search
De twist die 'The Vampire Diaries' uiteindelijk verruïneerde
Series / Nieuws

De twist die 'The Vampire Diaries' uiteindelijk verruïneerde

Een gebeurtenis in seizoen 6 zou voor de slechtste twist in The Vampire Diaries zorgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Vampire Diaries is maar liefst acht seizoenen doorgegaan. Op het einde is er echter een twist gekomen die de serie helemaal verpest heeft.

Deze twist werd in seizoen 6 opgezet, toen Elena Gilbert (Nina Dobrev) door Kai (Chris Wood) in een slaapcoma is gebracht. Elena's leven was vanaf dat moment verbonden met Bonnie. Zolang Bonnie zou leven, zou Elena in een slaapcoma liggen.

Fans reageerden enorm geschokt toen ze erachter kwamen dat deze vloek onbreekbaar was. Toch werd haar lot geaccepteerd door de fans, omdat ze het een passend en emotioneel einde vonden.

Vloek verbroken


Een paar seizoenen later bleek dat de vloek toch niet zo onbreekbaar was als iedereen dacht. Bonnie had namelijk ineens een manier gevonden om de vloek te verbreken.

Dit nam alle ernst van de situatie en Elena's vertrek weg. Als het zo eenvoudig was om de vloek op te heffen, waarom werd het dan pas twee seizoenen later gedaan?

Uiteindelijk offerde Stefan zijn leven op om iedereen te redden. Mede hierdoor konden Elena en Damon (Ian Somerhalder) nog lang en gelukkig leven samen, als mensen.

Bekijk hieronder de scène waarin Elena weer wakker wordt. The Vampire Diaries is te streamen op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen