'Stranger Things'-ster vindt dat Max echt dood had moeten gaan voor meer impact

De Duffer brothers hadden speciale redenen om Max in leven te houden.

Adrienne Koolen, 19 december 2022 08:31

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De laatste twee afleveringen van seizoen 4 van Stranger Things waren voor iedereen mega spannend. Er is echter wel kritiek dat sommige personages het einde van dat seizoen hebben gehaald.
Nadat Max’ (Sadie Sink) broer Billy (Dacre Montgomery) in seizoen 3 overleed, worstelde Max met haar mentale gezondheid. Dit maakte haar heel kwetsbaar voor Vecna in seizoen 4.

Vecna viel haar aan en in een iconische scène met Running Up That Hill van Kate Bush op de achtergrond kon Max toch nog ontsnappen. Hoewel ze nog in leven is, is haar toestand ver van stabiel. Ze ligt in een coma, is blind en heeft bijna al haar ledematen gebroken.

Sadie over Max’ toestand

Nadat de aflevering uitgekomen was, zeiden de Duffer brothers dat het misschien beter zou zijn geweest als Max overleden was. Ze hebben dit toch niet gedaan, omdat ze speciale redenen hebben.

In een podcast met Variety Awards Circuit vertelt Sink over haar personage. Dit is wat ze zei:

"Ik wist dit pas toen ik het in een interview las, maar ik denk dat Matt en Ross [Duffer] van plan waren me te vermoorden, als in me volledig zouden vermoorden, en dat was in het oorspronkelijke plan voor het seizoen, maar toen ze hebben het wel veranderd.

Wat ik wel weet is dat de Duffer brothers erg slim zijn, ze zijn erg berekend, en ze zouden er alleen voor kiezen om een personage te vermoorden als het goed was voor het plot, of als het later van pas zou komen, en ze zouden alleen een personage in leven laten als het later ook de plot zou dienen.

Dus alles is erg berekend, ze weten wat ze doen, maar ik begrijp, denk ik, als Max volledig zou sterven, dan zou het zeker een grotere impact hebben gehad, maar ik ben persoonlijk blij dat ze er nog is".


Bekijk hieronder de scène waarin Max ontsnapt van Vecna en de video waarin uitgelegd wordt hoe deze scène is gemaakt. Stranger Things is te streamen op Netflix


Lees meer over: Stranger Things, Sadie Sink, Millie Bobby Brown, Duffer, Duffer brothers, Max

Populair nieuws