search
Netflix lanceert in juni nieuwe interface
Series / Nieuws

Netflix lanceert in juni nieuwe interface

Bekijk ook meteen foto's van de vernieuwde, gebruiksvriendelijkere interface.



Volgende maand gaat Netflix beginnen met het uitrollen van een gloednieuwe interface. De interface werd al getoond tijdens de CES en het Mobile World Congress en zal en stuk visueler worden. De interface, die vooral voor computers, laptops, tablets en telefoons anders wordt, maakt het scrollen door het aanbod een stuk makkelijker.

Voorheen moest dat door een horizontale carrousel, wat vrij langzaam verliep. Nu moet het sneller gaan, in de nieuwe en visuelere interface. Daar staat tegenover dat er nu minder titels getoond worden, zoals uit bovenstaande afbeelding blijkt. Toch ziet de interface er gebruiksvriendelijker uit; je krijgt namelijk meer informatie zonder steeds te hoeven wisselen van pagina.

In de oude interface van Netflix was het zo dat als je meer informatie over een bepaalde titel wilde zien, bijvoorbeeld op je laptop of tablet, je naar een apart scherm moest. Als je dan weer verder wilde scrollen tussen andere titels, moest je weer naar het vorige scherm. Het continue wisselen van scherm gold als vrij gebruiksonvriendelijk en Netflix heeft nu dus besloten de boel aan te pakken. De verschillen tussen de interface van Netflix op televisie en op andere multimedia-apparaten worden kleiner. Hieronder nog een beeld van de nieuwe interface.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen