Emma D'Arcy bijna afgewezen voor 'House of the Dragon'-rol

Emma D'Arcy wist maar niet de rol van Rhaenyra Targaryen te pakken te krijgen.

Niels Arts, 22-12-2022 07:48

Het had niet veel gescheeld of we hadden een hele andere versie van Rhaenyra Targaryen gezien.
Het personage, dat in de tweede helft van House of the Dragon seizoen door Emma D'Arcy werd gespeeld, werd namelijk bijna uitgebeeld door een andere actrice. Maar Emma D'Arcy wist de producenten uiteindelijk toch te overtuigen.

Emma D'Arcy in House of the Dragon

Milly Alcock speelde de jonge versie van Rhaenyra Targaryen in de eerste helft van House of the Dragon; Emma D'Arcy de tien jaar oudere versie van het personage in de tweede helft van het seizoen.

In een nieuw interview met The Hollywood Reporter praat D'Arcy over haar ervaringen met House of the Dragon, en hoe ze de rol heeft gekregen.

Mijn partner en ik knutselden een pruik in elkaar uit een zak haar en na drie maanden dat vanaf huis audities gedaan te hebben, werd ik uitgenodigd voor een persoonlijke auditie van vier of vijf uur. Ik deed dat, en daarna werd me verteld: 'Volgende week hoor je iets.'"

"Maar toen werd me niets verteld. Toen kreeg ik te horen dat ik de rol waarschijnlijk niet zou krijgen. En ik dacht: 'Wow, dat is echt jammer.' Ik ging naar het platteland, alleen voor het weekend, en aan het einde van dat weekend had ik ongeveer 14 gemiste oproepen van mijn agent. Ik sprak hem de volgende ochtend om te horen: 'Ze zijn van gedachten veranderd! Wil je het doen?' Zo raar, eerlijk gezegd. Een heel eenzaam proces dat schijnbaar een half jaar duurde."

Maar het was uiteindelijk de moeite waard. Emma D'Arcy kreeg de rol, en haar bijdrage aan het succes van seizoen 1 van House of the Dragon is enorm. In 2024 gaan we meer van haar zien, in het tweede seizoen op HBO Max.


Lees meer over: House of the Dragon, Game of Thrones, HBO Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader