search

Ons nieuws van zaterdag 10 december 2022

Actrice Lea Michele "te lelijk" en moest onder het mes
Series / Nieuws

Actrice Lea Michele "te lelijk" en moest onder het mes

'Glee'-actrice was "niet mooi genoeg" voor film en televisie

Lea Michele, bekend van de hitserie Glee, staat nu op Broadway. Maar haar weg naar het sterrendom ging niet over rozen.

Niet mooi genoeg
Al op jonge leeftijd krijgt Michele te horen dat het, met haar neus, nooit in Hollywood zal halen.

"Mensen zeiden dat ik een neusoperatie moest doen, dat ik anders nooit mooi genoeg zou zijn voor film en televisie," vertelt de actrice.

Geruchten
Van vrouwen in het spotlicht wordt vaak de meest bizarre dingen gedacht. Van neuscorrecties tot borstvergrotingen. Over Lea Michele deed jarenlang wel een heel gek gerucht de ronde: de actrice zou niet kunnen lezen.

Het gerucht zou uit 2017 komen, uit een een video op Facebook Live waarin zogenaamd bewijs werd geleverd. Omdat de actrice al zo jong op Broadway bezig was, zou ze te druk zijn geweest om te leren lezen.

Omdat ze geen scripts zou kunnen lezen, zou Glee-regisseur Ryan Murphy haar tekst voorzeggen.

"Het is het meest bizarre dat er ooit in mijn leven gebeurd is!" zegt de actrice al in 2018 over deze geruchten. Toch kan ze er wel om lachen, blijkt uit een tiktok die Lea Michele onlangs maakte.

De neusoperatie heeft de actrice nooit gehad. Toch heeft Michele de televisie en theaterwereld bestormd. Van Rachel Berry in Glee tot Wendla in Spring Awakening - en nu staat ze als Fanny Brice in Funny Girl op Broadway. En dat met haar eigen neus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans hopen op homoseksuele relatie in 'Wednesday' en Jenna Ortega wil dat ook
Series / Nieuws

Fans hopen op homoseksuele relatie in 'Wednesday' en Jenna Ortega wil dat ook

Emma Myers: "Ik denk dat de boodschap wel aangekomen is!'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Niet alleen de fans zijn waanzinnig enthousiast over de nieuwe serie Wednesday, en de vriendschap tussen Wednesday Addams en haar opgewekte kamergenoot Enid Sinclair.

Queer fans
Ondanks dat Wednesday (Jenna Ortega) twee heteroseksuele relaties had in de serie, werd de vriendschap tussen Wednesday en Enid (Emma Myers) door de queer fans meteen omarmd. De relatie kreeg zelfs een naam: Wenclair.

Hier kwam nog bij dat Wednesday zowel met Tyler (Hunter Doohan) en met Xavier (Percy Hynes White) niet echt een klik had, volgens veel fans.

Steun
Gelukkig zijn deze fans niet alleen. Op een Pride.com event werd er natuurlijk ook naar "Wenclair" gevraagd. Ortega's antwoord was "In een perfecte wereld zouden we een ding zijn."

Myers voegde daar aan toe: "En ze waren kamergenoten!" Hierbij doelde ze op een populaire meme in de LGBTQ+-gemeenschap.

"Jenna en ik zeiden die zin heel vaak tegen elkaar. Ik denk dat dee boodschap wel aangekomen is!"

Queer Wednesday
Ook werd er aan Ortega gevraagd waarom een queer Wednesday zo aanslaat bij het publiek:

"Ik denk, omdat ze een bad-ass is. Ze is cool, heeft een goeie smaak qua kleding, en ze omarmt wat haar anders maakt dan anderen en ze wil niet constant mensen een plezier doen. Dat is een heel erg krachtig iets om te zien. Ik denk dat mensen graag sterke vrouwen met sterke vrouwen zien."

Wednesday valt niet alleen in de smaak bij de LGBTQ+-gemeenschap. Ook de Autisme-gemeenschap ziet veel van zichzelf in het personage.

Of een relatie tussen Wednesday en Enid ooit werkelijkheid kan worden zullen we in seizoen twee moeten zien. Ondertussen is het eerste seizoen te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt geliefde serie na slechts één seizoen
Series / Nieuws

Netflix cancelt geliefde serie na slechts één seizoen

Deze nieuwe dramaserie met \'Titans\'-acteur is na één seizoen alweer gecanceld door Netflix.

Netflix cancelt de laatste tijd steeds meer series en helaas is er weer een serie gecanceld. De serie The Bastard Son & The Devil Himself zal na een populair eerste seizoen nooit meer een tweede krijgen.

The Bastard Son & The Devil Himself is gebaseerd op een boek van Sally Green, Half Bad. Fans die willen weten hoe het afloopt, kunnen natuurlijk altijd het boek lezen. Helaas is dat niet hetzelfde als een serie kijken.

De serie gaat over Nathan Byrne (Jay Lycurgo), de zoon van een gevaarlijke heks genaamd Marcus Edge. Nathan probeert zichzelf te ontdekken, terwijl hij in de voetsporen van zijn vader wil treden.



Een tweet van de maker
Barton reageerde op een tweet waarin bekend werd gemaakt dat de serie gecanceld is.

Dit stond in de tweet van Barton: "Helaas, ja, Netflix heeft de serie geannuleerd. Ik ben er erg trots op en hield echt van de mensen met wie ik de serie heb gemaakt. Sorry dat ik het verhaal niet heb kunnen afmaken..."

Bekijk hier het eerste seizoen van The Bastard Son & The Devil Himself en hieronder de tweet.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met hilarische beelden uit hitserie 'Wednesday'
Series / Nieuws

Netflix komt met hilarische beelden uit hitserie 'Wednesday'

Netflix heeft nieuwe en mega hilarische beelden uit 'Wednesday' gedeeld.

De nieuwe serie Wednesday is al snel een favoriet geworden van heel veel Netflix-kijkers. Voor de mensen die het jammer vinden dat het eerste seizoen is afgelopen, niet getreurd. Netflix heeft onlangs namelijk een aantal nieuwe en hilarische beelden van de serie gedeeld.

Wednesday is een spin-off van The Addams Family-franchise en volgt Jenna Ortega als Wednesday. Nadat ze van haar school gestuurd is, wordt Wednesday naar Nevermore Academy gestuurd. Een speciale school voor outcasts.

Ze raakt al snel betrokken bij een gevaarlijk moordmysterie dat ze probeert op te lossen.

Mega grappige bloopers
Als je een fan bent van Wednesday, dan zul je de bloopers met Jenna Ortega ook erg leuk vinden.

Netflix heeft namelijk een tweet gepost met daarin een video met allerlei bloopers van Jenna Ortega die uit haar rol valt. Er staat bij: "Wednesday Bloopers! Jenna Ortega die uit haar rol valt is verreweg mijn favoriete ding deze week".

Het eerste seizoen van Wednesday is op Netflix te streamen. Bekijk hieronder de tweet met de blooper-video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel voor beginners; hoe zit dat hele Marvel Universe nu eigenlijk in elkaar?
Series / Nieuws

Marvel voor beginners; hoe zit dat hele Marvel Universe nu eigenlijk in elkaar?

Een uitleg over de best ingewikkelde en voortdurend uitdijende Marvel-wereld.

Tegenwoordig is er zoveel Marvel in films en series dat het weleens lastig is weer even terug te komen tot de kern. Hoe ziet het Marvel-Universe er ook al weer precies uit? Hier een uitleg voor de 'noobs' en een handig naslagwerkje voor de pro's.

Het Marvel Universum is een fictief universum gecreëerd door Marvel Comics, een populair Amerikaans stripboekbedrijf. Dit universum herbergt een breed scala aan personages, waaronder superhelden, schurken en gewone mensen (met soms buitengewone vaardigheden.)

Earth-616
Het Marvel-universum is verbonden door een aantal verschillende dimensies en alternatieve realiteiten, waardoor een breed scala aan verhalen en avonturen mogelijk is. De meest bekende dimensie is Earth-616, de belangrijkste setting voor veel van de strips en verhalen die door Marvel zijn gepubliceerd. Deze dimensie is de thuisbasis van een aantal iconische superhelden, waaronder Spider-Man, de X-Men en de Avengers.

Marvel-multiversum
Een van de belangrijkste elementen van het Marvel-universum is het concept van het 'Marvel-multiversum', een verzameling van verschillende dimensies en alternatieve realiteiten. Dit zorgt voor een breed scala aan verhalen en scenario's, aangezien personages uit verschillende dimensies elkaar kunnen kruisen en met elkaar kunnen communiceren. Dit maakt ook de introductie van alternatieve versies van bekende personages mogelijk, zoals een slechte versie van Spider-Man of een krachtigere versie van de X-Men.

Marvel Cinematic Universe
Een ander belangrijk aspect van het Marvel-universum is het concept van het 'Marvel Cinematic Universe', een reeks onderling verbonden films en televisieshows die de avonturen van verschillende Marvel-personages volgen. Dit omvat populaire films zoals The Avengers, Iron Man en Captain America, maar ook populaire tv-shows zoals Daredevil en Jessica Jones. Hierdoor kunnen fans het Marvel Universum op een nieuwe manier ervaren en hun favoriete personages tot leven zien komen op de grote en kleine schermen.

Hopelijk heb je op deze basis weer even wat meer inzicht in het Marvel-begrippenkader.

Kijk bijvoorbeeld naar de serie She-Hulk op Disney+





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' moest eigenlijk met ander sterfgeval eindigen
Series / Nieuws

'The Walking Dead' moest eigenlijk met ander sterfgeval eindigen

Het laatst sterfgeval van 'The Walking Dead' zou eerst eigenlijk helemaal niet gebeurd zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van The Walking Dead was erg spannend, maar had eigenlijk anders moeten aflopen. Er is namelijk iemand overleden die eerst zou blijven leven.

In de laatste aflevering van The Walking Dead probeerden Rosita (Christian Serratos), pater Gabriel (Seth Gilliam) en Eugene (Josh McDermitt) Rosita's baby, Coco, te redden uit een kindertehuis.

Ze kwamen vast te zitten en moesten via een pijp naar een open raam klimmen om te ontsnappen aan een gevaarlijke horde. Het lukte Gabriel en Eugene om in veiligheid te komen, maar Rosita viel naar beneden.

Een langzame dood
Het leek even alsof Rosita zou blijven leven, maar toen vertelde ze aan Eugene dat ze een beet had in haar schouder. Ze bezweek langzaam aan de infectie, omringt door haar vrienden.

Het idee van Serratos
Maker Greg Nicotero onthulde dat het lot van Rosita bedacht is door Serratos zelf. Er was namelijk eerst een versie waarin Rosita het zou overleven.

Dit is wat Serratos zei: "Ik denkt dat dit het juiste einde was voor Rosita, dat ze sterft om ervoor te zorgen dat haar kind blijft leven".

Ook schrijver Angela Kang reageerde op deze dood. Dit is wat ze zei: "Voor die fans die heel verdrietig zijn over de dood van Rosita, hoop ik dat ze weten dat dit iets was waar de hele Walking Dead-familie het over eens was. Het is niet iets dat aan iemand is opgelegd".

Bekijk op Disney+ The Walking Dead en hieronder de laatste momenten van Rosita.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van succesvolle Netflix-serie 'Cabinet of Curiosities' krijgt creatieve invulling
Series / Nieuws

Seizoen 2 van succesvolle Netflix-serie 'Cabinet of Curiosities' krijgt creatieve invulling

Hoewel seizoen 2 van 'Cabinet of Curiosities' nog niet bevestigd is, heeft Guillermo del Toro al wel een concreet plan bedacht.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities verscheen eerder dit jaar en bracht een paar van de meest getalenteerde filmmakers in de wereld samen voor acht spannende verhalen. Hoewel Del Toro nog niet weet of de serie een tweede seizoen zal krijgen, heeft hij al wel een plan liggen.

De regisseur weet namelijk al dat hij een aflevering wil maken met stop-motionanimatie. De filmmaker zei ook dat het hem niet veel uitmaakt of Netflix de serie zal verlengen of niet, want hoewel het een lonende ervaring was, was deze ook vermoeiend.

Erg veel werk
In een interview met ComicBook.com werd de filmmaker gevraagd of de serie nog een seizoen zou krijgen: "Ik weet het nog niet. Ze vertellen je niet, zoals in The Wizard of Oz, dat je moet wachten tot de tovenaar je roept en deze je vertelt of je het gaat doen of niet. Het kan alle kanten op".

"Voor mij was het zoveel werk dat het hoe dan ook goed nieuws is. Ik zou graag doorgaan, omdat je kunt beschermen en een perfecte omgeving kunt maken voor andere regisseurs, maar tegelijkertijd is het veel werk. Als er een tweede seizoen komt, komt er trouwens één stop-motion horror"
.

Del Toro overdrijft niet over hoeveel werk het project was, aangezien de serie aanvankelijk in 2018 werd aangekondigd voordat deze uiteindelijk in oktober op Netflix debuteerde. De pandemie had hier invloed op, maar ook door de reikwijdte van het project, het betrokken talent en het algemene concept was het meer als het opnemen van acht mini films dan acht afleveringen van een serie.

Of er een tweede seizoen van Cabinet of Curiosities komt moeten we dus nog afwachten, maar Guillermo del Toro's nieuwste film Pinocchio is net verschenen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin verklapt hoe ver hij is met 'The Winds of Winter'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin verklapt hoe ver hij is met 'The Winds of Winter'

Schrijver George R.R. Martin had moeite met schrijven door "schrijversconstipatie"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met het succesvolle eerste seizoen van House of the Dragon achter de rug en nog veel spin-offs in het verschiet, is schrijver George R.R. Martin druk bezig. Zo druk dat je bijna zou vergeten dat er nog twee Game of Thrones-boeken aan zitten te komen!

The Winds of Winter en A Dream of Spring
Martin heeft het er maar druk mee. Recentelijk was hij nog, samen met Kit Harington, bezig om een Jon Snow spin-off op poten te zetten.

En tussen dat alles is hij ook nog bezig met The Winds of Winter. Het zesde deel in de A Song of Ice and Fire-reeks, dat direct op A Dance With Dragons aansluit. Martin is al jaren met het boek bezig, maar nu lijkt het iende dan toch eindelijk in zicht te komen.

Schrijversconstipatie
Waarom het zolang heeft geduurd legt Martin uit in het geanimeerde Tooning Out the News, van Stephen Colbert. "Schrijversconstipatie". Writer's block dus. Maar dat is gelukkig voorbij, want de schrijver heeft tot nu toe "1100 tot 1500 pagina's" af. En hij moet nog ongeveer 400 tot 500 pagina's schrijven.

Winds of Winter heeft nog geen officiële release datum, maar we houden je op de hoogte als dat verandert.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Flink kritiek van Britse pers op Netflix-docuserie 'Harry & Meghan'
Series / Nieuws

Flink kritiek van Britse pers op Netflix-docuserie 'Harry & Meghan'

Zoals verwacht heeft de documentaire 'Harry en Meghan' heel wat negatieve emoties losgemaakt bij de Britse pers en het koningshuis zelf.

Het komt niet geheel als een verrassing, maar de nieuwe Netflix-docuserie Harry & Meghan krijgt enorm veel kritiek van de Britse pers. De eerste drie afleveringen van de serie verschenen donderdag en in de kranten zijn weinig positieve geluiden te horen…

In de serie hebben Prince Harry en zijn vrouw Meghan Markle het over hun negatieve ervaringen met de roddelpers. Ook vertellen ze meer over de keuze om afstand te nemen van het koningshuis. De informatie die in de eerste drie afleveringen naar voren is gekomen was voor een groot deel al bekend door hun eerdere gesprek met Oprah Winfrey.

De pers en het koningshuis zijn niet blij
Koppen zoals "So Hurtful!", "Harry the nasty" en "een onbeschaamd eenzijdig verhaal vol halve waarheden" domineerden gisteren de kranten in Groot-Brittannië. Volgens Daily Express is het koningshuis zelf ook "diep geraakt" door de documentaire. Ook vinden ze dat er te veel kritiek wordt geuit op de onlangs overleden koningin, meldt Daily Mail.

Daarnaast is er onenigheid over de claim in de docuserie dat het koningshuis weigerde een reactie te geven. Volgens het koningshuis hebben zij namelijk een mail gekregen van een onbekende organisatie, waarvan zij hebben geprobeerd de authenticiteit te achterhalen bij onder andere Netflix. Dit is volgens hen niet gelukt.

De eerste drie afleveringen van Harry & Meghan zijn te bekijken op Netflix. Aankomende donderdag volgen er meer afleveringen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega walgt van deel eigen verhaallijn in Netflix-hit 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega walgt van deel eigen verhaallijn in Netflix-hit 'Wednesday'

Jenna Ortega heeft opmerkelijk interview gegeven over verhaallijn waar zij het niet mee eens is.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De 20-jarige actrice Jenna Ortega is momenteel nogal 'hot'. Ze is te zien in de nieuwe zeer populaire Netflixserie Wednesday. Haar populariteit betekent natuurlijk ook dat ze veel interviews geeft. In een recent interview deed ze wat opmerkelijke uitspraken.

De serie is de grote doorbraak voor Jenna Ortega, die schittert in de hoofdrol. Voor de rol van Wednesday leerde ze cello spelen én probeerde ze vooral zo weinig mogelijk te knipperen. Er is echter een ding dat haar minder bevalt, de verhaallijn rond haar relaties.

Relaties
Ze leert in de serie verschillende andere jongeren kennen, waaronder Tyler (gespeeld door Hunter Doohan) en Xavier (gespeeld door Percy Hynes White). Die twee proberen elkaar af te troeven en de aandacht van Wednesday te trekken. Zo komt zij ongewild in een driehoeksrelatie terecht.

Niet mee eens
Die verhaallijn is de minst favoriete van de actrice. Dat vertelt ze in een recent interview met Etalk. "Ik moest het accepteren", vertelt Ortega wanneer haar gevraagd werd over de driehoeksrelatie. "Wednesday zou gewoon nooit echt in zo'n situatie terechtkomen. Ik ben altijd een beetje tegen het idee geweest, maar na Tyler ben ik er zeker van dat Wednesday een tijdje afstand zal nemen van jongens."

Sommige fans hopen alvast dat Wednesday niet met een jongen eindigt. Op sociale media gaan de nodige theorieën rond over een eventuele relatie tussen Wednesday en Enid (gespeeld door Emma Myers). Of die theorie ook werkelijkheid zal worden, daarvoor zullen we moeten wachten op een eventueel tweede seizoen.



Kijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie pas net online, 93% op Rotten Tomatoes en toch nu al gecanceld
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie pas net online, 93% op Rotten Tomatoes en toch nu al gecanceld

Netflix heeft weer eens besloten een serie te cancellen en wel al na één seizoen.

Netflix heeft weer eens besloten een serie te cancellen en wel al na één seizoen. Het gaat hier om de serie: Half Bad: The Bastard Son and the Devil Himself.

De maker van de serie, Joe Barton (die ook bekend is van ondere andere Giri/Haji en The Lazarus Project kondigde het stoppen van de serie aan op sociale media. De serie ging eind oktober in première en ontvang best lovende kritieken van het publiek.

Quote Twitter
"Helaas, ja, Netflix heeft de serie geannuleerd" schreef Joe Barton op Twitter. "Erg trots op en ik hield echt van de mensen met wie ik het mocht maken. Sorry dat ik het verhaal niet kan afmaken."



Plot
De serie draait om de zestienjarige Nathan Byrne (gespeeld door Jay Lycurgo). Nathan is de zoon van een beruchte heks die verantwoordelijk wordt gehouden voor een dodelijk bloedbad in het verleden. Nathan krijgt het steeds moeilijker om zijn eigen magische vermogens te beheersen in een magische wereld waarin twee groepen tegen elkaar strijden: de Fairborn-heksen en de Blood-heksen.

Cast
Naast Jay Lycurgo speelden in de serie onder andere ook Nadia Parkes, Paul Ready, Isobel Jesper Jones, Karen Connell en Jeska Pike.

Toch nog benieuwd naar het eerste seizoen? Kijk het hier opNetflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Dark Tower' opnieuw in de maak en nu door 'Hill House'-kopman Mike Flanagan
Series / Nieuws

'The Dark Tower' opnieuw in de maak en nu door 'Hill House'-kopman Mike Flanagan

De sets, hoeveelheid series, en nog eens een aantal films staan allemaal op het lijstje.

Wat een ongetwijfelde succesfactor voor Netflix is geweest is wel de samenwerking met schrijver, producent en regisseur Mike Flanagan. Samen met hem zijn kijkers vermaakt met onder andere The Midnight Club en The Haunting of Hill House. Reden genoeg voor Amazon om hem aan boord te krijgen voor The Dark Tower.

Na vele succesvolle producties samen met Netflix gaat Mike Flanagan samen met Trevor Macy aan de slag bij Amazon's Prime Video. Het hoofdproject gaat een verfilming worden van Stephen King's The Dark Tower. Voor Flanagan is het een droom die uitkomt en hij heeft alvast zijn plannen klaar.

Vooral eerste shot in zicht
In een recent interview vertelt Flanagan het volgende: "Ik heb dus de pilot geschreven en we zien de serie als één die minstens vijf seizoenen gaat lopen. Ik heb al zo lang met dit project in mijn hoofd gelopen dus in mijn hersens is al zoveel uitgewerkt. Maar de pilot is klaar en ik ben erg enthousiast over een enorm gedetailleerde opzet voor het eerste seizoen."

Zelfs over het eerste shot heeft hij al nagedacht. Hij zegt hierover: "Ik denk wel meer dan de helft van mijn leven ben ik al bezig hiermee. Dan sluit ik mijn ogen en ik zie het verhaal voor me afspelen. Dat eerste shot wat direct uit de eerste zin van het boek komt. The Gunslinger, ik heb dat beeld al zo lang voor me, daar gaat alles in het eerste shot om draaien."

Wanneer we The Dark Tower kunnen verwachten is nog niet bekend. Wij houden je op de hoogte van alle updates.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jackass'-ster Bam Margera opgenomen in ziekenhuis met ernstige klachten
Series / Nieuws

'Jackass'-ster Bam Margera opgenomen in ziekenhuis met ernstige klachten

Bam Margera kwakkelt al langere tijd met zowel geestelijke als lichamelijke problemen.

Ster van het eerste uur Bam Margera uit Jackass is opgenomen in het ziekenhuis. Hij kwam in eerste instantie in het ziekenhuis te liggen wegens een ernstige longontsteking maar nu blijkt hij ook nog eens positief getest op Covid-19.

De longontsteking zou worden behandeld maar dit werd behoorlijk belemmert door de opgestoken corona. Hoewel zijn conditie stabiel is licht hij wel op de intensive care aan de beademing. Het is niet de eerste keer dat de maker van Jackass en CKY: Landspeed opgenomen wordt vanwege lichamelijke of geestelijke klachten.

Geregelde gast bij afkickkliniek
Dit jaar alleen al wist Bam Margera geregeld de afkickklinieken te bezoeken. Hij heeft daarvoor wel een programma doorlopen waarbij hij een heel jaar geen drugs of alcohol mocht gebruiken. Dit werd hem door justitie opgelegd maar tijdens zijn bezoek aan een kliniek werd hij vrienden met een advocaat die hem overtuigde hem uit de kliniek te kunnen krijgen.

Onder het mom van de 'Free Bam Movement', enigszins vergelijkbaar met die van Britney Spears, zijn fans en vrienden van Bam bezig geweest hem uit de klinieken te krijgen. Wegens zijn vele problemen met drank en drugs heeft hij helaas ook de opnames van Jackass 4 gemist.

Nostalgie naar vroeger gekregen? Kijk nu de eerste Jackass film op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gloednieuwe films veroveren Netflix en Apple TV+
Films / Featured

3 gloednieuwe films veroveren Netflix en Apple TV+

Een wonder in de keuken, een bekende acteur op retour, en Robert Downey Jr in een ander licht.

Een nieuwe week met nieuwe films! Netflix en Apple TV+ hebben weer 3 gloednieuwe films online gezet, die zeker wel een plekje verdienen in jouw kijklijstje. Lees hieronder de recensies van de collega's van FilmTotaal en oordeel zelf!

Green Sea | Netflix
In deze Griekse film worstelt hoofdpersoon Anna met geheugenverlies. Het enige wat zij nog kan herinneren zijn haar recepten, wat haar tot een wonder in de keuken maakt. Recensent Arjan Welles vond de uitvoering van de film matig maar vermakelijk.

De film kreeg van hem 2.5 sterren. Hij concludeerde erover: "'Green Sea' kabbelt, zij het op aangename wijze."

Lees de rest van de recensie.

Emancipation | Apple TV+
Will Smith zet een sterke performance neer in de film over de ontsnapping van een tot slaaf gemaakte man van een plantage. Terence Shea kon de film wel waarderen, en beloonde hem met 3.5 sterren.

Hij lichtte toe: "Er bestaat een foto van een zwarte man met afgrijselijke littekens op zijn rug van de zweepslagen die hij heeft gekregen, gemaakt in de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. De afbeelding werd een toonbeeld van de onmenselijkheid van slavernij. De man in de afbeelding staat bekend als Gordon, of 'Whipped Peter'. 'Emancipation' toont de ontsnapping van deze man en hoewel de details erbij zijn verzonnen is de film in grote lijnen volledig gebaseerd op zijn ervaring van destijds."

Lees de rest van de recensie.

Sr. | Netflix
In de documentaire zoomt de filmmaker in op de innige band tussen Robert Downey Jr. en Robert Downey Sr. De laatste is minder bekend, maar is in zijn tijd een invloedrijk experimenteel filmmaker geweest.

Voor de cinefiel én de Marvel-fan heeft de documentaire voldoende te bieden, vindt Didier Becu. De film kreeg van haar 3 sterren. Ze vertelde: "De beelden tussen vader en zoon (allemaal gefilmd in zwart-wit) tonen dat filmsterren ook maar mensen van vlees en bloed zijn, zonder ook maar één moment te moeten toegeven aan meligheid. 'Sr.' is misschien niet de documentaire waar de grote massa op zit te wachten, maar is zeker waardevol als eigengereid portret."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen