search
'Vampire Academy' van de makers van 'The Vampire Diaries' krijgt een eerste seizoen
Series / Nieuws

'Vampire Academy' van de makers van 'The Vampire Diaries' krijgt een eerste seizoen

Peacock, de nieuwe streamingdienst, heeft groot vertrouwen in de Vampire Academy-serie.

Julie Plec, de maker van een van de meest populaire vampierenseries in de recente geschiedenis, verhuist naar Peacock. Nadat ze The Vampire Diaries hielp maken voor The CW, heeft ze nu een deal getekend bij Universal Television. Daar helpt ze Vampire Academy te verfilmen.

De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Richelle Mead en krijgt meteen een eerste seizoen op Peacock. Dat gaat ze maken in samenwerking met Marguerite MacIntyre. Bovendien zijn de twee uitvoerend producent en leveren ze ons een eerste seizoen dat uit tien afleveringen bestaat.

Vampire Academy
"Toen ik mijn nieuwe deal met Universal Television sloot, vroegen ze mij welk project ik nou altijd al had willen maken. Toen zei ik direct: Vampire Academy", vertelde Plec bij de aankondiging van de deal en de serie.

Vampire Academy volgt een stel jonge vrouwen die op het punt staan om hun opleiding af te ronden. Ze mogen daarna de koninklijke vampiersamenleving betreden. De boeken werden in 2014 al eens verfilmd en komen nu dus naar het kleine scherm.

"Julie Plec heeft een van de grootste fanfavoriete univera opgebouwd met The Vampire Diaries en spin-off series The Originals en Legacies en we kijken er daarom enorm naar uit dit gepassioneerde publiek een gloednieuw verhaal te vertellen op Peacock", aldus Lisa Katz, baas van series voor NBCUniversal Television and Streaming.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen