search

Ons nieuws van maandag 19 december 2022

Niet iedereen totaal in de gloria: 'Wednesday' wordt beschuldigd van racisme
Series / Nieuws

Niet iedereen totaal in de gloria: 'Wednesday' wordt beschuldigd van racisme

De serie 'Wednesday' scoort fantastische kijkcijfers maar wordt toch niet door iedereen positief ontvangen.

De serie Wednesday met een glansrol van Jenna Ortega wordt uitstekend ontvangen. De kijkcijfers rijzen de pan uit en er wordt flink nagedacht over een vervolg op de serie. Toch is de serie niet door iedereen goed ontvangen.

De regisseur van Wednesday, Tim Burton, krijgt op social media kritiek vanwege de vermeende racistische ondertoon van de serie. Het gaat hierbij om de twee donkere personages Bianca Barclay en Lucas Wilson (gespeeld door respectievelijk Joy Saunders en Iman Marson).

Pestkoppen


Het populaire meisje Bianca en de steenrijke zoon van de burgemeester van Pilgrim World Lucas terroriseren en pesten Wednesday in de serie. Ook de burgemeester van Pilgrim World - een pretpark dat de gewelddadige koloniale geschiedenis van kolonisten en indianen verdoezelt - is donker.

Eerdere beschuldiging


Het is niet de eerste keer dat Burton wordt beschuldigd van racisme. De regisseur die bekend staat om zijn duistere stijl en humor en verwijzingen naar tekenfilms kreeg in 2016 kritiek voor zijn Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. In de film was slechts één donkere acteur te zien: Samuel L. Jackson. Burton hielp de situatie destijds niet door op de kritiek te reageren met: "Ik zie de representatie van mensen van verschillende kleur op het grote scherm als politieke correctheid"

Of de regisseur nu daadwerkelijk racistische motieven heeft om de niet blanke mensen slecht neer te zetten, kun je je wel afvragen. In Wednesday wordt de positieve hoofdrol namelijk vertolkt door een niet-blanke acteur. Jenna Ortega, die Wednesday speelt, is van Mexicaanse en Puerto Ricaanse afkomst.


Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Nieuwe spelletjes om te overleven in 'Alice in Borderland' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Nieuwe spelletjes om te overleven in 'Alice in Borderland' seizoen 2

Ook het tweede seizoen belooft weer ontzettend spannend te worden...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn voor ons Nederlanders en Belgen wellicht maar weinig Japanse series die we met plezier bekijken. Gelukkig bestaan er ook uitzonderingen op deze regel. Eén van deze uitzonderingen luistert naar de naam Alice in Borderland.

In het eerste seizoen van Alice in Borderland maakten we reeds kennis met Ryōhei Arisu. Samen met zijn vrienden bevindt hij zich plots in een verlaten versie van de Japanse stad Tokyo. Het wordt al snel duidelijk dat hij spelletjes moet spelen (en moet winnen) om op die manier diens visa te kunnen verlengen.

Doodgeschoten


Het spelen en vooral het winnen van de spelletjes zijn geen mogelijkheid, maar een absolute vereiste. Wanneer je er niet in slaagt om de spelletjes te winnen en bijgevolg je visa te verlengen zal je immers direct neergeschoten worden door een laser. Niet echt lekker natuurlijk...

Nieuwe uitdagingen


In het tweede seizoen van Alice in Borderland staat de vriendengroep voor een reeks van nieuwe uitdagingen. De overgebleven spelers krijgen dan ook weer heel wat nieuwe spelletjes voorgeschoteld. Dat deze spelletjes steeds moeilijker blijken te worden drijft de spanning vaak naar een ongekende hoogte.

Het tweede seizoen van Alice in Borderland verschijnt op streamingdienst Netflix op 22 december 2022.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Nieuwe ter dood veroordeelden in 'I Am a Killer' seizoen 4
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Nieuwe ter dood veroordeelden in 'I Am a Killer' seizoen 4

Het vierde seizoen van de reeks is te bekijken op Netflix vanaf 21 december...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De eerste drie seizoenen van de Netflix-serie I Am a Killer wisten veel kijkers best te bekoren. Die populariteit heeft er inmiddels voor gezorgd dat er ook een vierde seizoen werd aangekondigd. Dat vierde seizoen is binnen enkele dagen al te streamen op Netflix.

Ook in het vierde seizoen van I Am a Killer worden er weer verschillende ter dood veroordeelden opgetrommeld. De gevangenen zullen opnieuw vertellen over hoe hun gevangenisstraf eruit ziet. Bovendien wordt ook duidelijk hoe ze denken over de straf die ze hebben gekregen en welk misdrijf ervoor heeft gezorgd dat ze daar zijn beland.

10 afleveringen


Het vierde seizoen zal ons in principe terug 10 gloednieuwe afleveringen brengen. Bovendien spreekt het voor zich dat we ook kennis zullen maken met een groot aantal nieuwe gezichten.

Het vierde seizoen van I Am a Killer is te streamen op Netflix vanaf 21 december 2022.

Zou je alvast graag een voorsmaakje willen krijgen van wat dit vierde seizoen allemaal voor jou in petto zal hebben? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gloednieuwe actieserie op Netflix meteen razend populair
Series / Nieuws

Gloednieuwe actieserie op Netflix meteen razend populair

Op social media vragen heel wat kijkers nu al om een tweede seizoen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heel wat zaken deden ons op voorhand al vermoeden dat de gloednieuwe actieserie The Recruit op Netflix wel eens een succes zou kunnen worden. Dat vermoeden werd inmiddels eigenlijk alleen maar bevestigd.

The Recruit is een actieserie welke ons het verhaal vertelt van Owen Hendricks (gespeeld door de acteur Noah Centineo). Hij is een jonge advocaat in dienst van de Amerikaanse CIA. Reeds tijdens zijn eerste week in dienst van de CIA dreigt het compleet fout te lopen.

In zijn eerste week ontvangt Owen plots een dreigbrief van Max Meladze (gespeeld door Laura Haddock). Het duurt vervolgens niet lang vooraleer Owen verwikkeld raakt in een web van machtspolitiek. Het is voor hem de start van een ontzettend spannend avontuur waarvoor hij de wereld rond moet reizen.

Tweede seizoen


Op social media zijn de reacties van kijkers van The Recruit in ieder geval ontzettend lovend. Velen stellen zelfs dat ze gaan huilen wanneer de reeks geen vervolg krijgt.

Dat de serie momenteel zeer populair is blijkt eveneens uit de top 10 positie op Netflix die ze weet te bekleden. Op moment van schrijven staat ze dan ook op de tweede plaats en moet ze alleen de docuserie Harry & Meghan voor zich dulden.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'Accused': remake van de succesvolle Britse anthology-serie
Series / Nieuws

Trailer 'Accused': remake van de succesvolle Britse anthology-serie

Wie fan is van de originele Britse versie zal binnenkort kunnen smullen van een nieuwe Amerikaanse remake.

FOX heeft kort geleden de trailer van de hoog geanticipeerde anthologieserie Accused gereleased. Dit is een remake van de populaire gelijknamige Britse variant.

Er zijn hoge verwachtingen gesteld aangezien de makers van de serie ook gewerkt hebben aan geliefde series als Homeland en 24. Het is nog even afwachten of Accused hier aan kan tippen.

Een wereld vol mysterie en misdaad


De serie zal in iedere aflevering een nieuwe misdaad oplossen. In de originele serie van Jimmy McGovern begint elke aflevering in een rechtszaal met de beschuldigde zonder te weten wat zijn misdaad is of hoe hij terechtstaat. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van de beschuldigde.

Hier ontdekken kijkers hoe een gewoon persoon verstrikt kan raken in een buitengewone situatie, waarbij uiteindelijk duidelijk wordt hoe de ene verkeerde afslag tot de andere leidt, totdat het te laat is om terug te keren.

Dat klinkt al ontzettend spannend dus. Er hoeft niet te lang gewacht te worden aangezien de afleveringen vanaf 22 januari zullen verschijnen. Tot die tijd is de trailer van de serie alvast hieronder te bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest iconische scène uit 'The Big Bang Theory' kostte heel veel moeite
Series / Nieuws

De meest iconische scène uit 'The Big Bang Theory' kostte heel veel moeite

Ondanks dat het zo lekker makkelijk wegkijken is heeft deze scène toch wel wat bloed, zweet en tranen gekost.

Echte fans kennen deze scène uit The Big Bang Theory wellicht bijna uit hun hoofd. Maar velen weten niet hoeveel werk het eigenlijk wel niet heeft gekost om deze scène zo iconisch te maken.

De scène waar het over gaat is het moment waarop Sheldon en Amy elkaar voor het eerst een kus gaven. Zo ontstond een van de meest geliefde koppels in de tv wereld.

Pietje precies


Aangezien de spanning tussen de twee al een lange tijd werd opgebouwd wilden de makers dat het alles behalve een anticlimax zou worden. Ieder klein detail moest precies goed zijn.

In een interview met OK! Magazine onthulde Mayim Bialik (die Amy Farrah Fowler speelde) dat de kus het resultaat was van een week lang serieus plannen achter de schermen. Dit is een vrij lange tijd voor een clip van een aantal minuten, vooral in de normaal vrij snelle tv wereld.

Dit was het gelukkig zeker waard! Fans zouden zich geen betere manier kunnen voorstellen waarop het romantische moment had kunnen verlopen.

Voor degenen die nog steeds getreurd zijn dat ze de twee niet meer samen op het scherm kunnen zien is er misschien goed nieuws. Er gaan namelijk roddels rond dat de twee in een toekomstig project weer samen zullen werken. Hier zijn echter nog geen details over bekend, alleen dat het een serie van FOX zal zijn.

Ondertussen is hieronder een compilatie van de twee te zien voor degenen die hier helemaal bij kunnen wegsmelten.



The Big Bang Theory is te zien op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Smiley'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Smiley'

Deze serie doet zich anders voor dan ze eigenlijk is.

Regie: David Martin Porras, Marta Pahissa | Cast: Miki Esparbé (Bruno), Carlos Cuevas (ílex), Meritxell Calvo (Vero), Eduardo Lloveras (Albert), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 33-37 minuten | Jaar: 2022

Barman ílex heeft weinig geluk in de liefde. Als de zoveelste veelbelovende date hem niet terugbelt, laat hij met een stevig voicemailbericht de ontvanger uitgebreid weten hoe teleurgesteld hij is. De voicemail komt echter nooit bij de juiste persoon, want door een verkeerd nummer ontvangt architect Bruno het bericht. Geïntrigeerd door de passie van de man aan de andere kan van de lijn besluit hij ílex op te zoeken.

Smiley begint best sterk. Het personage ílex wordt geïntroduceerd als een hopeloze romanticus die elke keer weer valt voor foute mannen. Als zijn voicemailbericht terechtkomt bij Bruno verwacht je dat ze gedurende de serie dichter naar elkaar toe zullen groeien. Als we Bruno vervolgens beter leren kennen, komen we erachter dat de twee enorm verschillend zijn. Wie zit te wachten op een interessant verhaal over hoe de twee hun verschillen moeten overbruggen en van elkaar kunnen leren zal echter van een koude kermis thuiskomen.

Hierin ligt meteen het grootste probleem van Smiley: de serie doet zich anders voor dan ze is. Deze wordt aangeprezen en opgezet als een groots liefdesverhaal tussen twee mensen uit totaal verschillende werelden, die elkaar ergens in het midden zullen vinden om eindelijk hun romance te kunnen beleven, maar draait in werkelijkheid om twee mannen die niet weten wat ze willen en daardoor aflevering na aflevering rondjes blijven lopen en elkaar afsnauwen terwijl ze eigenlijk gewoon met elkaar naar bed willen.

Het is doodzonde dat het verhaal van ílex en Bruno begint met een onenightstand, want het hele idee is dat hun verhaal anders zou moeten zijn. Dat is wat wordt geïmpliceerd door het lange voicemailbericht dat de gehele eerste scène beslaat en bovendien wat beide personages beweren te willen. Dat wil niet zeggen dat alles van een leien dakje zou moeten gaan, maar de ordinaire escapades in de voorraadkast uit de eerste aflevering werken het verdere verloop van het verhaal tegen en reduceren de omgang van ílex en Bruno tot die van de gemiddelde Grindr-date.

Er is uiteindelijk dan ook geen enkele reden voor de mannen om aan het einde van de serie bij elkaar te komen. Gebaseerd op de initiële aantrekkingskracht en één gesprek waarin ze elkaar konden vinden, dat overigens al in aflevering twee plaatsvond, realiseren de twee zich in de laatste aflevering ineens dat ze bij elkaar horen en dat het deze keer anders zal zijn.

De echte sterren blijken de lesbische vriendinnen van ílex die al jaren samen zijn, maar na de gezamenlijke aankoop van hun eerste huis worden geconfronteerd met de eerste scheuren in hun relatie. Gedurende de serie proberen ze elkaar krampachtig vast te blijven houden en ondanks ruzies, een tijdelijke open relatie en grote twijfels weten ze het toch altijd weer bij te leggen. Hun verhaal is daadwerkelijk interessant en staat sterk in contract met het 'will-they-won't-they'-verhaal van de hoofdpersonages. Het voelt alsof er hier echt iets op het spel staat.

Het verhaal mag dan niet erg sterk zijn, maar Smiley fungeert nog steeds als prima entertainment en biedt enigszins goede representatie voor LHBTQ+-kijkers. Kom voor een episch liefdesverhaal tussen een barman en een architect en blijf voor een realistisch liefdesverhaal tussen twee vrouwen die al te lang vasthouden aan iets wat er misschien niet meer is.

★★★☆☆

Smiley is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De twist die 'The Vampire Diaries' uiteindelijk verruïneerde
Series / Nieuws

De twist die 'The Vampire Diaries' uiteindelijk verruïneerde

Een gebeurtenis in seizoen 6 zou voor de slechtste twist in The Vampire Diaries zorgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Vampire Diaries is maar liefst acht seizoenen doorgegaan. Op het einde is er echter een twist gekomen die de serie helemaal verpest heeft.

Deze twist werd in seizoen 6 opgezet, toen Elena Gilbert (Nina Dobrev) door Kai (Chris Wood) in een slaapcoma is gebracht. Elena's leven was vanaf dat moment verbonden met Bonnie. Zolang Bonnie zou leven, zou Elena in een slaapcoma liggen.

Fans reageerden enorm geschokt toen ze erachter kwamen dat deze vloek onbreekbaar was. Toch werd haar lot geaccepteerd door de fans, omdat ze het een passend en emotioneel einde vonden.

Vloek verbroken


Een paar seizoenen later bleek dat de vloek toch niet zo onbreekbaar was als iedereen dacht. Bonnie had namelijk ineens een manier gevonden om de vloek te verbreken.

Dit nam alle ernst van de situatie en Elena's vertrek weg. Als het zo eenvoudig was om de vloek op te heffen, waarom werd het dan pas twee seizoenen later gedaan?

Uiteindelijk offerde Stefan zijn leven op om iedereen te redden. Mede hierdoor konden Elena en Damon (Ian Somerhalder) nog lang en gelukkig leven samen, als mensen.

Bekijk hieronder de scène waarin Elena weer wakker wordt. The Vampire Diaries is te streamen op Netflix





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster vindt dat Max echt dood had moeten gaan voor meer impact
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster vindt dat Max echt dood had moeten gaan voor meer impact

De Duffer brothers hadden speciale redenen om Max in leven te houden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste twee afleveringen van seizoen 4 van Stranger Things waren voor iedereen mega spannend. Er is echter wel kritiek dat sommige personages het einde van dat seizoen hebben gehaald.

Nadat Max' (Sadie Sink) broer Billy (Dacre Montgomery) in seizoen 3 overleed, worstelde Max met haar mentale gezondheid. Dit maakte haar heel kwetsbaar voor Vecna in seizoen 4.

Vecna viel haar aan en in een iconische scène met Running Up That Hill van Kate Bush op de achtergrond kon Max toch nog ontsnappen. Hoewel ze nog in leven is, is haar toestand ver van stabiel. Ze ligt in een coma, is blind en heeft bijna al haar ledematen gebroken.

Sadie over Max' toestand


Nadat de aflevering uitgekomen was, zeiden de Duffer brothers dat het misschien beter zou zijn geweest als Max overleden was. Ze hebben dit toch niet gedaan, omdat ze speciale redenen hebben.

In een podcast met Variety Awards Circuit vertelt Sink over haar personage. Dit is wat ze zei:

"Ik wist dit pas toen ik het in een interview las, maar ik denk dat Matt en Ross [Duffer] van plan waren me te vermoorden, als in me volledig zouden vermoorden, en dat was in het oorspronkelijke plan voor het seizoen, maar toen ze hebben het wel veranderd.

Wat ik wel weet is dat de Duffer brothers erg slim zijn, ze zijn erg berekend, en ze zouden er alleen voor kiezen om een personage te vermoorden als het goed was voor het plot, of als het later van pas zou komen, en ze zouden alleen een personage in leven laten als het later ook de plot zou dienen.

Dus alles is erg berekend, ze weten wat ze doen, maar ik begrijp, denk ik, als Max volledig zou sterven, dan zou het zeker een grotere impact hebben gehad, maar ik ben persoonlijk blij dat ze er nog is".


Bekijk hieronder de scène waarin Max ontsnapt van Vecna en de video waarin uitgelegd wordt hoe deze scène is gemaakt. Stranger Things is te streamen op Netflix







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill beschuldigd van onfatsoenlijk gedrag tegen vrouwen op set 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill beschuldigd van onfatsoenlijk gedrag tegen vrouwen op set 'The Witcher'

De geruchtenmachine rond Henry Cavill blijft maar doordraaien. Nu wordt hij beschuldigd van wangedrag op de set.

De geruchtenmachine rond Henry Cavill blijft maar door draaien. Zijn recente vertrek uit The Witcher, zijn rol in Superman die afketste en zijn mogelijke rol in James Bond houden de gemoederen flink bezig. Op een roddelaccount op internet wordt nu wat olie op het vuur gegooid aangaande zijn vertrek bij The Witcher. Hij zou namelijk zijn ontslagen!

Onfatsoenlijk gedrag


Er doen volgens het internetaccount Deuxmoi al wat langer geruchten de ronde rondom het gedrag van Cavill. Deuxmoi heeft aangegeven dat Cavill over het algemeen altijd benaderbaar en fatsoenlijk is. Het gerucht gaat echter rond dat Henry Cavill werd ontslagen uit de The Witcher vanwege zijn onfatsoenlijke gedrag jegens vrouwen. Hij wordt ervan beschuldigd vrouwelijke schrijvers, de regisseur en andere mensen van het productieteam respectloos te behandelen.

Voor de duidelijkheid: deze beschuldiging tegen Henry Cavill heeft absoluut niets te maken met welke vorm van seksueel wangedrag dan ook. Er is volgens de geruchten alleen sprake van dat Cavill de vrouwen op de set met minachting lijkt te behandelen.

Cavill veranderd


Cavill was naar verluidt zeer vriendelijk tijdens seizoen 1 maar veranderde tijdens het filmen van seizoen 2 en 3. Cavill wordt er zelfs van beschuldigd het script van de serie te hebben veranderd zonder de schrijvers hiervan op de hoogte te stellen.

Een 'juicy' gerucht om wel te delen, maar in hoeverre deze Deuxmoi betrouwbaar is, is niet helemaal helder.

Kijk The Witcher op Netflix

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zijn Daenerys en Jon Snow nog wel vrienden in het echte leven?
Series / Nieuws

Zijn Daenerys en Jon Snow nog wel vrienden in het echte leven?

De relatie tussen Daenerys en Jon Snow loopt niet goed af in de serie, hoe is dat in het echte leven?

Eén van de meest populaire verhaallijnen uit Game of Thrones is die van Daenerys en Jon Snow, die gespeeld worden door Emilia Clarke en Kit Harington. Veel fans van de serie hoe het nu zit tussen deze twee in het echte leven.

Seizoen 7


Pas in seizoen 7 begaf Daenerys zich naar Westeros, waar zij en Jon elkaar voor het eerst ontmoetten. Kit Harrington en Emilia Clarke zijn goede vrienden buiten het scherm en zien elkaar nog regelmatig. Clarke komt vaak bij hem thuis en speelt met zijn kind.

School


Harrington vergelijkt het einde van een serie met het verlaten van school. "Je hebt een hechte band van mensen over dit ene ding en dan houdt het ineens op". Hij geeft aan dat je als acteur veel vluchtige contacten hebt en dat het fijn is om met een aantal mensen uit het begin van je carrière contact te blijven houden omdat je samen zoveel hebt meegemaakt.

Vrouw


Kit Harrington ontmoette zijn vrouw Leslie Rose (die Ygritte speelde in seizoen 2 van Game of Thrones) ook tijdens de opnames van de serie. Ygritte was Jon Snow's vriendin in serie en werd in seizoen 4 alweer uit de serie geschreven.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maf gerucht over Star Wars en meerdere Ahsoka's
Series / Nieuws

Maf gerucht over Star Wars en meerdere Ahsoka's

Deze nieuwe serie over Ahsoka Tano prikkelt de nieuwsgierigheid van velen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het razend populaire personage Ahsoka vervolgt haar avonturen nu dan in de live-action serie. Volgens Making Star Wars pakt Ahsoka direct de draad op waar animatieserie Star Wars: Rebels eindigde.

De ex-Jedi bevindt zich in de World Between Worlds, een realiteit tussen tijd en ruimte in. Van daaruit is het mogelijk om naar andere tijden en plaatsen te reizen. Zij kan dus zomaar eerdere versies van zichzelf tegenkomen.

Andere tijden, andere Ahsoka's
Het verhaalelement van de World Between Worlds biedt fantasierijke mogelijkheden, zowel binnen als buiten de serie. Mocht dit gerucht kloppen, dan is de vraag welke versies en welke actrices in Ahsoka te zien zullen zijn.

Twee aanvullende versies?
Naar verluidt gaat het hier om twee aanvullende Ahsoka's. Volgens Making Star Wars zou het gaan om een tienerversie naast een versie die lijkt op het personage in Rebels. Welke actrices dit dan zouden worden is even vaag als het gerucht zelf.

Fans klagen allesbehalve
Fans vermaken zich echter prima en speculeren enthousiast over Laura Harrier (Spiderman: Homecoming) als passende kandidaat.

Voorlopig houden we echter het bij de huidige realiteit: Rosario Dawson.

Ahsoka wordt in 2023 verwacht op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van 'The Walking Dead' skipt het beste deel van het einde van de comics
Series / Nieuws

Einde van 'The Walking Dead' skipt het beste deel van het einde van de comics

De keuze om slechts 1 jaar vooruit te kijken vormde de opzet voor de spin-off series

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead (TWD) heeft uiteraard andere keuzes gemaakt met betrekking tot schrijver Robert Kirkland's oorspronkelijke comic serie. Het grootste verschil was echter dat de comics afsluiten met een sprong van 25 jaar voorwaarts in de tijd. Door te kiezen voor slechts 1 jaar, is wellicht het beste deel van het comic-einde overgeslagen.

Het einde in de comics biedt meer diepgang ten opzichte van de serie.

De sprong 25 jaar voorwaarts
Doordat het geschreven verhaal een stuk verder in de toekomst eindigt, is het geheel beter afgerond. Ook Kirkland beantwoordt niet alle vragen, maar men ziet wel hoe de bekende personages verder zijn gegaan. Ook ziet de lezer hoe de gemeenschappen zoals de Commonwealth, Hilltop en Alexandria zich ontwikkeld hebben. Het einde kent hierdoor meer diepgang.

Opzet voor drie spin-offs
In eerste instantie hadden de makers van TWD ook een grote sprong voor ogen. Doordat men echter de spin-offs over Daryl, Maggie en Negan, en Rick en Michonne gaat brengen, is er bewust gekozen om sterker af te wijken van Kirkland's oorspronkelijke einde.

Daar men door wil gaan met de franchise, is het niet uitgesloten dat verfilmingen uiteindelijk samenkomen met het beeld dat Kirkland voor ogen had.

Bekijk The Walking Dead in zijn geheel op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.