search
'Andor'-ster over het succes van de nieuwe 'Star Wars'-serie

'Andor'-ster over het succes van de nieuwe 'Star Wars'-serie

Andor-ster Diego Luna denkt te weten waarom de serie zo populair is onder de fans.

Niels Arts
Andor is misschien wel de grootste verrassing van het jaar. Als Star Wars-serie verwacht je dat er veel over gesproken wordt, maar toch viel de aandacht voor de serie origineel tegen. Totdat bleek hoe goed 'ie nu eigenlijk is.

Maar wat maakt deze Star Wars-serie, die op veel gebieden heel anders is dan zijn voorgangers, nou zo goed? Cassian Andor-acteur Diego Luna denkt het te weten.

Diego Luna over Andor


Diego Luna sprak onlangs met de Kristian Harlof van de Sith Council-podcast over het succes van deze nieuwe Star Wars-serie. Volgens Luna zijn er meerdere redenen waarom Andor zo in de smaak valt:

"Ik vind het leuk dat de show alle filmmomenten probeert te vermijden die personages tot helden maken. Het zijn gewone mensen hier die in staat zijn om buitengewone dingen te doen omdat ze leren samenwerken... Ik denk dat het belangrijk is omdat Cassian een geweldig excuus is om te begrijpen waarom een "‹"‹opstand nodig is."

"Een opstand - een revolutie - gaat over een ensemble. Het is nooit het verhaal van iemand. Daarom zal dit personage je meenemen naar al die andere verhalen die zo interessant zijn, en dat heeft uiteindelijk hem gevormd en zal jou als publiek vormen."

Het eerste seizoen van Andor was dus een succes te noemen. Een tweede seizoen is al bevestigd, maar het schijnt ook meteen het laatste seizoen te worden. Geen zorgen voor Star Wars-fans, want met onder andere The Mandalorian en Ahsoka op de agenda voor volgend jaar, hebben we genoeg Star Wars-content om ons op te verheugen.

Bekijk het eerste seizoen van Andor nu op Disney Plus.

Aanbevolen artikelen