search
Nieuw op Netflix: De meeslepende true crime reeks 'Don't Pick Up The Phone'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De meeslepende true crime reeks 'Don't Pick Up The Phone'

Deze gloednieuwe true crime serie moet je absoluut gezien hebben...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Morgen, woensdag 14 december 2022 verwelkomen we op Netflix een gloednieuwe true crime serie genaamd Don't Pick Up The Phone. We zijn er nu al zeker van dat dit een serie is die je absoluut niet mag missen.

Niet alleen is Don't Pick Up The Phone een regel uit een liedje van zangeres Dua Lipa, daarnaast is het ook het advies dat heel wat managers in de jaren '90 maar beter ter harte hadden genomen.

In de jaren '90 kregen onder meer een groot aantal McDonald's vestigingen een telefoontje van een man die zich voordeed als een agent of als iemand uit de hogere regionen van het bedrijf in kwestie.

Wat volgde was een verhaal waarin de man aangaf een onderzoek te voeren naar één of meerdere personeelsleden die een diefstal op hun geweten hadden. Hij verzocht de managers van de verschillende vestigingen om vrouwelijke medewerksters mee te nemen naar een kantoor en ze daar te fouilleren. Pittig detail, de vrouwen moesten zich daarbij volledig uitkleden.

Aangerand
De crimineel kon geruime tijd zijn gang blijven gaan waardoor hij uiteindelijk meer dan 70 slachtoffers zou hebben gemaakt. Een 18-jarig meisje werd tijdens het fouilleren zelfs aangerand. Dit verhaal werd eerder al eens verfilmd in de film Compliance.

Voor deze gloednieuwe serie Don't Pick Up The Phone geldt dat ze onderzoekt hoe de man zoveel slachtoffers heeft kunnen maken en hoe het komt dat zoveel mensen blind mee zijn gegaan in zijn verhaal.

Don't Pick Up The Phone is te streamen op Netflix vanaf morgen, woensdag 14 december 2022.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen