Flink kritiek van Britse pers op Netflix-docuserie 'Harry & Meghan'

Zoals verwacht heeft de documentaire 'Harry en Meghan' heel wat negatieve emoties losgemaakt bij de Britse pers en het koningshuis zelf.

Nina Beerendonk, 10-12-2022 11:50

Het komt niet geheel als een verrassing, maar de nieuwe Netflix-docuserie Harry & Meghan krijgt enorm veel kritiek van de Britse pers. De eerste drie afleveringen van de serie verschenen donderdag en in de kranten zijn weinig positieve geluiden te horen"
In de serie hebben Prince Harry en zijn vrouw Meghan Markle het over hun negatieve ervaringen met de roddelpers. Ook vertellen ze meer over de keuze om afstand te nemen van het koningshuis. De informatie die in de eerste drie afleveringen naar voren is gekomen was voor een groot deel al bekend door hun eerdere gesprek met Oprah Winfrey.

De pers en het koningshuis zijn niet blij
Koppen zoals "So Hurtful!", "Harry the nasty" en "een onbeschaamd eenzijdig verhaal vol halve waarheden" domineerden gisteren de kranten in Groot-Brittannië. Volgens Daily Express is het koningshuis zelf ook "diep geraakt" door de documentaire. Ook vinden ze dat er te veel kritiek wordt geuit op de onlangs overleden koningin, meldt Daily Mail.

Daarnaast is er onenigheid over de claim in de docuserie dat het koningshuis weigerde een reactie te geven. Volgens het koningshuis hebben zij namelijk een mail gekregen van een onbekende organisatie, waarvan zij hebben geprobeerd de authenticiteit te achterhalen bij onder andere Netflix. Dit is volgens hen niet gelukt.

De eerste drie afleveringen van Harry & Meghan zijn te bekijken op Netflix. Aankomende donderdag volgen er meer afleveringen.


Bron: NOS

Lees meer over: Harry and Meghan, Meghan Markle, Netflix

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

'The Big Bang Theory'-ster had een magische start

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam