search

Ons nieuws van maandag 26 december 2022

Gloednieuwe oorlogsserie op Netflix krijgt releasedatum
Series / Nieuws

Gloednieuwe oorlogsserie op Netflix krijgt releasedatum

Echt lang hoeven we op deze nieuwe, veelbelovende serie niet meer te wachten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van oorlogsseries hebben aan het begin van het nieuwe jaar meteen iets om naar uit te kijken. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt wanneer de oorlogsserie Les Combattantes aan haar aanbod zal worden toegevoegd.

Les Combattantes neemt ons mee terug in de tijd, meer bepaald naar het moment waarop de Eerste Wereldoorlog een groot deel van onze planeet in haar greep hield. We schrijven het jaar 1914 waarin het Duitse leger oprukt en de mannen genoodzaakt zijn om naar het front te trekken. In deze tijd blijven vier vrouwen achter en krijgen ze af te rekenen met de gevolgen van deze verschrikkelijke oorlog.

Parijse prostituee


De eerste vrouw luistert naar de naam Marguerite en is een prostituee afkomstig uit de Franse hoofdstad Parijs. Daarnaast is er nog Caroline (gespeeld door Sofia Essaïdi) welke aan het hoofd staat van de familiefabriek. De twee andere dames zijn Agnes (een moeder-overste) en Suzanne, een feministische verpleegster.

Deze Franse miniserie is te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 19 januari 2023.

Had je alvast graag een voorsmaakje gehad van deze miniserie? Dan moet je zeker even de hieronder terug te vinden trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Met deze scène had Emilia Clarke enorme moeite in 'Game of Thrones'

Emilia Clarke speelde Daenerys acht jaar lang, waarvoor ze Dothraki moest leren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones maakte fantasy-series tot een bona fide genre in de tv-wereld. Emilia Clarke speelde een hoofdrol, de laatste nazaat van drakenrijders. Dit laatste bleek niet eens zo moeilijk vergeleken met andere vaardigheden die ze moest leren.

Clarke kijkt met plezier terug op deze periode in haar leven.

Dothraki-levensstijl voor Daenerys


Voor Clarke voelt het alsof zowel de fictieve Daenerys als zijzelf zich ontwikkelden in de tijd dat de serie voor het eerst vertoond werd. Na het huwelijk van Daenerys met Khal Drogo moest Emilia zich wel de vaardigheden van een Dothraki echtgenote eigen maken.

Paardrijden en Dothraki spreken


De Dothraki hebben hun eigen taal. Deze werd door taalwetenschapper David J. Peterson ontwikkeld.

Clarke moest dus echt een nieuwe taal leren. Verder leeft het nomadenvolk bijna letterlijk op hun paarden. Ook dit zat even anders voor de Engelse actrice: "Ik kreeg mijn eerste grote rol en ze zetten me gelijk op een paard, waar ik van af viel," herinnert Clarke zich.

Dothraki toespreken


Het behoeft dus geen nadere uitleg dat de scène waarin Daenerys de Dothraki toespreekt een gezonde uitdaging vormde. "Dan moest ik een toespraak geven in een totaal onbekende taal," lacht ze. Drakenrijden was een stuk makkelijker aangezien dit op een groene bok plaatsvond, de CGI deed hiervoor de rest.

Game of Thrones valt in zijn geheel te bekijken op HBO.

In deze clip is te zien hoe het toespreken vanaf Drogon verliep (vanaf 0:44):




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Call the Midwife' keert terug: trailer seizoen 12
Series / Trailer

Hitserie 'Call the Midwife' keert terug: trailer seizoen 12

De geliefde dramaserie van de BBC keert binnenkort weer terug.

Het elfde seizoen van Call the Midwife, een van de best bekeken dramaseries van BBC, werd begin dit jaar afgerond en de fans kijken alweer uit naar de start van het twaalfde seizoen. We hebben de eerste beelden.

Gisteren op eerste kerstdag verscheen de jaarlijkse Christmas special die zich afspeelde tijdens kerstmis 1967. Op 1 januari gaat de serie verder met het achtdelige twaalfde seizoen.



Teaser voor Call the Midwife
Call the Midwife startte in 2012, toen nog met zes afleveringen. Gelijk was duidelijk dat de serie die een ontroerende en intieme blik geeft op de kleurrijke wereld van de verloskunde in Oost-Londen in de jaren zestig een hit was.

Vervolgens verscheen ieder jaar een achtdelig seizoen dat werd voorafgegaan door een kerstspecial. De kijkcijfers zijn nog altijd indrukwekkend te noemen.

De eerste vijf seizoenen van de serie kijk je op Prime Video. De rest verschijnt kun je bijvoorbeeld bij Bol.com. Hieronder de promo voor seizoen 12.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft creatieve plannen met 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Netflix heeft creatieve plannen met 'Stranger Things'

'Stranger Things' loopt bijna op zijn einde, maar misschien komt er wel een spin-off aan die zich afspeelt in een heel ander deel van de wereld.

Stranger Things is nog altijd een van de grootste series op Netflix. Met de laatste afleveringen in het verschiet zijn alle ogen gericht op Hawkins, om te zien hoe het met onze helden afloopt. Nu is er een nieuwtje uitgekomen over de toekomst van Stranger Things, waaruit blijkt dat er misschien wel een anime spin-off in de maak is.

Het nieuws is afkomstig van de fansite What's on Netflix, die beweert te hebben gehoord over het anime-project. Als het gerucht klopt, zou er een anime in de maak zijn genaamd Stranger Things Tokyo. De serie zou al "geruime tijd" in ontwikkeling zijn en de eerste geruchten over het bestaan "‹"‹ervan ontstonden begin 2021.

Tokio in de jaren 80


Tot nu toe heeft Netflix niets officieels gezegd over deze anime. De makers van Stranger Things hebben het in het verleden echter wel over andere spin-offs gehad. Dit jaar verhoogden de Duffer Brothers hun creatieve deal met Netflix, en daar sprak het paar over eventuele spin-offs. Hierbij hadden ze het over een "verhaal zijn dat aansluit bij de Stranger Things-wereld, maar het gaat eigenlijk meer om hoe we dat verhaal vertellen".

Tot nu toe is er nog niets bekend over de volgende stappen van Stranger Things, behalve dat de originele Netflix-serie ten einde loopt. Als Stranger Things Tokyo gerealiseerd zou worden, krijgen fans hopelijk nieuwe delen van de Upside Down te zien. Naar verluidt zal dit de premise zijn: "Een ontmoeting met de Upside Down evolueert naar een groots avontuur voor videogame-liefhebbende tweelingbroers die aan de rand van Tokio in de jaren 80 wonen".

Stranger Things is te zien op Netflix.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit laat het filmpje tijdens de aftiteling van 'The Witcher: Blood Origin' zien
Series / Nieuws

Dit laat het filmpje tijdens de aftiteling van 'The Witcher: Blood Origin' zien

In het filmpje tijdens de aftiteling van 'Blood Origin' krijgen we alvast een hint naar wat we kunnen verwachten in 'The Witcher' seizoen 3.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Witcher: Blood Origin zitten een aantal verwijzingen naar de oorsprong van dingen die zullen gebeuren in de originele serie. Een van de meest intrigerende voorbeelden hiervan vindt plaats in de post-credit scène van Blood Origin.

De post-credit scène begint met een bekende scène uit seizoen 1 van The Witcher. In die originele scène speelt Ciri op straat een dobbelspelletje met andere kinderen. Ineens stopt Ciri, omdat het voelt alsof iemand naar haar kijkt. Ze staart naar een deuropening aan de overkant van de straat, maar daar is niemand. Nu weten we waarom ze dit gevoel had.

Ciri heeft Avallac'h door


In de nieuwe versie van de scène speelt Ciri het spel, waarna de camera naar die deuropening draait. Daar staat Avallac'h, die Balor oorspronkelijk hielp bij het begrijpen en gebruiken van de Monolith. Hij is erachter gekomen dat je met de Monolith tussen werelden kunt reizen, en het lijkt erop dat hij nu nog veel meer heeft uitgevonden.

Avallac'h kijkt naar Ciri, maar als ze zich omdraait ziet ze hem niet. Hij verschijnt net zoals hij was in Blood Origin, dus voor hem lijkt er geen tijd verstreken te zijn, en hij lijkt een sleutelfiguur te zijn in het verhaal van Ciri en de Witcher-wereld in het algemeen. In de boeken en games is Avallc'h een van de belangrijkste Elven-personages.

Blood Origin heeft nu een jongere versie van het personage geïntroduceerd, maar je kunt al zien dat Ciri zijn plannen al begint door te krijgen. Hopelijk gaan we meer zien over hoe dit verder gaat in seizoen 3 van The Witcher.

The Witcher: Blood Origin is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kerstverrassing 'Doctor Who' bleek gloednieuwe trailer
Series / Nieuws

Kerstverrassing 'Doctor Who' bleek gloednieuwe trailer

Na de aankondiging kregen fans nieuwe beelden getrakteerd van hun favoriete Doctor

Op kerstavond werd op de sociale media door het kanaal van Doctor Who een bericht de wereld ingestuurd dat er op 1e kerstdag iets aan zou komen. Wat bleek: een gloednieuwe trailer van de 60-jarige jubileumspecial.

Eerder zagen fans in een teaser acteur Neil Patrick Harris een "wereldwijde première" aankondigen. Het bijschrift bleef beperkt tot alleen "Tomorrow", doelend op dat eerste kerstdag onthuld zou worden wat fans konden verwachten.

Nog even wachten


De BBC komt dus met de eerste officiële trailer voor de speciale jubileumaflevering die gepland staat voor november 2023. In de trailer is meer te zien van de Schotse acteur David Tennant die weer in de rol kruipt van de Doctor, zoals hij ook al eerder deed als tiende Doctor.

Verder komt Harris weer voorbij die een excentrieke schurk zal spelen. Maar ook is de terugkeer van Donna Noble te zien. De rol gespeeld door actrice Catherine Tate kwam voor sommige als verrassing omdat Tate op de vraag of ze weer betrokken was bij de opnames meermaals aangaf niet in contact te zijn geweest met de makers.

Kijk hieronder de gloednieuwe trailer. Doctor Who kijk je op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans hebben heftige discussies over de rating van 'Daredevil: Born Again'
Series / Nieuws

Fans hebben heftige discussies over de rating van 'Daredevil: Born Again'

Marvel-fans hebben weer uiteenlopende meningen over de nieuwe serie Daredevil: Born Again.

De enthousiast Marvel-fans hebben eigenlijk altijd wel meningen of vragen over de series en films. Dat is nu ook het geval bij Daredevil: Born Again. Niet alle fans zijn het namelijk eens met de rating van de serie.

Het ging al even rond dat de nieuwe Daredevil: Born Again minder bloediger zou worden dan de originele serie uit 2015. Dit neemt niet weg dat de serie alsnog hartstikke donker en spannend zal zijn.

Daredevil-ster Charlie Cox gaf eerder dit jaar al zijn mening over de rating. Hij was erg optimistisch over het verhaal, wat PG-13 zal zijn.

Dit is wat hij zei:
"Als Marvel een meer PG-versie van Daredevil willen maken, steun ik ze. Ik geloof dat ze een manier kunnen vinden om te doen zodat de serie volledig aansluit bij alles wat er al gemaakt is. En misschien is er dan een beetje minder bloed".

Discussies tussen fans


Fans zijn verdeeld over deze PG-versie van Daredevil: Born Again. De ene helft hoopte op een bloederige versie, terwijl de andere helft Marvel juist steunt in de PG-versie.

Lees hieronder de tweets van de fans.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan er eigenlijk wel een tweede seizoen van 'The Witcher: Blood Origin' komen?
Series / Nieuws

Kan er eigenlijk wel een tweede seizoen van 'The Witcher: Blood Origin' komen?

Er zijn genoeg ideeën voor een tweede seizoen van The Witcher: Blood Origin, maar komt dit seizoen ook?

Er was natuurlijk een heleboel te doen over The Witcher. Met het vertrek van Henry Cavill en de hercasting van Liam Hemsworth stond de serie de laatste tijd in de spotlight. In de tussentijd is er ook een prequelserie uitgekomen. Nu is de grote vraag of er een tweede seizoen komt van die serie, The Witcher: Blood Origin.

Het klinkt als een hele simpele vraag: komt er een tweede seizoen? De realiteit is alleen wat ingewikkelder.

In de originele serie,The Witcher, worden heel veel vragen opgegooid. Het zijn belangrijke vragen voor de wereld van The Witcher. Het zijn vragen zoals: Wat is de oorsprong van de Witchers? Of wat gebeurde er in de Conjunction of the Spheres?

Het zijn precies deze vragen die geleid hebben tot de prequel serie, The Witcher: Blood Origin.

Een tweede seizoen?


Het eerste seizoen van de prequel serie probeert dus deze vragen te beantwoorden. Het is een hele complexe wereld, dus er zou genoeg ruimte zijn om deze wereld uit te leggen in eventuele volgende seizoenen.

Het eerste seizoen is echter zo'n voltooid verhaal dat het nog maar de vraag is of er een tweede seizoen gaat komen.

Bekijk hieronder de trailer. The Witcher: Blood Origin is te streamen op Netflix





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom iedere Trekkie naar het derde seizoen van 'Picard' moet kijken
Series / Nieuws

Waarom iedere Trekkie naar het derde seizoen van 'Picard' moet kijken

De grootste gebeurtenis in het Star Trek-universum sinds de ontmoeting tussen Picard en Kirk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: The Next Generation (TNG) is de enige serie uit de franchise die genomineerd werd voor een Emmy Award. Tevens zijn de personages in een serie films te zien geweest na het einde van de serie. Het laatste seizoen van Star Trek: Picard geeft deze legendarische figuren dan nog een gezamenlijk avontuur.

TNG is verankerd in de hedendaagse popcultuur. Dit betekent dat ook niet-Trekkies bekend zijn met de bemanning van de USS Enterprise, en weten ze zelfs te omschrijven.

TNG als ultieme Star Trek


Toen Picard uiteindelijk Kirk ontmoette in de film Star Trek: Generations (1994) was dit voor velen een historisch filmmoment. TNG nam officieel het stokje van de films over. Door velen werd dit ervaren als een bevestiging van wat al feitelijk zo was: TNG was de ultieme Star Trek, en Picard was de ultieme kapitein.

De 'final frontier'?


In het laatste seizoen van Picard zullen wel degelijk personages uit andere series te zien zijn, zoals bijvoorbeeld Seven of Nine (Star Trek: Voyager). Er zal sprake zijn van een geheel wat de franchise betreft, maar de nadruk zal hierbij liggen op de bemanning die destijds in 1987 zowel de ruimte als de tv-zenders inschoot.

Een nostalgische hereniging, een nieuw avontuur, en de final frontier: wat zal volgen na het einde van Picard? Als het aan de fans ligt, nog een heleboel.

Seizoen 3 van Star Trek: Picard gaat op 23 februari 2023 in première op Prime Video

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega over het meest emotionele moment in 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega over het meest emotionele moment in 'Wednesday'

Jenna Ortega over de scène die laat zien wat Wednesday echt belangrijk vindt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jenna Ortega wordt unaniem geprezen om haar acteerprestatie in het fantasy-tienerdrama Wednesday. Zodanig zelfs, dat zij nu een Golden Globe-nominatie heeft gekregen. De critici zijn van mening dat zij de essentie van Wednesday Addams als geen ander weet over te brengen.

Ortega, die binnenkort in een nieuwe Scream-film te bewonderen zal zijn, gaf haar kijk op Wednesday's emotionele kant.

Macaber en blij


In Wednesday is het meer dan duidelijk dat de Addams-dochter het wel prima vindt om intimiderend over te komen. Haar poker face en monotone manier van praten kan mensen zelfs bang maken. Er was echter één gebeurtenis die een andere kant van Wednesday liet zien.

Aanslag op familielid


Wanneer Thing, de wandelende hand, neergestoken wordt krijgt Wednesday het duidelijk te kwaad. In een interview met E! Online zegt Ortega: "Het is een cruciaal moment voor haar. Ook is het de enige keer dat we haar zien huilen, en ik denk niet dat het gewerkt had als het om iets of iemand anders was geweest".

Thing wordt uiteindelijk gered door oom Fester, maar de gebeurtenis laat duidelijk zien waar Wednesday haar hart verstopt houdt. Figuurlijk gesproken, uiteraard.

Wednesday valt te bekijken op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je schoonmoeder zal niet blij zijn met dit Netflix-nieuws
Series / Nieuws

Je schoonmoeder zal niet blij zijn met dit Netflix-nieuws

Netflix-topman schetst plannen om het delen van passwords in te perken.

Menigeen deelt het password van zijn/haar/hun Netflix-account met familie en/of goede vrienden. Streamings door mensen die geen abonnement hebben kosten Netflix $ 135 miljoen per maand, aldus een onderzoek uit 2019. Het bedrijf zoekt naar een andere benadering.

Tijdens de UBS Global Technology, Media & Telecom conferentie die onlangs werd gehouden, sprak het hoofd Ted Sarandos over Netflix' toekomstplannen.

Klantvriendelijke opties


Ook de kijkers zonder abonnement belanden in de streamingsuren van Netflix. Netflix wil dit dan ook niet afschaffen, maar het delen van passwords zal in de toekomst niet kosteloos blijven. Sarandos licht toe: "We verwachten zeker dat consumenten hier tegenin zullen gaan. Dit speelt bij prijsverhogingen in het algemeen ook. We moeten duidelijk aan de klanten uitleggen waarom we dit doen en wat hun voordeel hierbij kan zijn".

Overzetten profiel


Het is de bedoeling dat de lener de mogelijkheid krijgt een eigen profiel binnen het account van de abonnee te hebben. De abonnee maakt een zogeheten subprofiel aan. Hierdoor kan de laatstgenoemde het eigen account makkelijker beheren, en betaalt bij voor de extra gebruiker.

"We verwachten dat deze optie populair zal zijn in landen waar we goedkopere abonnementen aanbieden, waarbij men ook advertenties ziet," besluit Sarandos.

De eerste stappen richting deze nieuwe strategie zullen naar verwachting in 2023 gezet worden.

Hieronder zie je Ted Sarandos in gesprek met Jerry Seinfeld. Hij vertelt onder andere dat Netflix als bedrijf waarschijnlijk het hoogste aantal werknemers heeft dat over de 70 is:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.