search
Veelbelovende serie 'Daisy Jones & the Six' aangekondigd
Series / Nieuws

Veelbelovende serie 'Daisy Jones & the Six' aangekondigd

De serie zal gebaseerd zijn op het bekende, gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De kans is zeer groot dat jij net als heel wat andere mensen al eens het boek Daisy Jones & the Six hebt gelezen van Taylor Jenkins Reid. Velen weten de inhoud van dit boek wel te smaken. Ben jij ook een fan van dit boek? Dan zal het je ongetwijfeld goed doen om te horen dat er op 3 maart 2023 ook een serie verschijnt met dezelfde verhaallijn.

In Daisy Jones & the Six draait het allemaal om niet alleen de opkomst, maar ook de ondergang van een fictieve rockband. De reeks speelt zich af in de jaren '70 en volgt in het bijzonder het personage van Billy Dune. Voor Dune geldt dat het personage wordt gespeeld door Sam Claflin uit The Hunger Games. Wanneer Billy gevoelens krijgt voor zijn songwriter-partner Daisy (gespeeld door Riley Keough) dreigt dat langzaam maar zeker elk aspect van diens leven op zijn kop te zetten.

10 afleveringen
Voor Daisy Jones & the Six geldt dus dat ze gebaseerd zal zijn op het gelijknamige boek dat op de markt werd gebracht door Taylor Jenkins Reid. Het waren uiteindelijk Scott Neustadter en Michael Weber die verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van de uit tien afleveringen bestaande serie.

Tot slot nog een leuk extra weetje. Eén van de uitvoerende producenten van de reeks is niemand minder dan Reese Witherspoon. Het is haar bedrijf Hello Sunshine dat de reeks produceert in samenwerking met Amazon Studios.

Daisy Jones & the Six is te streamen op de streamingdienst Prime Video vanaf 3 maart 2023.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen