Martin Freeman liep rol in 'Sherlock' bijna mis door baaldag

De auditie van Martin Freeman voor de rol van John Watson in 'Sherlock' ging bijna mis.

Bas de Kramer, 27-12-2022 11:25

De serie Sherlock is helaas alweer enige tijd afgelopen. De serie liep tussen 2010 en 2017 en was een groot succes. De serie werd zeer goed bekeken en werd op IMDb ook hogelijk gewaardeerd met een 9,1.

Watson

De serie ging natuurlijk over Sherlock Holmes en zijn vaste side-kick John Watson. Een groot deel van het succes van de serie werd toegeschreven aan Benedict Cumberbatch en Martin Freeman die deze twee hoofdrollen speelden. Acteur Martin Freeman blikte recentelijk terug op het feit dat hij de rol van John Watson bijna misliep.

Baaldag

De eerste auditie van Freeman liep bepaald niet ideaal. Freeman onthulde via Vanity Fair dat hij tijdens zijn eerste auditie onbedoeld de indruk had gewekt dat hij niet helemaal voor de rol ging. "Ik heb later geleerd dat ik een beetje een idioot was geweest", gaf hij toe. "Ik kan me niet herinneren wat het precies was, maar ik moest me echt een beetje naar de auditie slepen. Tegen de tijd dat ik daar aankwam, was ik vrij chagrijnig. Ik denk dat ik dat per ongeluk een beetje heb laten zien."

Smeekbede

Nadat dit via zijn agent aan hem werd teruggekoppeld, smeekte hij zijn agent om de serie toch te laten weten dat hij erg geïnteresseerd was. Met succes, want hij kreeg toch nog een tweede auditie, nu samen met Cumberbatch.

Chemie

Pas toen Freeman samen met Cumberbatch door het script heen las, werd duidelijk dat ze de perfecte partner van Sherloch Holmes hadden gevonden. "Zodra we begonnen te lezen, was het duidelijk dat we een chemie hadden", zei Freeman. "De kamer knetterde een beetje. Je kon het voelen."

Cumber'match'

Cumberbatch voelde ook gelijk dat dit een mooie 'match' was. Cumberbatch kon als Sherlock nu zo duister en flamboyant zijn als hij wilde, omdat Freeman's kalmerende en geduldige aanwezigheid zou voorkomen dat de serie te excentriek zou worden.Kijk Sherlock op
HBO Max

Lees meer over: Martin Freeman, benedict Cumberbatch, sherlock

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Recensie Netflix-serie 'KANE- A Story Recorded'

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie