aan journalisten van WSJ over het panelsysteem, maar eerder dit jaar had Variety al hints opgevangen ervan. Netflix zou namelijk nieuwe abonnees hebben verzocht om zich bij het programma aan te sluiten.

Over de officiële lancering van deze testgroep is nog niets officieels bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het erg snel zal gaan gebeuren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De lugubere toekomst van deze twee dames in 'House of the Dragon' ligt al vast
Series / Featured

De lugubere toekomst van deze twee dames in 'House of the Dragon' ligt al vast

Aangezien de serie is gebaseerd op een boek, valt de toekomst van de personages veelal te voorspellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie House of the Dragon is gebaseerd op het boek van Fire & Blood van George R.R. Martin. Als je het boek leest, weet je dus in grote lijnen hoe de serie verder zal verlopen. Indien je niet geïnteresseerd bent en je graag laat verrassen, raden we je aan hier te stoppen met lezen. Voor de nieuwsgierigen onder ons, lees vooral verder.

De scenarioschrijvers van de serie hebben tot nu toe wel al wat andere routes genomen ten opzichte van het boek om bepaalde personages te sparen, dus het is nooit zeker dat de serie net zo verloopt als het boek.

Gebeurtenissen uit het boek
Let op: Spoiler Alert. Zoals je wellicht al zou verwachten gaat het met Alicent Hightower en haar dochter Helaena niet goed aflopen. Na de dood van prins Lucerys besluit Daemon Targaryen wraak te nemen door prins Jaehaerys Targaryen, het zoontje van Helaena en Aegon, te vermoorden. .

Helaena, dochter van Alicent Hightower
Helaena werd gedwongen niet alleen naar de moord te kijken, maar ook om te kiezen welke van haar kinderen stierven; het liet haar volkomen gebroken achter en werd in het boek beschreven als "gek". Uiteindelijk valt ze in haar gekte dood uit een raam naar beneden

Gevolgen voor Alicent
Helaena's dood heeft op haar beurt een grote impact op Alicent, zij wordt ernstig ziek en sterft op treurige wijze. Een nare en heftige afloop dus voor de levens van deze twee dames.

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hugh Grant en Kate Winslet in nieuwe HBO-serie 'The Palace'
Series / Nieuws

Hugh Grant en Kate Winslet in nieuwe HBO-serie 'The Palace'

Inmiddels heeft ook Hugh Grant zich bij de sterrencast van de nieuwe HBO-serie 'Palace' gevoegd.

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor series en je ziet dan ook steeds vaker dat grote filmsterren te zien zijn in nieuwe series. HBO heeft een nieuwe serie op stapel staan: The Palace en de cast is behoorlijk indrukwekkend.

De cast bestond al uit Kate Winslet, Matthias Schoenaerts en Andrea Riseborough en is nu uitgebreid met Hugh Grant. Hugh Grant speelde eerder al in andere HBO-series mee zoals The Undoing enA Very English Scandal.

Plot The Palace
De nieuwe serie The Palace vertelt het spannende verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime terwijl het regime steeds meer begint te wankelen.

Productie
Will Tracy is schrijver, uitvoerend producent en showrunner, terwijl Stephen Frears zal regisseren en uitvoerend produceren. Kate Winslet, Frank Rich en Tracey Seaward zijn ook uitvoerend producenten.

Kate Winslet
Voor Kate Winslet is dit alweer haar vierde HBO-serie waar zij bij betrokken is na Mildred Pierce, Mare of Easttown en het momenteel nog altijd in de maak zijnde The Trust.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' behoort nu al bij de meest populaire series op Netflix aller tijden
Series / Nieuws

'Wednesday' behoort nu al bij de meest populaire series op Netflix aller tijden

Wednesday Addams heeft niet lang nodig gehad om zich bij de groten te scharen.

Netflix heeft weer een hit te pakken met Tim Burton's Wednesday. De serie staat nog maar net twee weken op Netflix en weet zich nu al naast de grote series Stranger Things, Squid Game en Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story te plaatsen. Er wordt namelijk massaal naar Wednesday gekeken.

Gister werd al bekend dat de serie over moordenaar en kannibaal Jeffrey Dahmer zich bij het lijstje van meest bekeken series kan toevoegen maar Wednesday komt er in sneltreinvaart achteraan. Netflix geeft op basis van gekeken uren naar een serie aan hoe populair een serie is.

Bijna de miljard voorbij
De series weten een bepaalde status te halen als er binnen 60 dagen meer dan één miljard uren naar een serie gekeken wordt. Squid Game, Stranger Things en de Dahmer serie hebben deze status dus bereikt. Wednesday is nog maar net uit en er is nu al meer dan 752,52 miljoen uren naar gekeken. De miljard voorbij is maar een kwestie van tijd.

Actrice Jenna Ortega speelt de hoofdrol als Wednesday Addams in de serie over haar leven als een student van de Nevermore Academy. Op deze school probeert ze haar gaven te verbeteren, een monsterachtige moordpartij te voorkomen en een mysterie te ontrafelen waar haar ouders 25 jaar geleden mee te maken hadden.

Kijk als vele anderen ook naar de nieuwe hitserie Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbelovende reünie van Nickelodeon-serie 'Ned's Survivalgids'
Series / Nieuws

Veelbelovende reünie van Nickelodeon-serie 'Ned's Survivalgids'

Ben je klaar voor jouw dagelijkse nostalgiebom met deze Nickelodeon-reünie?

De meeste kinderen uit de jaren 2000 konden er op Nickelodeon niet omheen: Ned's Survivalgids, ook wel bekend als Ned's Declassified: School Survival Guide. Allemaal hebben we er wel iets uit opgestoken om de middelbare school te overleven. En nu blijkt dat de acteurs de tijd erna ook hebben overleefd in een grappige TikTok-video!

Afgelopen zomer werden de eerste twee seizoenen van de serie uitgebracht op Netflix, wat weer heeft geleid tot een opleving van de sitcom uit 2004. De laatste aflevering van de serie kwam meer dan vijftien jaar geleden uit, en sindsdien zijn de acteurs dan ook flink veranderd!

Meer dan een reünie?
Devon Werkheiser, Daniel Curtis Lee en Jennifer Shaw zijn allemaal volwassen geworden! In de virale video zijn de drie jeugdvrienden weer samengekomen in een studio. Bekijk de grappige video gauw hieronder:

@lindsey.shawsters #fyp #nedsdeclassified @Devon Werkheiser @daniel lee #nedsdeclassifiedpod ♬ original sound - robin buckley's gf - alba baptista's wife


In de video, die al op meer dan 8,6 miljoen views mag rekenen, onthult Shaw een logo met de tekst "Ned's Declassified Podcast Survival Guide." Is dit misschien een voorproefje van een podcastserie of een eenmalige special? Is het mogelijk dat de cast bijeenkwam om te praten over hun tijd in de show -- of misschien tips te delen over hoe volwassen te worden?

De tijd zal het leren. Helaas is Ned's Survivalgids enkel beschikbaar bij Netflix in de VS, dus voor het herkijken zullen wij nog even moeten wachten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Betrokken journalist "getraumatiseerd" door Netflix-docu 'Harry & Meghan'
Series / Nieuws

Betrokken journalist "getraumatiseerd" door Netflix-docu 'Harry & Meghan'

Nadat hij zichzelf eerder grof had geuit over het duo, krijgt hij nu een koekje van eigen deeg.

De nieuwe Netflix-documentaire Harry & Meghan komt bijna uit bij Netflix, maar kan nu al rekenen op ophef in de media. Britse journalist Piers Morgan houdt zich niet in en zegt "getraumatiseerd" te zijn door het hele gebeuren.

Verteld vanuit het perspectief van prins Harry en Meghan Markle, die beiden de serie produceren, heeft de documentaire nu al voor veel opschudding gezorgd. Recent kwam de trailer uit, waari Harry de relatie met de pers vergelijkt met die van zijn overleden moeder, prinses Diana.

Piers Morgan reageert nu op de trailer, die ook een soundbite uit zijn talkshow Piers Morgan Uncensored bevat op een weinig charmante manier. Het fragment wordt namelijk ingezet als voorbeeld van media-inmenging in de hele affaire.



Piers over de documentaire Harry & Meghan
Morgan tweette over de trailer het volgende: "BREAKING: Princess Pinocchio & Prince Hypocrite gebruiken mijn stem om hun afschuwelijke nieuwe serie aan te prijzen. Ik ben getraumatiseerd door deze uitbuiting."

Morgan zei eerder al laatdunkend over Prins Harry dat hij bezig is met "het voeren van een meedogenloze oorlog tegen zijn eigen familie" en noemde de royal een "misleidende verwende gemanipuleerde snotaap". Kortom, voldoende schandalen en achterklap in aankomst met dit nieuwe mediaspektakel rondom het Britse koningshuis. Vanaf 8 december te vinden bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In 'The Flash' keert deze grote bende aan DC-schurken terug!
Series / Nieuws

In 'The Flash' keert deze grote bende aan DC-schurken terug!

The Flash mag zijn borst wel nat gaan maken met deze rivalen in aantocht...

De synopsis en premièredatum van het negende seizoen van The Flash zijn vrijgegeven, en daarmee wordt er een epische onthulling gemaakt! The Rogues keren voor de laatste keer terug met hoogstwaarschijnlijk aan het hoofd de eigen variant uit de Arrowverse van Red Death!

Sinds 2014 is The Flash een van de meest succesvolle series van The CW en al helemaal binnen de Arrowverse. Met dertien afleveringen zal dit seizoen de superheldenserie afsluiten, en dat gaat gebeuren met een knal!

Het netwerk kondigde deze week aan dat op 8 februari het laatste seizoen in première zal gaan. Ze gaven tegelijkertijd een synopsis uit, die al meer verklapt over wie er dit seizoen verslagen moet worden.



De synopsis van het laatste seizoen
De synopsis luidt: "Na het verslaan van de Reverse Flash begint het negende seizoen van 'The Flash' een week later na hun epische gevecht, en Barry Allen (Grant Gustin) en Iris West-Allen (Candice Patton) zijn opnieuw dichter bij elkaar dan ooit."

De synopsis gaat verder: "Maar wanneer een dodelijke groep Rogues neerstrijkt in Central City, geleid door een krachtige nieuwe bedreiging, moeten The Flash en zijn team opnieuw onmogelijke kansen trotseren. Maar wanneer The Rogues worden verslagen, staat een dodelijke nieuwe tegenstander op om Barry Allen's held uit te dagen. En in hun grootste gevecht ooit zullen Barry en Team Flash tot het uiterste moeten gaan om Central City nog één keer te redden."

Ook al wordt het niet expliciet gemeld, de verwachting is dat deze 'dodelijke nieuwe tegenstander' niemand minder is dan de Arrowverse-versie van Red Death, die gespeeld zal worden door Batwoman-ster Javicia Leslie. Hoewel The CW alleen naar haar verwijst als "Mystery Character," is dit hoogstwaarschijnlijk de leider van de nieuwe Rogues. Dat zou ook verklaren waarom Leslie onlangs werd gespot op de set als Batwoman terwijl ze Red Death tegenkwam, die een alternatieve versie van Ryan Wilder moet zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.