search
Verboden documentaire verbreekt kijkcijferrecords op YouTube
Series / Nieuws

Verboden documentaire verbreekt kijkcijferrecords op YouTube

Een door Koningin Elizabeth II verboden documentaire is opgedoken op YouTube en wordt goed bekeken.

De afgelopen tijd is er het nodige te doen geweest over de serie The Crown. Het koninklijk huis heeft lang geleden al eens eerder te maken gehad met een controverse omtrent een tv-uitzending.

In 1969 gaf de Britse koningin de BBC de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. De documentaire werd gefilmd vanuit het perspectief van een insider op het leven in het paleis.

Verbod
Koningin Elizabeth II was uiteindelijk helemaal niet blij met het eindresultaat en zorgde dat de documentaire vanaf 1972 nooit meer werd uitgezonden. De documentaire was in die drie jaar wel al bekeken door een derde van de Britse bevolking.

YouTube
Ondanks haar pogingen om de film verborgen te houden, dook hij in de tegenwoordige tijd uiteindelijk op op YouTube en kreeg al snel een groot aantal volgers. Kijkers zijn gefascineerd door het beeld dat het geeft over het leven in het paleis en het feit dat de documentaire verboden is, maakt het natuurlijk extra spannend om hem te bekijken..

Verwijderen lukt niet
Vertegenwoordigers van de BBC beloofden de beelden opnieuw te verwijderen, maar waarschuwden dat het onwaarschijnlijk is dat de film permanent van internet kan worden verwijderd. "Het is heel moeilijk om iets van YouTube te verwijderen nadat de video daar is verschenen. Iedereen kan het downloaden en weer uploaden".
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen