search
Je schoonmoeder zal niet blij zijn met dit Netflix-nieuws
Series / Nieuws

Je schoonmoeder zal niet blij zijn met dit Netflix-nieuws

Netflix-topman schetst plannen om het delen van passwords in te perken.

Menigeen deelt het password van zijn/haar/hun Netflix-account met familie en/of goede vrienden. Streamings door mensen die geen abonnement hebben kosten Netflix $ 135 miljoen per maand, aldus een onderzoek uit 2019. Het bedrijf zoekt naar een andere benadering.

Tijdens de UBS Global Technology, Media & Telecom conferentie die onlangs werd gehouden, sprak het hoofd Ted Sarandos over Netflix' toekomstplannen.

Klantvriendelijke opties


Ook de kijkers zonder abonnement belanden in de streamingsuren van Netflix. Netflix wil dit dan ook niet afschaffen, maar het delen van passwords zal in de toekomst niet kosteloos blijven. Sarandos licht toe: "We verwachten zeker dat consumenten hier tegenin zullen gaan. Dit speelt bij prijsverhogingen in het algemeen ook. We moeten duidelijk aan de klanten uitleggen waarom we dit doen en wat hun voordeel hierbij kan zijn".

Overzetten profiel


Het is de bedoeling dat de lener de mogelijkheid krijgt een eigen profiel binnen het account van de abonnee te hebben. De abonnee maakt een zogeheten subprofiel aan. Hierdoor kan de laatstgenoemde het eigen account makkelijker beheren, en betaalt bij voor de extra gebruiker.

"We verwachten dat deze optie populair zal zijn in landen waar we goedkopere abonnementen aanbieden, waarbij men ook advertenties ziet," besluit Sarandos.

De eerste stappen richting deze nieuwe strategie zullen naar verwachting in 2023 gezet worden.

Hieronder zie je Ted Sarandos in gesprek met Jerry Seinfeld. Hij vertelt onder andere dat Netflix als bedrijf waarschijnlijk het hoogste aantal werknemers heeft dat over de 70 is:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen