search
Recensie Netflix-serie 'La Flor Más Bella'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'La Flor Más Bella'

Mexicaanse tienerserie biedt een vrolijke en positieve kijk op typische tienerproblemen.

Regie: Salvador Espinosa, Lucero Sánchez Novaro, Michelle Rodrí­guez | Cast: Esmeralda Soto (Mich), Luis Fernando Pena (Fer), Ishbel Bautista (Majo), Germán Braco (Dani), Tyler Shami (Mati), Ariana Nicole George (Tania), Michelle Olvera (Brenda) e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 28-39 minuten | Jaar: 2022

Met de serie La Flor Más Bella komt Netflix met een nieuwe Mexicaanse tienerserie die alle elementen bevat om een groot succes te worden. Een herkenbaar, doch niet te voorspellen plot, romantiek, drama, opzwepende muziek en vooral heel veel vrolijkheid maken dit tot een serie die je graag wil bingen.

Esmeralda Soto vertolkt de hoofdrol en dat doet ze perfect. Ze speelt de zeventienjarige Mich, een vrolijke, intelligente meid vol zelfvertrouwen. Helaas ziet alleen nog niet iedereen dat in. Haar doel is dan ook om meer op te vallen en zich gezien te voelen, zowel op school als binnen haar familie. Ze zou niets liever willen dan geaccepteerd worden door de populaire mensen op school.

En dat lukt haar zeker. Van gepest muurbloempje dat nergens bij hoort bloeit Mich op tot een geliefde jonge vrouw. De moraal van het verhaal is duidelijk: iedereen mag er zijn en iedereen is mooi zoals hij is. Ongeacht uiterlijk of geaardheid. Juist op de leeftijd van de hoofdrolspelers is dit natuurlijk een gevoelig punt.

De makers weten te boeien met een verhaal vol verrassende wendingen, zoals het er in de pubertijd ook daadwerkelijk aan toe gaat. Wie is er nu verliefd op wie en wie is er nog met elkaar bevriend? Dit wisselt zo ongeveer per aflevering, wat passend is voor zowel het verhaal als deze doelgroep.

De opzwepende, typisch Mexicaanse muziek die gebruikt wordt voor zowel de intro en de aftiteling als in de serie zelf is kenmerkend en maakt de serie tot een vrolijk, samenhangend geheel. Een goede zet, want deze muziek komt precies vaak genoeg terug om ervoor te zorgen dat hij in je hoofd blijft hangen, zonder dat het te veel van het goede wordt.

La Flor Más Bella neemt je mee in het leven van Mich en als kijker zie je haar en haar zelfvertrouwen groeien. Toch eindigt de serie niet in haar voordeel, wat je bijna doet verlangen naar een tweede seizoen, al is het maar omdat je het Mich zo gunt dat alles goedkomt met haar.

Daarnaast is het liefdesleven van een Mich een belangrijk onderdeel van de serie. Ze worstelt met haar gevoelens voor maar liefst drie personen, maar voor wie ze uiteindelijk kiest is aan het eind van het eerste seizoen nog niet duidelijk. Alleen dit is al een reden om als kijker te willen weten hoe het Mich verder zal vergaan.

Is er dan niets aan te merken op La Flor Más Bella? Nee, eigenlijk niet echt. Alles is in balans, het acteerwerk is goed, het plot is goed geschreven, zonder tegenstrijdigheden of voorspelbare, saaie elementen en er is een duidelijke, vreedzame boodschap. En dankzij de muziekkeuze is elke aflevering bijna een feestje om naar te kijken.

★★★★★

La Flor Más Bella is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen