Showrunner maakt een hoopvolle belofte voor 'The Witcher' seizoen 3

Hoopvolle belofte voor 'The Witcher' seizoen 3

Showrunner Lauren Schmidt Hissrich belooft dat er in seizoen 3 van 'The Witcher' meer gefocust zal worden op de originele boeken.

Nina Beerendonk, 8 december 2022 14:56

Seizoen 2 van The Witcher werd door de critics beter ontvangen dan het eerste seizoen, maar de echte fans van de serie waren minder enthousiast. Het seizoen week namelijk wel erg veel af van de boeken. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft nu belooft dat seizoen 3 meer op de originele boeken zal focussen.
The Witcher is gebaseerd op een reeks romans van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. De meeste kijkers waren enthousiast over de verhaallijnen in het eerste seizoens, maar veel fans vinden dat de schrijfkwaliteit in het tweede seizoen van de serie achteruit is gegaan en dat er teveel afgeweken wordt van de boeken.

Verschuiving terug naar de boeken
Nadat Hissrich een bericht op Instagram plaatste over de The Witcher spin-off The Witcher: Blood Origin, kreeg ze veel kritiek op de serie. De showrunner nam de tijd om op hierop te reageren in een poging haar werk te verdedigen, terwijl ze beloofde dat seizoen 3 meer van Sapkowski's bronmateriaal zal gebruiken:

"Wat ik wil zeggen is: ik heb de fans gehoord. En seizoen 3 laat heel goed zien dat die verschuiving teruggaat naar de boeken, in navolging van Sapkowski's geweldige reizen van onze hoofdpersonages. Ik ben super enthousiast dat mensen het gaan zien en zich gehoord gaan voelen".

"We beantwoorden ook veel vragen uit de eerste twee seizoenen - de reis van Cahir, de introductie van de Scoia'tael en hoe onze familie weer bij elkaar komt. Ik denk ook dat seizoen 3 veel van de speculaties die er gaande zijn zal kalmeren - als we daar maar eerder konden komen!"

The Witcher is te zien op Netflix. The Witcher: Blood Origin verschijnt op 25 december.


Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Henry Cavill

Populair nieuws