search
Recensie Netflix-serie 'How to Ruin Christmas' seizoen 3
Recensie

Recensie Netflix-serie 'How to Ruin Christmas' seizoen 3

De vete tussen twee families moet even aan de kant worden gezet voor de komst van een klein kerstwonder, maar van echte kerstsfeer is geen sprake.

Regie: Rethabile Ramaphakela, Katleho Ramaphakela | Cast: Thando Thabethe (Beauty Sello), Saint Seseli (Vusi Twala), Nandi Nyembe (Gogo Twala), Sandile Mahlangu (Sbu Twala), Charmaine Mtinta (Valencia Twala), Motlasi Mafatshe (Themba Twala), Denise Zimba-Schlitig (Zama) e.a. | Aantal afleveringen: 3 | Speelduur: 43-53 minuten | Jaar: 2022

Voor het derde jaar op rij komt Netflix met een nieuw seizoen van de serie How to Ruin Christmas, met ditmaal als seizoenstitel The Baby Shower. De families Twala en Sello zijn inmiddels wel wat gewend, want elk jaar gebeurt er wel iets tussen deze families wat de kerstsfeer volledig weet te verpesten. Gezien de zwangerschap van Beauty doen ze hun uiterste best dat dit jaar anders te laten verlopen, maar of dat lukt is maar de vraag.

Dit jaar draait alles om de babyshower van Beauty. Zij is acht maanden zwanger en verwacht haar eerste kind. Dit kerstwonder zou de families dichter bij elkaar moeten brengen en er wordt dan ook groots uitgepakt om een grootse babyshower te organiseren. Maar, zoals te verwachten valt, resulteert deze in één groot drama tussen beide families. De babyshower is nog niet begonnen of de vete tussen beide moeders steekt alweer de kok op.

Dit jaar moet de serie het echter wel stellen zonder Tumi, het hoofdpersonage uit de eerdere twee seizoenen. Busi Lurayi nam deze rol in de eerste twee seizoenen op zich, maar zij kwam eerder dit jaar op tragische wijze te overlijden. De overige cast is nagenoeg hetzelfde gebleven als in de eerste twee seizoenen.

Van een echte kerstsfeer is in How to Ruin Christmas: The Baby Shower geen sprake. Wie zich dus wil onderdompelen in een typisch winters kersttafereel doet er dus goed aan even verder te kijken. De Zuid-Afrikaanse cultuur, die overduidelijk in de serie aanwezig is, speelt namelijk een veel belangrijkere rol.

De humor in deze serie is alom aanwezig en behoorlijk flauw te noemen. Alles ligt er net iets te dik bovenop en is wellicht niet altijd voor elke westerling te begrijpen. Het aantal ongeloofwaardige scénes is dan ook groot. Deze humor is overigens erg kenmerkend voor broer en zus Ramaphakela, die eerder ook Seriously Single maakten.

De verhaallijn is natuurlijk voorspelbaar, want het kon niet anders dan dat deze twee families elkaar weer eens in de haren zouden vliegen. Toch eindigt dit seizoen op een positieve manier: de baby van Beauty wordt namelijk geboren en is dus een echt kerstkindje.

Eind goed, al goed dus, maar gezien de geschiedenis van de families Twala en Sello is er meer dan genoeg reden om volgend jaar met een vierde seizoen te komen. Het is niet de vraag óf er dan weer drama ontstaat rond Kerst, maar meer wat er tegen die tijd weer speelt om te families tegen elkaar in het harnas te jagen. Eén ding is zeker: met deze families is het nooit saai.

★★★☆☆

How to Ruin Christmas is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen