search

Ons nieuws van donderdag 22 december 2022

'Undercover' seizoen 4: komt deze er nu wel of niet?
Series / Nieuws

'Undercover' seizoen 4: komt deze er nu wel of niet?

Voorlopig lijkt de focus te liggen op de prequels met Ferry Bouman.

De Belgische/Nederlandse misdaadserie Undercover is misschien wel de succesvolste Nederlandstalige tv-serie van de afgelopen jaren. Het eerste seizoen werd van 24 februari tot 28 april 2019 uitgezonden op de Belgische zender Eén. Daarna verscheen de serie in Nederland op Netflix.

We zijn ondertussen drie seizoenen verder en we zagen ook de prequelfilm Ferry over de beginjaren van Ferry Bouman, het hoofdpersonage van Frank Lammers. Maar krijgen we een vierde seizoen?

Seizoen 4 van Undercover?


Eerder deze maand liet acteur Tom Waes, die Bob Lemmens speelt in de serie, weten dat er op dit moment geen concrete plannen zijn voor een vierde seizoen.

"Ik vind het gezond om ergens op het hoogtepunt mee te stoppen," zei Waes tegenover Veronica Superguide. "Bij Undercover liggen alle argumenten op tafel om te zeggen: we doen er nog eentje. En je kunt ook allerlei manieren verzinnen om mijn personage Bob weer uit zijn gezinsleven te trekken, maar ik heb het gevoel dat het verhaal wel is verteld."

"Misschien komt er ooit nog een keer een vierde seizoen, maar voorlopig dus niet," voegde de acteur toe.



Alle ballen op Ferry


Op dit moment werkt Netflix samen met VRT en het Belgische televisiebedrijf De Mensen aan de prequelserie Ferry - De serie een vervolg op de film uit mei 2021.

In de serie Ferry zien we naar Lammers (Ferry) ook Elise Schaap (Daniëlle), Monic Hendrickx (Claudia), Raymond Thiry (John), Tim Haars (Remco), Huub Smit (Dennis), Kevin Janssens (Jurgen) en Yannick van den Velde (Lars) terugkeren.

Een belangrijke nieuwe rol is voor Tygo Gernandt. Hij kruipt in de rol van Ricardo, één van de leden van de motorbende waar Ferry zaken mee doet. Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

Je ziet de drie seizoen van Undercover op Netflix, evenals de film Ferry.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie van Netflix heeft een 100% publieksscore op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie van Netflix heeft een 100% publieksscore op Rotten Tomatoes

Kijkers belonen de vrolijke avonturen van het kuiken en het ei met een topscore.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op 13 december ging Gudetama: an Eggcellent Adventue dan in première: de mix van CGI en live-action was eerder al een hit in Japan. Het betreft de avonturen van een lethargisch ei dat door een assertief kuiken wordt overgehaald om op avontuur te gaan.

De miniserie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer een kwartier elk, en heeft duidelijk al de nodige harten gestolen.

Millenial stereotype
De houding van het ei doet aan het cliché-beeld van millenials denken. Gudetama vindt het allemaal wel best. Dingen ondernemen heeft geen nut aangezien je toch wordt opgepeuzeld. Luieren in de koelkast is dan ook het summum. Het kuiken Shakipiyo denkt hier echter anders over, en de twee gaan op zoek naar hun moeder.

Hoogste score op Rotten Tomatoes
Velen hebben zich kostelijk vermaakt bij het kijken naar deze familie-vriendelijke serie. De vrolijke humor, absurde element en wellicht ook wat herkenbaarheid hebben bijgedragen aan het mooie 'rapportcijfer' op Rotten Tomatoes.

De kijkers waren duidelijk niet te lui om hun mening kenbaar te maken over Gudetama.

Je kunt de avonturen van Gudetama in zijn geheel bekijken op Netflix.

Uiteraard heeft Gudetama een Twitter-account:



Op Netflix heeft Gudetama: an Eggcellent Adventure de optie Engelse audio en ondertiteling in het Nederlands:



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel geweld in komend seizoen van 'Star Wars: The Bad Batch'
Series / Trailer

Veel geweld in komend seizoen van 'Star Wars: The Bad Batch'

Als we de trailer mogen geloven, staat ons een hoop kei harde actie en geweld te wachten.

Er is een gloednieuwe teaser trailer voor het tweede seizoen van Star Wars: The Bad Batch.

Lang hoeven we overigens niet meer te wachten op het nieuwe seizoen: het tweede deel gaat in première op 4 januari.

Rex en zijn vrienden


In de nieuwste clip krijgen we een voorproefje van alles wat de personages te wachten staat. Zo zien we bekende gezichten - zoals Rex en zijn vrienden - maar ook een hoop nieuwe personages.

Daarnaast zien we dat de trailer direct de actie induikt. De Bad Batch zijn op de vlucht voor een stel monsters op een paradijselijk eiland. In de teaser trailer krijgen we ook direct het plot te horen van het tweede deel: de clones zijn op de vlucht voor de Empire.

Het plot


De rest van de twee minuten durende trailer borduurt hier op verder. We zien het groeiende aantal manschappen van de Empire en een wanhopige poging van de Bad Batch om daarvan te ontsnappen.

Nieuwsgierig naar Star Wars: The Bad Batch? Je bekijkt hieronder alvast de trailer van het tweede seizoen. Het eerste seizoen vind je hier op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill krijgt groots en heroïsch afscheid in 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill krijgt groots en heroïsch afscheid in 'The Witcher'

Daarna neemt een wel heel andere acteur zijn rol over.

Het derde seizoen van The Witcher is meteen ook het laatste voor Henry Cavill, de ster uit de serie.

Het is niet zo dat de acteur zo maar de serie verlaat. Hij krijgt wel een episch afscheid. Tenminste, als we het team achter de serie moeten geloven.

Showrunner Lauren Hissrich onthulde in een interview met Entertainment Weekly namelijk dat zij met de rest van de cast de "meest heroïsche uitzending" ooit voor Cavill's afscheid wil.

Want hoewel het derde seizoen niet is geschreven met het vertrek van Cavill in gedachten, ziet Hissrich dit wel als een soort einde voor zijn personage Geralt.

Seizoen 4


In seizoen 4 van The Witcher verdwijnt Geralt overigens niet. Vanaf dan wordt hij gespeeld door een nieuwe acteur. Namelijk niemand minder dan Liam Hemsworth.

Het zal nog even duren voordat we de kans krijgen om Hemsworth in actie te zien. Het derde seizoenvan The Witcher komt waarschijnlijk pas in de zomer van 2023 uit.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' spin-off 'Gen V' komt met heel veel bloed en meer
Series / Nieuws

'The Boys' spin-off 'Gen V' komt met heel veel bloed en meer

Het universum van 'The Boys' lijkt veelbelovende uitbreidingen te krijgen volgens een van de makers.

Na het grote succes van The Boys zet Prime Video sterk in op zijn fictieve universum, met meerdere spin-offs die al bestaan of in de maak zijn. De nieuwste in die lijst is Gen V, een live-action serie rond de jonge superhelden die bij Vought International in dienst hopen te komen.

In een recent interview met Collider had Amazons Vernon Sanders veel lof voor de spin-off serie.

"Het jonge ensemble is fantastisch," onthulde Sanders. "We hebben connecties met het universum en de cast van The Boys, zorgvuldig verspreid over het seizoen. Dus er zijn veel easter eggs waarvan ik denk dat de fans ze fantastisch zullen vinden. En het is een geweldige combinatie van sociaal commentaa en, bloed, een echt cool mysterie. En ik denk dat mensen verrast zullen zijn over de gevolgen van Gen V voor The Boys. De twee shows hebben echt interessante connecties."

Waar gaat het over?


In Gen V worden jongvolwassen Supes getest in The Hunger Games-achtige uitdagingen op de Godolkin University School of Crimefighting, gerund door Vought International.

The Boys-bedenker Eric Kripke deed een boekje open over het proces in een interview met The Hollywood Reporter. "Ik denk dat het heel goed gaat. Het is spannend op een soort perverse Marvel-manier - op de manier waarop verschillende Marvel-projecten heel verschillend zijn: De ene is een thriller, de andere een komedie. Dit voelt ook zo."

"Ik zou zeggen dat het losjes geïnspireerd is op een element van de strips, namelijk de G-Men. Een deel van de G-Men is een soort educatieve, universitaire ervaring," zei Kripke eerder in gesprek met TheWrap. "En we gebruikten dat als een soort startpunt, vergelijkbaar met 'The Boys', waar we een eerste idee nemen en er dan onze eigen vreemde richting mee uitgaan. We waren gewoon aan het praten en we stuitten op dit idee en we waren er zo enthousiast over dat we het naar Amazon hebben gebracht."

Hieronder is alvast een trailer te zien van de aankomende serie.



The Boys is te streamen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Breng je kerstvakantie in spanning door met deze 3 thrillerseries bij Netflix
Series / Netflix Kijktip

Breng je kerstvakantie in spanning door met deze 3 thrillerseries bij Netflix

Tijd voor een lange vakantie met Netflix en popcorn op de bank!

Netflix heeft een hele rits aan thrillerseries in hun catalogus staan, die jou kunnen helpen een goede invulling te geven aan jouw kerstvakantie. Kijk hieronder snel welke het beste bij jou past!

In From the Cold | Netflix | 8 afleveringen


Het leven van een alleenstaande moeder in New Jersey wordt op zijn kop gezet wanneer zij plots wordt gearresteerd door de CIA. Ze wordt voor een onmogelijke keuze gezet door hen: haar verborgen verleden confronteren als een Russische agent of haar gezin verliezen.

Ze moet voor de Amerikanen een pion worden in hun grotere strijd tegen de Russische onderwereld van de drugshandel en van iets nog gevaarlijkers. Er woedt namelijk een geheime oorlog tegen de Amerikaanse verkiezingen met Russische meesterbreinen erachter, die zij moet gaan ontmaskeren.



Into the Night | Netflix | 2 seizoenen


In deze Belgische scifi-serie volgt de kijker een groep mensen tijdens een vliegtuigkaping. Maar dit blijkt een geluk tijdens een ongeluk te zijn wanneer duidelijk wordt dat de passagiers deel uitmaken van de weinige overlevenden van een wereldwijde catastrofe.

De passagiers, de bemanning en de kapers moeten zien samen te werken om de ramp te overleven, die veroorzaakt wordt door blootstelling aan daglicht. De groep krijgt te maken met brandstoftekort, bestraald voedsel, verborgen agenda's en andere problemen tijdens hun race om een ondergrondse militaire bunker te bereiken.



Another Life | Netflix | 2 seizoenen


In de nabije toekomst verschijnt een onbekend voertuig uit de ruimte in een baan rond de aarde om een mysterieus object te planten op onze planeet.

In de serie doet de Aarde een poging te ontdekken wat het object is, hoe het er gekomen is en wie er achter deze vreemde actie zit. De waarheid is enger en onwerkelijker dan ze ooit hadden verwacht…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe waargebeurde misdaadserie 'The Nurse' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe waargebeurde misdaadserie 'The Nurse' aan

De reeks zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van schrijver Kristian Corfixen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft een gloednieuwe, waargebeurde misdaadserie aangekondigd die er zit aan te komen vanuit Denemarken. De gloednieuwe serie luistert naar de naam The Nurse en heeft alles in zich om een absolute topper te worden.

The Nurse is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Kristian Corfixen. Ze vertelt het waargebeurde verhaal van een Deense verpleegster genaamd Christina Aistrup Hansen. Voor deze verpleegster geldt dat ze werd veroordeeld voor poging tot doodslag. Dit voor maar liefst vier patiënten die in het Nykøbing Falster ziekenhuis lagen.

Opzettelijk doden van patiënten


Het was een vroege ochtend in het jaar 2015 toen plots de telefoon rinkelde bij de Deense politie. Aan de lijn een verpleegster van het Nykøbing Falster ziekenhuis die haar collega ervan verdenkt om moedwillig patiënten te doden. Ze vreest bovendien dat dit ook net weer is gebeurd.

Grootste moordzaak ooit


Bovenstaande leidt tot de tot op moment van schrijven nog steeds grootste moordzaak uit de geschiedenis van Denemarken. Ook verschillende andere collega's namen vervolgens namelijk contact op met de politie met hetzelfde vermoeden. Waarom koos niemand er eerder voor om naar de politie te stappen en waar is het bewijs voor de beschuldigingen?

Dat er veel van deze reeks wordt verwacht is niet alleen het gevolg van het indrukwekkende plot, maar ook van de makers achter het project. Het gaat hierbij namelijk om Kasper Barfoed en Morten Kjems Hytten Juhl. Voor beiden geldt dat ze in het verleden ook al betrokken waren bij de reeks Kastanjemanden.

The Nurse wordt ergens in de loop van het aankomende jaar op Netflix verwacht. Wanneer dat precies het geval zal zijn is voorlopig echter nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'The Witcher'-prequel 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Witcher'-prequel 'The Witcher: Blood Origin'

De langverwachte prequel van 'The Witcher' is te streamen vanaf 25 december...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
December is traditioneel een maand waarin er best wat sterke titels worden toegevoegd aan het aanbod op Netflix. Ook dit jaar is dat niet anders. In het bijzonder naar de komst van The Witcher: Blood Origin werd door heel wat abonnees alvast sterk uitgekeken.

The Witcher: Blood Origin speelt zich af zo'n slordige 1200 jaar voor de tijd van Geralt, Yennefer en Ciri. De reeks vertelt het verhaal van zeven verschillende krijgers die elkaar niet kennen. Toch beslissen ze om samen de strijd aan te binden met een op het eerste zicht onstopbaar rijk.

Vijanden


Voor twee leden van de groep wordt samenwerken nog wat minder vanzelfsprekend dan voor de rest het geval is. Éile en Fjall zijn immers beiden afkomstig uit rivaliserende clans. Toch beslissen ook zij om de handen in elkaar te slaan.

Kertmis


In het bijzonder moet de prequel The Wicher: Blood Origin ons meer duidelijkheid verschaffen over het ontstaan van The Witcher. Voor fans van de reeks wordt met enigszins gemengde gevoelens uitgekeken naar de lancering van de prequel, maar toch zijn de verwachtingen hooggespannen. Benieuwd of de serie deze zal weten in te lossen of niet.

The Witcher: Blood Origin is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 25 december 2022. De hieronder terug te vinden trailer geeft je alvast een aardig voorsmaakje van wat je van deze prequel kan verwachten.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Titel en setting voor 'The Witcher' seizoen 3 mét Henry Cavill onthuld
Series / Nieuws

Titel en setting voor 'The Witcher' seizoen 3 mét Henry Cavill onthuld

Henry Cavills laatste seizoen van 'The Witcher' zit eraan te komen, dus zijn nu de locatie en titel van de eerste aflevering bekend gemaakt.

Seizoen 3 van The Witcher komt steeds dichterbij, waarin we voor het laatst Henry Cavill gaan zien als Witcher. Inmiddels heeft Netflix zowel de locatie van het seizoen als de titel van de eerste aflevering onthuld.

In seizoen 3 van The Witcher zullen we een geheel nieuwe locatie uit de romans van Andrzej Sapkowski te zien krijgen. Volgens Entertainment Weekly zal de eerste aflevering van het seizoen "Shaerrawedd" heten. Geralt en Ciri zullen hierin aankomen in de Shaerrawedd-ruïnes uit de roman Blood of Elves.

Enorm grote set


"Deze set is een van de grootste die we ooit hebben gebouwd," onthulde showrunner Lauren Hissrich in een interview. "Het was een interne-externe set. Elk shot bestaat uit visuele effecten. Er is uiteraard een gevecht gaande, maar meer dan dat, het is één grote, open ruimte".

"Er zijn overal blauwe schermen, dus we zijn momenteel bezig met de laatste details. Aflevering 1 is al eeuwen klaar, maar het heeft zo lang geduurd om deze setting goed te krijgen. Ik denk dat het echt belangrijk is voor het verhaal".

Er waren al geruchten over de setting van het derde seizoen, nadat er in mei foto's van de set gelekt waren. Nu weten we dus zeker dat we in seizoen 3 eindelijk Shaerrawedd met eigen ogen kunnen zien.

The Witcher is te zien op Netflix. Spin-off The Witcher: Blood Origin komt uit op 25 december.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zack Snyder deelt indrukwekkende foto uit scifi-film 'Rebel Moon'
Films / Nieuws

Zack Snyder deelt indrukwekkende foto uit scifi-film 'Rebel Moon'

De langverwachte film begint eindelijk een beetje vorm te krijgen.

Zack Snyder heeft een nieuwe blik gedeeld op zijn volgende film, Rebel Moon. Het beeld dat Snyder deelde via Vero onthult niet veel over hoe Rebel Moon eruit zal zien, maar het geeft ons wel een idee van de stijl waar Snyder voor gaat.

Het is niet helemaal duidelijk wat er in het plaatje gebeurd, maar het lijkt op een plechtige gelegenheid. Hieronder zie je het plaatje vol mysterie dat Snyder zelf gepost heeft.



Schurkenplannen


De premise van Rebel Moon geeft ons al een zetje in de mogelijke goede richting. "Een vreedzame kolonie aan de rand van de melkweg wordt bedreigd door de legers van een tirannieke regent genaamd Balisarius. De wanhopige burgers sturen een jonge vrouw met een mysterieus verleden op pad om krijgers van nabijgelegen planeten te zoeken om hen te helpen de regent te verslaan."

Zoals je hierboven kunt lezen, is de belangrijkste antagonist van Rebel Moon een meedogenloze regent met de naam Balisarius, gespeeld door Deadpool-schurk (en Game of Thrones-acteur) Ed Skrein.

Het is niet verifiëren zonder beter in te zoomen, maar het decor, de compositie en de personage-implicaties van deze scène voelen zeker aan alsof ze deel uitmaken van een scène waarin Balisarius zijn koninklijke formaliteiten zou kunnen doorlopen.

Wat er nu echt gebeurd is natuurlijk nog even afwachten. De film zal in de loop van 2023 op Netflix verschijnen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult titel en details 'Luther'-film met Idris Elba
Series / Nieuws

Netflix onthult titel en details 'Luther'-film met Idris Elba

Beetje bij beetje laat Netflix informatie los over de nieuwe film met Idris Elba en nu zijn de eerste foto's uit de film te zien.

Het is al een tijdje bekend dat Idris Elba terug zou keren als DCI Luther in een nieuwe film van Netflix. De titel en de verschijningsdatum waren nog niet bekend, maar nu heeft Netflix wat meer informatie vrijgegeven.

Netflix heeft namelijk onthuld wat de titel gaat zijn van de nieuwe film en wanneer de releasedatum ongeveer is. Bovendien zijn er ook nog een paar foto's vrijgegeven!

De film gaat Luther: The Fallen Sun heten. Dit is natuurlijk een woordspeling gezien de geschiedenis van het personage. Er is geen exacte releasedatum gegeven, maar wel weten we dat deze film te zien zal zijn in maart 2023.

Verder heeft het officiële Netflix account op Twitter de eerste foto's geplaatst uit de nieuwe film. Bekijk de post hieronder.



Idris Elba over de film


Elba plaagde fans al eerder in een interview met Jess Cagle Show dat oude en nieuwe fans de film helemaal geweldig zullen gaan vinden.

Dit is wat hij zei:
"Voor een nieuw publiek dat afgelopen seizoen niet heeft gezien, denk ik dat de film is alsnog een compleet verhaal is. Dus zelfs als je niet weet waar Luther, wie hij is of wat hij is, de film probeert compleet te zijn voor een nieuw publiek".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer staat 'Avatar: The Way of Water' op Disney+?
Films / Nieuws

Wanneer staat 'Avatar: The Way of Water' op Disney+?

Wanneer kunnen we deze megafilm op het kleine scherm thuis kijken?

Afgelopen week is Avatar: The Way of Water eindelijk uitgekomen in de bioscopen en draait tot nu toe bijzonder mooie cijfers. Voor de mensen die deze stap liever overslaan heerst de vraag natuurlijk: wanneer kunnen we deze vervolgfilm thuis verwachten via Disney+?

De film van James Cameron heeft ondertussen kunnen rekenen op lovende kritieken en volle zalen over de hele wereld. De verwachting is dat het openingsweekend wereldwijd een half miljard dollar zal opbrengen.

Normaal draaien dit type blockbusters voor lange tijd in de bioscopen, maar door de COVID-crisis gaat het er tegenwoordig anders aan toe in bioscopenland. De reguliere theatrale periode, of 'window', is verkort tot 45 dagen. Hierdoor kan een film sneller verschijnen bij streamingdiensten.

Onderweg naar Disney+


Maar deze problematiek heerst deze winter niet langer, en de kans dat Avatar: The Way of Water langer zal draaien in de filmzalen lijkt aanzienlijk. Uiteindelijk zal het afhangen van Disney zelf hoe lang ze de film in de bioscoop willen houden.

Dat de film zal landen bij Disney+ is al officieel bevestigd. Nu is het nog wachten op het officiële bericht wanneer de film de stap zal maken naar VOD. Op zijn vroegst, en met tegenvallende bioscoopbezoeken, zal dat in februari kunnen gebeuren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Netflix-hit steekt 'Stranger Things 4' naar de kroon
Series / Nieuws

Deze Netflix-hit steekt 'Stranger Things 4' naar de kroon

Lukt het Wednesday om Stranger Things 4 van de kroon te stoten en zelf nummer 1 te worden?

Over een week is het eindelijk weer zo ver. Dan worden de officiële kijkgegevens van Netflix vrijgegeven en weten we precies welke serie op felbegeerde die eerste plaats thuishoort.

De strijd om die eerste plek gaat voornamelijk tussen Stranger Things 4 en Wednesday. De hit-serie Wednesday is nu 1.196 miljard uur bekeken.

Hiermee komt de serie voor nu op een tweede plaats te staan. Stranger Things 4 is maar 156 miljoen uur meer bekeken. Het kan dus echt nog alle kanten op gaan.

Een grote strijd


Netflix meet het succes van de series door naar de kijkcijfers van de eerste 28 dagen te kijken. Hierdoor kan het nog lastig worden voor Wednesday om Stranger Things 4 in te halen.

Ook al zou Wednesday op de tweede plek blijven, de kijkcijfers zijn een enorme prestatie. Hiermee heeft Wednesday al een heleboel goede series verslagen.

Bekijk hieronder een montage van Wednsday en het eerste seizoen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-actrice Jenna Ortega steelt de show tijdens 'Jimmy Fallon'
Series / Nieuws

'Wednesday'-actrice Jenna Ortega steelt de show tijdens 'Jimmy Fallon'

Jenna Ortega was te gast bij Jimmy Fallon om het te hebben over 'Wednesday' en de nieuwe 'Scream'-film.

Jenna Ortega is door haar hoofdrol als Wednesday één van de meest populaire actrices van het moment. Afgelopen vrijdag was Ortega te gast bij Jimmy Fallon in The Tonight Show, om het onder andere te hebben over de succesvolle Netflix-serie.

Dit was niet de eerste keer dat Ortega te gast was in The Tonight Show. In november zat de actrice namelijk al tegenover Jimmy Kimmel, toen nog om de release van Wednesday te promoten.

Horrorfilms zijn therapeutisch


Inmiddels is Wednesday al een tijdje uitgekomen en is de serie een enorm succes. Daar hebben Jimmy Fallon en Ortega het over gehad, waarbij de actrice onder andere onthulde dat ze de iconische dansscène die al een tijdje viral gaat op TikTok zelf binnen een week gechoreografeerd heeft.

Daarnaast vroeg Fallon naar de nieuwe Scream-film, waar Ortega in te zien is, en wat voor haar het spelen in horrorfilms zo leuk maakt. Ortega's antwoord was als volgt:

"Ik hou van horrorfilms. Ik weet niet wat het is aan, weet je wel, bloed in je gezicht gegooid krijgen en schreeuwend rondrennen, maar het is echt therapeutisch".

En ze ziet er ook prachtig uit tijdens haar optreden in de show. Onderdeel hieronder zelf maar.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 5 beste series die dit jaar op Netflix verschenen en je gezien moet hebben
Series / Featured

De 5 beste series die dit jaar op Netflix verschenen en je gezien moet hebben

Veel mooie series op Netflix in 2022, maar deze moet je toch zeker gekeken hebben.

Er verschenen dit jaar heel wat grote nieuwe series op Netflix en de nodige daarvan wisten heel wat indruk te maken doordat deze goed werden ontvangen en/of goed werden bekeken.

Hieronder de vijf compleet nieuwe series die het meeste indruk wisten te maken.

1. 1899


Met: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, José Pimentão en Isabella Wei | Kijk hier op Netflix.

Een migrantenschip op weg naar New York moet in 1899 na mysterieuze voorvallen de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.



2. Wednesday


Met: Jenna Ortega, Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Christina Ricci, Jamie McShane en Hunter Doohan | Kijk hier op Netflix.

Wednesday Addams is slim, sarcastisch en een beetje dood vanbinnen. Ze onderzoekt een reeks moorden terwijl ze nieuwe vrienden en vijanden maakt op de Nimmermeer Academie.



3. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story


Met: Evan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash, Molly Ringwald, Michael Learned en Penelope Ann Miller | Kijk hier op Netflix.

De veroordeelde moordenaar Jeffrey Dahmer bracht 17 tieners en jongemannen om het leven gedurende een periode van meer dan tien jaar. Hoe ontweek hij de politie zo lang?



4. The Sandman


Met: Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Patton Oswalt, Vivienne Acheampong, Gwendoline Christie, Charles Dance en Jenna Coleman | Kijk hier op Netflix.

Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.



5. The Watcher


Met: Naomi Watts, Bobby Cannavale, Jennifer Coolidge, Mia Farrow, Noma Dumezweni en Joe Mantello | Kijk hier op Netflix.

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin verhuist naar zijn droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' komt het beste verhaal dat ooit verteld is
Series / Nieuws

'The Last of Us' komt het beste verhaal dat ooit verteld is

De showrunner vindt uit alle videogames dit het beste verhaal die hij gezien heeft.

Het komende jaar komt HBO met het veelbelovende The Last of Us. Na het maken van Chernobyl gaat Craig Mazin als showrunner aan de slag met de serie en is uitermate lovend over het verhaal uit de bekende videogame.

De serie The Last of Us wordt een bewerking van Naughty Dog's zeer populaire en gelijknamige videogame. HBO heeft de maker van de originele games Neil Drukmann aangetrokken maar ook showrunner Mazin van de veelgeprezen serie Chernobyl.

Volgens laatstgenoemde was de keuze simpel: het is volgens hem het beste verhaal ooit geschreven voor een videogame.

Trouw aan de game, trouw aan de serie


Zowel in de game als in de serie moeten hoofdpersonages Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) zich een weg banen door de ruïnes van wat ooit de VS was, in de hoop een geneesmiddel te vinden voor de wereldwijde epidemie waarbij geïnfecteerde mensen langzaam veranderen in zogenoemde 'Clickers'.

HBO is momenteel erg blij met de goede cast en het sterke productieteam achter de serie en ze zijn erg enthousiast om het resultaat te zien. De makers willen ook benadrukken dat hoewel ze zo trouw mogelijk willen blijven aan de game, ook wat ruimte willen creëren om in de serie te kunnen uitbreiden.

Kijk vanaf 15 januari naar The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday' beleeft streamingdebuut als geen ander
Series / Nieuws

'Wednesday' beleeft streamingdebuut als geen ander

Lukt het Wednesday om bij de beste debuten aller tijden te komen?

Netflix heeft een lijst met de beste debuten aller tijden. En nu Wednesday zo ontzettend goed bekeken wordt, zou de nieuwe serie zich misschien wel bij de allerbeste kunnen voegen.

Het zal vast geen verrassing zijn dat de series met de beste debuten aller tijden series zijn zoals Ozark, Dahmer en Tiger King.

Het zou kunnen dat Tim Burton's Wednesday zich al heel snel bij dit lijstje kan gaan voegen. De eerste kijkcijfers van de serie waren enorm goed en de interesse in de serie lijkt niet afgenomen te zijn.

Fans blijven de serie namelijk steeds opnieuw kijken en er komen elke dag ook weer nieuwe fans bij.

De kijkcijfers


Er wordt overal wel gezegd dat Wednesday zulke ongelofelijke goede kijkcijfers heeft, maar hoe hoog zijn deze dan?

In de eerste vijf dagen had Wednesday meer dan zes miljard kijkminuten.

Bekijk hieronder de trailer en het eerste seizoen van Wednsday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Andor'-ster over het succes van de nieuwe 'Star Wars'-serie
Series / Nieuws

'Andor'-ster over het succes van de nieuwe 'Star Wars'-serie

Andor-ster Diego Luna denkt te weten waarom de serie zo populair is onder de fans.

Andor is misschien wel de grootste verrassing van het jaar. Als Star Wars-serie verwacht je dat er veel over gesproken wordt, maar toch viel de aandacht voor de serie origineel tegen. Totdat bleek hoe goed 'ie nu eigenlijk is.

Maar wat maakt deze Star Wars-serie, die op veel gebieden heel anders is dan zijn voorgangers, nou zo goed? Cassian Andor-acteur Diego Luna denkt het te weten.

Diego Luna over Andor


Diego Luna sprak onlangs met de Kristian Harlof van de Sith Council-podcast over het succes van deze nieuwe Star Wars-serie. Volgens Luna zijn er meerdere redenen waarom Andor zo in de smaak valt:

"Ik vind het leuk dat de show alle filmmomenten probeert te vermijden die personages tot helden maken. Het zijn gewone mensen hier die in staat zijn om buitengewone dingen te doen omdat ze leren samenwerken... Ik denk dat het belangrijk is omdat Cassian een geweldig excuus is om te begrijpen waarom een "‹"‹opstand nodig is."

"Een opstand - een revolutie - gaat over een ensemble. Het is nooit het verhaal van iemand. Daarom zal dit personage je meenemen naar al die andere verhalen die zo interessant zijn, en dat heeft uiteindelijk hem gevormd en zal jou als publiek vormen."

Het eerste seizoen van Andor was dus een succes te noemen. Een tweede seizoen is al bevestigd, maar het schijnt ook meteen het laatste seizoen te worden. Geen zorgen voor Star Wars-fans, want met onder andere The Mandalorian en Ahsoka op de agenda voor volgend jaar, hebben we genoeg Star Wars-content om ons op te verheugen.

Bekijk het eerste seizoen van Andor nu op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emma D'Arcy bijna afgewezen voor 'House of the Dragon'-rol
Series / Nieuws

Emma D'Arcy bijna afgewezen voor 'House of the Dragon'-rol

Emma D'Arcy wist maar niet de rol van Rhaenyra Targaryen te pakken te krijgen.

Het had niet veel gescheeld of we hadden een hele andere versie van Rhaenyra Targaryen gezien.

Het personage, dat in de tweede helft van House of the Dragon seizoen door Emma D'Arcy werd gespeeld, werd namelijk bijna uitgebeeld door een andere actrice. Maar Emma D'Arcy wist de producenten uiteindelijk toch te overtuigen.

Emma D'Arcy in House of the Dragon


Milly Alcock speelde de jonge versie van Rhaenyra Targaryen in de eerste helft van House of the Dragon; Emma D'Arcy de tien jaar oudere versie van het personage in de tweede helft van het seizoen.

In een nieuw interview met The Hollywood Reporter praat D'Arcy over haar ervaringen met House of the Dragon, en hoe ze de rol heeft gekregen.

Mijn partner en ik knutselden een pruik in elkaar uit een zak haar en na drie maanden dat vanaf huis audities gedaan te hebben, werd ik uitgenodigd voor een persoonlijke auditie van vier of vijf uur. Ik deed dat, en daarna werd me verteld: 'Volgende week hoor je iets.'"

"Maar toen werd me niets verteld. Toen kreeg ik te horen dat ik de rol waarschijnlijk niet zou krijgen. En ik dacht: 'Wow, dat is echt jammer.' Ik ging naar het platteland, alleen voor het weekend, en aan het einde van dat weekend had ik ongeveer 14 gemiste oproepen van mijn agent. Ik sprak hem de volgende ochtend om te horen: 'Ze zijn van gedachten veranderd! Wil je het doen?' Zo raar, eerlijk gezegd. Een heel eenzaam proces dat schijnbaar een half jaar duurde."

Maar het was uiteindelijk de moeite waard. Emma D'Arcy kreeg de rol, en haar bijdrage aan het succes van seizoen 1 van House of the Dragon is enorm. In 2024 gaan we meer van haar zien, in het tweede seizoen op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Jude Law in 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'
Series / Nieuws

Eerste blik op Jude Law in 'Star Wars'-serie 'Skeleton Crew'

Een korte clip geeft ons een eerste blik op Star Wars: Skeleton Crew.

Een unieke Star Wars-serie is momenteel in ontwikkeling voor Disney Plus. Skeleton Crew is uniek omdat het niet direct een spin-off is van een ander Star Wars-project, wat voorheen wel vaak het geval was.

Het Star Wars-universum breidt zichzelf op rap tempo uit, maar wel vaak met de zelfde namen, locaties en vaak ook met vergelijkbare verhalen. Skeleton Crew belooft wat dat betreft écht uniek te worden.

Skeleton Crew op Disney Plus


Hoewel Skeleton Crew wel degelijk gezien kan worden als Star Wars, leent het geen eerder gevestigde personages. De cast bestaat uit geheel nieuwe personages die hun eigen plekje nog moeten vinden in het rijke Star Wars-universum.

In de korte clip van Disney laten ze hun aankomende projecten zien. Star Wars-fans zullen ook The Mandalorian en Ahsoka herkennen, twee series die volgend jaar moeten verschijnen.

Een korte shot laat het eerste beeld van Skeleton Crew zien. Het is een man, die zich enigszins lijkt te verschuilen achter een paal. Wie is het? We gaan het zien, wanneer Skeleton Crew volgend jaar op Disney Plus verschijnt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon heeft genoeg redenen om blij te zijn met 'Rings of Power'
Series / Nieuws

Amazon heeft genoeg redenen om blij te zijn met 'Rings of Power'

Amazon-hoofd Vernon Sanders is meer dan te spreken over de Midden-aarde-mythologie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Rings of Power was een enorme gok voor Amazon. Het betreft een meerjarenproject, tevens is het een enorme financiële investering: maar liefst $ 1 biljoen.

Het hoofd Global TV sprak met Deadline en gaf aan dat de gok uitstekend heeft uitgepakt.

Op meerdere gebieden succesvol
"We hadden destijds al bekendgemaakt dat seizoen 1 meer dan 100 miljoen uren is gestreamd. Daar zijn inmiddels nog miljoenen uren bijgekomen. Heel veel mensen zijn abonnee geworden naar aanleiding van 'The Rings of Power', ook is de boekverkoop toegenomen", deelt de Amazon-topman.

Alle vijf seizoenen
Seizoen 2 wordt al gefilmd, en is men in overleg over het derde seizoen. De verwachting is dat de officiële aankondiging over seizoen 3 in het nieuwe jaar komt. Sanders: "We zitten tot over onze oren in seizoen 2, en om alle puntjes op de i te zetten heb je nu eenmaal tijd nodig. Het is absoluut het plan om alle vijf seizoenen te brengen, daaraan zijn we allemaal toegewijd".


Bijzondere reacties
Toen The Rings of Power uitkwam, waren de critici vol lof, het publiek was verdeeld maar de kijkcijfers waren hoog. Verder is daar concurrent The House of the Dragon, waar online relatief meer over gesproken werd.

De fantasy-serie is tot slot één van de best bekeken series die Prime Video geproduceerd heeft. Reden genoeg om door te gaan met Tolkien's saga dus.

The Rings of Power valt te streamen op Prime Video.

Cijfers geven voor seizoen 1 op Twitter:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.