search

Ons nieuws van dinsdag 26 mei 2015

'Daredevil' best gerecenseerde serie Netflix
Series / Nieuws

'Daredevil' best gerecenseerde serie Netflix

De serie krijgt een 4,6 van de 5.

Marvels Daredevil is volgens Business Insider de best beoordeelde serie die zich op de streamingdienst Netflix bevindt. De serie krijgt 4,6 sterren van de 5, waarmee deze beter beoordeeld wordt dan series als House of Cards, Breaking Bad en Sherlock.

De serie is gemaakt door Drew Goddard en telt dertien afleveringen. Centraal staat een blinde advocaat, Matt Murdock (gespeeld door Charlie Cox), die het overdag via wettige wegen opneemt tegen de georganiseerde misdaad en 's nachts vermomd de misdaad uit probeert te schakelen.

Critici prijzen de serie vooral om zijn sterke acteerwerk, dialoog en het verhaal. Verder zijn de vechtscènes, waarvan er elke aflevering wel een paar te zien zijn, erg mooi gechoreografeerd. De serie maakt overigens deel uit van een breder plan van Marvel en Netflix, waarbij meerdere helden eerst hun eigen serie krijgen en vervolgens samenkomen om het op te nemen tegen een grote bedreiging.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op HBO in juni
Series / Nieuws

Nieuw op HBO in juni

Seizoen twee van 'True Detective' gaat van start en 'Game of Thrones' loopt 15 juni af.

Michelle Iwema

Juni belooft een mooie seriemaand te worden. Op HBO alleen al gaan er op 22 juni een aantal series van start. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel afleveringen te zien op HBO van series die al lopen. Het aanbod op een rij.

True Detective seizoen 2
Na het geweldige eerste seizoen werd bekend gemaakt dat voor het vervolg een geheel nieuwe cast zou worden samengesteld.In het tweede seizoen zien we onder meer Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams en Taylor Kitsch voorbij komen. Het diepe Zuiden is ingeruild voor het zonnige Californië. Colin Farrell speelt Ray Velcoro, een corrupte agent. Vince Vaughn is Frank Semyon, een crimineel en zakenman. Rachel McAdams speelt de rol van Ani Bezzerides. Zij is een detective, die het niet altijd eens is met het systeem waarvoor ze werkt. Taylor Kitsch speelt Paul Woodrugh, een oorlogsveteraan en motoragent.

Ballers
Deze serie gaat over een groepje footballspelers, hun gezin, vriendenkring en entourage. Dwayne Johnson speelt de rol van Spencer Strasmore, een oud footballspeler en is tegenwoordig financieel adviseur. Verder spelen ook Rob Corddry, Omar Benson Miller, John David Washington en Donovan Carter erin mee.

The Brink
Wanneer een Derde Wereldoorlog dreigt te ontstaan worden er de meest onwaarschijnlijke helden ooit op afgestuurd. Namelijk een diplomaat en een staatssecretaris, die zijn nogal avontuurlijke seksleven op een laag pitje moet zetten om de wereld te redden. Jack Black en Tim Robbins spelen de hoofdrollen in deze komische serie.

Er lopen ook een aantal series af op HBO in juni. Zo zijn er op 15 juni drie seizoensfinales te zien namelijk van Game of Thrones seizoen 5, Silicon Valley seizoen 2 en Veep seizoen 4. Outlander seizoen 1 heeft zijn seizoensfinale op 4 juni en House of Lies seizoen 4 op 6 juni.

Naar welke nieuwe series of seizoensfinales kijken jullie het meeste uit?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Twin Peaks' krijgt dubbel aantal afleveringen
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Twin Peaks' krijgt dubbel aantal afleveringen

David Lynch zou daarbij alle afleveringen voor zijn rekening gaan nemen.

Onlangs werden we nog collectief gerustgesteld dat David Lynch na onderhandelingen toch de nieuwe afleveringen van Showtime's Twin Peaks zal maken, maar nu zijn we te weten gekomen dat het meer afleveringen zullen worden dan oorspronkelijk gepland. Het was in eerste instantie de bedoeling dat er negen afleveringen gemaakt zouden worden, alle geregisseerd door Lynch, maar nu zullen dit er achttien zijn. Lynch zal alle extra afleveringen ook voor zijn rekening nemen. Ook zal de gevierde componist, die verantwoordelijk was voor de iconische muziek van Twin Peaks en andere meesterwerken van Lynch, nieuwe muziek componeren voor de serie.

Al deze feiten zijn op het internet geslopen via fansite Welcome to Twin Peaks, die het weer gehoord hebben van actrices Sherilyn Fenn en Sheryl Lee tijdens een Twin Peaks-panel tijdens Crypticon in Seattle. De twee actrices zouden betrokken zijn bij de nieuwe serie, waarin ook de Double R Diner opnieuw zijn opwachting zal maken.

De opnames van Twin Peaks gaan in september van start. In 2016 zullen we het resultaat voorgeschoteld krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix lanceert in juni nieuwe interface
Series / Nieuws

Netflix lanceert in juni nieuwe interface

Bekijk ook meteen foto's van de vernieuwde, gebruiksvriendelijkere interface.



Volgende maand gaat Netflix beginnen met het uitrollen van een gloednieuwe interface. De interface werd al getoond tijdens de CES en het Mobile World Congress en zal en stuk visueler worden. De interface, die vooral voor computers, laptops, tablets en telefoons anders wordt, maakt het scrollen door het aanbod een stuk makkelijker.

Voorheen moest dat door een horizontale carrousel, wat vrij langzaam verliep. Nu moet het sneller gaan, in de nieuwe en visuelere interface. Daar staat tegenover dat er nu minder titels getoond worden, zoals uit bovenstaande afbeelding blijkt. Toch ziet de interface er gebruiksvriendelijker uit; je krijgt namelijk meer informatie zonder steeds te hoeven wisselen van pagina.

In de oude interface van Netflix was het zo dat als je meer informatie over een bepaalde titel wilde zien, bijvoorbeeld op je laptop of tablet, je naar een apart scherm moest. Als je dan weer verder wilde scrollen tussen andere titels, moest je weer naar het vorige scherm. Het continue wisselen van scherm gold als vrij gebruiksonvriendelijk en Netflix heeft nu dus besloten de boel aan te pakken. De verschillen tussen de interface van Netflix op televisie en op andere multimedia-apparaten worden kleiner. Hieronder nog een beeld van de nieuwe interface.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe promo 'Hannibal' seizoen 3: Hannibal's Dilemma
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe promo 'Hannibal' seizoen 3: Hannibal's Dilemma

"The hunter becomes the hunted."



Over een kleine twee weken start het nieuwe seizoen van de NBC-serie Hannibal, waarin we Mads Mikkelsen zien terugkeren als de seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter. Hierboven zie je een nieuwe promo, met de titel Hannibal's Dilemma.

Andere rollen zijn voor Gillian Anderson (Dr. Bedelia Du Maurier), Caroline Dhavernas (Dr. Alana Bloom) en Hugh Dancy (Will Graham). In het derde seizoen reizen Hannibal en Bedilia door Europa. Hannibals oude gewoontes komen weer boven drijven als hij met een nieuwe identiteit en een nieuw leven in Florence, Italië, werkt in het Palazzo Capponi museum.

Vanaf 4 juni zendt NBC de nieuwe reeks Hannibal-afleveringen uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer 'Gilmore Girls' is een mogelijkheid
Series / Nieuws

Terugkeer 'Gilmore Girls' is een mogelijkheid

Scott Patterson, die restauranteigenaar Luke Danes speelde, heeft goed nieuws voor de fans.

Jan-Peter Rook

Het is alweer vijftien jaar geleden dat de eerste aflevering van Gilmore Girls werd uitgezonden en ruim acht jaar dat de show ten einde kwam. In de serie speelde Lauren Graham een moeder in het dorpje Stars Hollow. Haar bijdehante dochter en beste vriendin werd neergezet door Alexis Bledel. Hoewel de cast van Gilmore Girls het vandaag de dag een stuk drukker heeft dan voorheen, wordt er nu voorzichtig gesproken over een terugkeer van de show.

Scott Patterson, die restauranteigenaar Luke Danes speelde, zegt dat er momenteel over een eventueel vervolg wordt gesproken:

"Ik wil de fans niet misleiden, maar ik kan jullie vertellen dat er momenteel over een vervolg wordt gepraat. Ik kan niet over de details praten, maar er is echt sprake van activiteit. Ik heb goede hoop en als het doorgaat, ben ik er sowieso bij. Ik denk dat het iets groots kan worden, de fans zouden er dolblij mee zijn."

Keren we ooit nog eens terug naar Stars Hallow? De tijd zal het leren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.