'The Last of Us' komt het beste verhaal dat ooit verteld is

De showrunner vindt uit alle videogames dit het beste verhaal die hij gezien heeft.

Glenn Walsh, 22 december 2022 09:33

Het komende jaar komt HBO met het veelbelovende The Last of Us. Na het maken van Chernobyl gaat Craig Mazin als showrunner aan de slag met de serie en is uitermate lovend over het verhaal uit de bekende videogame.
De serie The Last of Us wordt een bewerking van Naughty Dog's zeer populaire en gelijknamige videogame. HBO heeft de maker van de originele games Neil Drukmann aangetrokken maar ook showrunner Mazin van de veelgeprezen serie Chernobyl.

Volgens laatstgenoemde was de keuze simpel: het is volgens hem het beste verhaal ooit geschreven voor een videogame.

Trouw aan de game, trouw aan de serie

Zowel in de game als in de serie moeten hoofdpersonages Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) zich een weg banen door de ruïnes van wat ooit de VS was, in de hoop een geneesmiddel te vinden voor de wereldwijde epidemie waarbij geïnfecteerde mensen langzaam veranderen in zogenoemde 'Clickers'.

HBO is momenteel erg blij met de goede cast en het sterke productieteam achter de serie en ze zijn erg enthousiast om het resultaat te zien. De makers willen ook benadrukken dat hoewel ze zo trouw mogelijk willen blijven aan de game, ook wat ruimte willen creëren om in de serie te kunnen uitbreiden.

Kijk vanaf 15 januari naar The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Craig Mazin, Chernobyl, Pedro Pascal, Bella Ramsey, HBO, HBO Max

Populair nieuws