search

Ons nieuws van dinsdag 27 december 2022

Recensie Disney+-serie 'Atlanta' seizoen 4
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Atlanta' seizoen 4

Het laatste seizoen is het absurdste en misschien ook wel het beste.

Regie: Hiro Murai, Donald Glover, Angela Barnes, e.a. | Cast: Brian Tyler Henry (Alfred 'Paper Boi' Miles), Donald Glover (Earnest 'Earn' Marks), LaKeith Stanfield (Darius X), Zazie Beetz (Vanessa 'Van' Keefer), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2022

Het vierde en laatste seizoen van Atlanta is misschien wel het beste van de serie. Na de tour door Europa in seizoen drie zijn Paper Boi, Earn, Van & Darius weer terug in thuisstad Atlanta. Maar hun avonturen zijn nog even wild, absurd en grappig. En hun verhaal wordt, voor zover dat mogelijk is, zowaar een beetje afgesloten.

In de eerste afleveringen is iedereen nog wat zoekende naar zijn draai in het leven, op een manier zoals dat alleen in Atlanta kan. Darius' geestelijke onrust manifesteert zich in de vorm van een oude dame met een mes, die hem overal door de stad op haar scootmobiel achtervolgt. Al probeert naast zijn rapcarrière als Paper Boi ook manager te worden. Van en dochter Lottie beleven een bizarre dag op meerdere filmsets. Earn denkt klaar te zijn met therapie en een contract met superster D'Angelo te kunnen scoren, maar komt van een zeer surrealistische kermis thuis.

In seizoen drie en het tegelijk gemaakte vierde seizoen omarmt bedenker en maker Donald Glover samen met zijn team van schrijvers en regisseurs steeds meer surrealisme en absurdisme. De werkelijkheid wordt daarbij steeds diffuser, maar niet minder invoelbaar. De makers duiken in seizoen vier regelmatig in het diepe, maar blijven wel gegrond in de basis van de serie: een verhaal over een rapper, zijn neef en manager, de moeder van diens kind en de vreemde vriend die erbij hangt. Als portret van de (zwarte) cultuur van Atlanta en commentaar op rassenrelaties in de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot seizoen drie blijft in seizoen vier de focus ook vooral op de kern van deze vier personages. Ditmaal gaat slechts één aflevering over iemand anders: de geweldige mockumentary The Goof Who Sat by the Door, zogenaamd over een zwarte animator die in 1992 per ongeluk tijdelijk de baas van Disney werd en doordraaide tijdens het maken van zijn versie van A Goofy Movie dat een parabel voor het leven als zwarte man in de Verenigde Staten moest worden, net zoals Atlanta dat min of meer is.

Door die focus op de kern lijkt het in de tweede helft zowaar mogelijk dat het viertal zijn weg in het leven zal vinden, ook al betekent dat voor bijvoorbeeld Darius iets héél anders dan voor Earn. Voor zover de steeds radicalere vertelvorm van Atlanta dat toelaat vindt elk van de vier een vorm van houvast. Earn en Van komen daar het dichtst bij in de buurt in een fijne aflevering waarin de twee samen met Lottie gaan kamperen.

Door de losse structuur en het hoge gehalte absurdisme zou Atlanta nog jaren door kunnen gaan, maar de aflevering waarin Darius zich voortdurend afvraagt of hij droomt of niet zal in principe de laatste zijn. Het is jammer dat deze unieke serie afgelopen is, maar fijn dat het vanaf het begin enorm hoge niveau altijd is vastgehouden, zo niet verbeterd is door de jaren heen. Nu wordt op een hoogtepunt afgesloten en daar valt ook wat voor te zeggen.

★★★★★

Atlanta is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflixt stuurt nieuwe en mysterieuze poster 'You' seizoen 4 de wereld in
Series / Nieuws

Netflixt stuurt nieuwe en mysterieuze poster 'You' seizoen 4 de wereld in

Voor het eerste deel van het nieuwe seizoen is het wel nog tot februari wachten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er wordt door velen al zeer sterk uitgekeken naar het vierde seizoen van de meeslepende Netflix-serie You. Nu voert Netflix de spanning nog wat meer op door uit te pakken met een nieuwe, mysterieuze poster.

In het vierde seizoen heeft Joe (uiteraard) een nieuwe obsessie. Deze keer gaat het om de beeldschone Marienne. In haar voetsporen trekt Joe richting Frankrijk. Dat omdat Marienne zelf eerder al te kennen had gegeven naar dit Europese land te vluchten van zodra ze daar de kans toe zou krijgen.

Nieuwe look


Het zal fans van de reeks meteen opvallen dat Marienne beschikt over een gloednieuwe look. Op de poster zie je haar twijfelend over haar schouder kijken, duidelijk wetende dat er gevaar om de hoek loert. Ook de tagline waar gebruik van wordt gemaakt spreekt voor zich namelijk; "The One Who Got Away".

Bekijk op instagram


Universiteit


Uiteraard werd er eerder door Netflix ook al een flinke teaser de wereld ingestuurd. Die teaser maakte duidelijk dat Joe een baan krijgt aan dezelfde universiteit als Marienne. Zal zij de obsessie van Joe kunnen overleven? Het antwoord op die vraag krijg je vanaf 9 februari 2023 op Netflix.

You seizoen 4 zal in twee delen op Netflix verschijnen. Het eerste deel verschijnt aldus op 9 februari terwijl het vervolg te zien zal zijn vanaf 9 maart 2023.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte serie op HBO Max verrast meteen met zeer lange openingsaflevering
Series / Nieuws

Langverwachte serie op HBO Max verrast meteen met zeer lange openingsaflevering

De eerste aflevering van de serie waar velen zo naar uitkijken zal meteen lekker lang duren...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er wordt door zeer veel mensen sterk uitgekeken naar de lancering van de nieuwe HBO Max Serie The Last of Us. Deze gloednieuwe reeks verrast ook meteen met een extra lange openingsaflevering.

De aankomende reeks The Last of Us is natuurlijk een verfilming van de gelijknamige videogame. Hierin maken we kennis met de personages van Joe Miller en Ellie Williams. Zij moeten het land doorkruisen in een behoorlijk apocalyptische setting.

Ondanks het feit dat HBO tot dusver de lippen stijf op elkaar heeft gehouden voor wat het plot van de reeks betreft moet het gezegd dat de verwachting is dat deze vrij dicht bij de verhaallijn van de game zal blijven aanleunen. Dit gezegd hebbende maakte de eerste trailer reeds duidelijk dat er hier en daar toch een bescheiden loopje werd genomen met die verhaallijn.

9 afleveringen


Het eerste seizoen van The Last of Us zal bestaan uit 9 afleveringen. Er wordt zeer sterk uitgekeken naar de openingsaflevering die dus zomaar extra lang zal worden. HBO heeft namelijk bekend gemaakt dat de eerste aflevering van de reeks maar liefst 85 minuten zal duren. Ook al komt de opening maar enigszins in de buurt van deze van de game, dan nog zal ze ongetwijfeld vriend en vijand weten te verbazen.

Hartverscheurende opener


Bella Ramsey, die in de reeks de rol op zich neemt van Ellie Williams heeft zich ook al kort uitgelaten over de openingsaflevering. Zij stuurde daarbij zowaar ook een waarschuwing de wereld in door te stellen dat er sprake zal zijn van een echte, hartverscheurende opening.

The Last of Us is te streamen op HBO Max vanaf 16 januari 2023.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Romantische relatie tussen 'Wednesday' en haar beste vriendin niet uitgesloten
Series / Nieuws

Romantische relatie tussen 'Wednesday' en haar beste vriendin niet uitgesloten

De fans vragen erom, en de makers zien het idee stiekem wel zitten.

Volgens de makers van de megapopulaire serie Wednesday is een romance tussen Wednesday en haar beste vriendin Enid zeker niet van tafel voor seizoen 2. Lees hieronder wat ze erover te zeggen hadden.

Wednesday blijft records breken voor Netflix en is enkele weken na het debuut nog steeds onderdeel van veel gesprekken die online plaatsvinden. Die populariteit is te danken aan verschillende factoren; van Jenna Ortega's hoofdrol tot de betrokkenheid van Tim Burton als uitvoerend producent en regisseur van de eerste vier afleveringen.

Zeg nooit nooit
Tijdens een nieuw interview met THR spraken producenten Miles Millar en Al Gough over de populariteit van Wednesday en haar kamergenote Enid (Emma Myers) en een potentiële romantische relatie tussen de twee. Op de nogal directe vraag of het de bedoeling was dat de scènes tussen de twee in een romantisch licht zouden kunnen worden bekeken, of dat het de bedoeling was om dat we enkel en alleen vriendschap moeten zien, gaf Millar een doordacht antwoord:

"Zoals Al zei; dit zusterschap vormt de kern van de serie. We houden alle mogelijkheden open, want soms ontwikkelen personages zichzelf. We hebben een soort van routekaart, maar willen ook onverwachte richtingen opgaan. Dus we staan "‹"‹open voor alles. We willen die vriendschap op alle mogelijke manieren verkennen."

Wednesday seizoen 1 is nú te streamen via Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het meest afgrijselijke personage uit 'House of the Dragon' volgens de fans
Series / Nieuws

Het meest afgrijselijke personage uit 'House of the Dragon' volgens de fans

In een Reddit poll hebben fans een verrassende keuze gemaakt voor het meest negatieve personage.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Seizoen 1 van House of the Dragon heeft prima kritieken gekregen, zowel voor het acteerwerk als voor het schrijven. Op Reddit hebben de fans nu besproken wie de titel van het slechtste personage verdient.

Verrassende keuze


Het moge duidelijk zijn dat er genoeg figuren in House of the Dragon rondlopen die met recht de titel 'verschrikking' verdienen. De onverwachte 'winnaar' blijkt echter Criston Cole.



Geen ontwikkeling


Wat sterk opvalt is dat Cole meer stemmen heeft gekregen dan Daemon en Larys bij elkaar. Dit terwijl de rebelse Targaryen letterlijk zijn vrouw de hersenen heeft ingeslagen. Larys is een bizar type dat ook nog eens zijn eigen vader en broer vermoordt.

Vergeleken met hen lijkt de impulsieve Cole kinderspel. Dit laatste is precies wat hem zo triest maakt volgens de Redditors: hij heeft niet echt een karakter.

Van sympathie naar irritatie


Zoals /u/flammifera uitlegt: "In eerdere afleveringen zien we hem met morele keuzes worstelen. Hij is impulsief en denkt niet goed na, dat is ergens wel te begrijpen. Maar hier is gewoon niets mee gedaan. Je ziet geen gesprek met Rhaenyra en hoe beiden het einde van hun relatie ervaren. Hij is domweg in een boze, bittere en wrokkige man veranderd. Je ziet niet hoe en waarom hij zo is geworden, dus als kijker vind je hem alleen nog maar irritant."

Geen consequenties


Cole's gedrag brengt hem schijnbaar nooit in de problemen, en dat is ongeloofwaardig vinden de fans. Zo vermoordt hij prins-gemaal Laenor's getuige (en tevens geheime partner) Joffrey. Dit gebeurt op de bruiloft van Laenor en Rhaenyra, ten overstaan van iedereen. Kennelijk wordt hij hiervoor nooit op het matje geroepen.

De showrunners hebben Cole's karakter niet goed uitgewerkt. Als kijker verlies je dan de interesse. Cole blijkt gewoon één of ander rancuneus en zielig mannetje te zijn.

House of the Dragon kun je streamen op Hbo Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jenna Ortega weigerde deze zin uit te spreken in Netflix-hit 'Wednesday'
Series / Nieuws

Jenna Ortega weigerde deze zin uit te spreken in Netflix-hit 'Wednesday'

Jenna Ortega bemoeit zich met script en weigert stukje tekst die niet past bij karakter.

Fans komen superlatieven te kort om de rol van Jenna Ortega in Wednesday te omschrijven. Bijzonder om te weten is dat zij zich op haar jonge leeftijd ook al met het script durfde te bemoeien. Zij weigerde een zin uit het script uit te spreken. Een goede beslissing volgens de fans.

Jurk


Wednesday bereid zich in aflevering 4 van het eerste seizoen voor op een dansfeestje op haar school. Thing zorgt er uiteindelijk voor dat ze de prachtige zwarte jurk krijgt die ze eerder in een winkel lang bewonderde. Wednesday is zo dankbaar voor de jurk dat ze Thing zeer doordringend aankijkt en zonder woorden de jurk aantrekt en richting het feest gaat.

Slechte tekst


Dit was echter niet wat in het script stond. Volgens het script moest Wednesday iets zeggen als "Oh mijn God, ik word gek van een jurk, ik haat mezelf erom ".

Geen Wednesday-tekst


Ortega hierover: "Ik stond versteld omdat dat klonk alsof... het waren maar een heleboel van dat soort kleine dingen", legde ze uit tijdens een Netflix Q&A. "Ik had het gevoel dat we veel dialoog konden vermijden in een poging haar menselijk te laten klinken."

Fans


Fans zijn het met haar eens en vinden dit echt geen Wednesday-ding om te zeggen, zie ook onderstaande reactie.





Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, van o.a. 'Willow'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, van o.a. 'Willow'

Drie series gaan deze week verder, ook American Horror Story.

Disney+ zet deze week weer een aantal afleveringen van lopende series online. Hieronder vind je meer informatie over die series en afleveringen.

American Horror Story (seizoen 11 - aflevering. 7)



Verschijnt op: 28 december
Genre: Horror
Kijk op Disney+

Synopsis:
Zoals de titel al doet vermoeden, speelt dit seizoen van American Horror Story zich af in New York City. De serie start in 1981 en begint met een moord, de onthoofding van een homoseksuele man. Dit is een laatste in een reeks moorden die plaatsvinden in de Big Apple.



Welcome to Wrexham (seizoen 1 - aflevering 15)



Verschijnt op: 28 december
Genre: Docu/Sport
Kijk op Disney+

Synopsis:
In Welcome to Wrexham leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footballclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan.



Willow (seizoen 1 - aflevering 6)



Verschijnt op: 28 december
Genre: Fantasy
Kijk op Disney+

Synopsis:
De legendarische tovenaar Willow keert terug in een nieuwe serie die zich vele jaren na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke film afspeelt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor 'The Witcher' seizoen 3 wordt nu al gehint naar 'love interests'
Series / Nieuws

Voor 'The Witcher' seizoen 3 wordt nu al gehint naar 'love interests'

De makers van de serie weten heel goed waar de fans naar uitkijken.

In de aanloop naar het derde seizoen van The Witcher kon acteur Joey Batey het niet laten om details te onthullen over het rijke liefdesleven van zijn personages Jaskier in de Netflix-serie. Tijdens een interview lichtte hij een tipje van de sluier.

Kortgeleden was de acteur nog eventjes te zien in de prequelserie The Witcher: Blood Origin. Nu komt hij weer onder de aandacht door zijn aankomende rol in het derde seizoen van de fantasyserie met sappige details.

In de serie speelt Henry Cavill de hoofdrol van de witcher Geralt of Rivia. Naast deze bikkelharde strijder is Jaskier te zien, een joviale bard met zijn hart op de juiste plek. De sidekick zorgt geregeld voor wat humor in de serie én nog wat meer.



Het oogappeltje van Jaskier


Tijdens een recent interview met GamesRadar+ liet Joey Batey meer los over het aankomende seizoen. Batey: "Toen ik de scripts voor het eerst las, waren het voor mij de beste scripts die we tot nu toe hebben gedaan. Er zijn enkele dingen uit de boeken waarvan ik denk dat de fans er echt, echt van gaan genieten."

Hij concludeerde: "En een paar mooie sleutelmomenten die erg episch zijn. Jaskier krijgt ook een beetje een love interest - misschien wel meer dan één."

Leer het personage beter kennen en (her)kijk The Witcher bij Netflix! Of kijk hieronder een compilatie van de beste momenten van de bard!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 onvergetelijke series die ten einde kwamen in 2022
Series / Featured

3 onvergetelijke series die ten einde kwamen in 2022

Deze 3 onvergetelijke series laten we achter in 2022 met het nieuwe jaar in zicht.

In 2022 moesten we afscheid nemen van vele werelden, personages en verhalen uit enkele series, die een goed of slecht einde hebben gevonden. De redactie van SerieTotaal zet de meest onvergetelijke series voor je op een rijtje, die we ons zullen blijven herinneren nadat het jaar afgelopen is.

Better Call Saul


Met het afronden van de spin-off Better Call Saul is de lange nasleep van de hitserie Breaking Bad achter ons. Het was een lange rit voor Bob Odenkirk en zijn personage Saul, maar het was vooral een erg spannende en vermakelijke rit voor de fans!

Na zeven jaar is het zevende seizoen van de AMC-serie uitgebracht op 17 april 2022. Hierna zal het dan ook echt afgelopen zijn voor de drugshandelaren en foute advocaten uit Albuquerque, New Mexico - er zal geen nieuwe spin-off volgen.

The Walking Dead


Nog een AMC-serie die niet meer 'loopt' is The Walking Dead. De lange strooptocht van de overlevers van de zombie-apocalypse lijkt eindelijk zijn eindbestemming gevonden te hebben, maar niks is minder waar.

Vele van de personages uit de originele serie krijgen nu hun eigen spinoff, dus men hoeft niet bang te zijn dat het universum uit The Walking Dead voor eeuwig afgesloten is. Op 3 oktober 2022 werden de laatste afleveringen uitgebracht.

Peaky Blinders


Op 3 april 2022 was het tevens einde verhaal voor Peaky Blinders. Na zes seizoenen was het voor dit kostuumdrama mooi geweest. De BBC-hitserie begon in 2013 met Cillian Murphy in de hoofdrol. Hij speelt in de dramaserie Thomas Shelby, de leider van het meedogenloze familiebedrijf.

Op de planning staat nu een film over de familie. Lees meer over wat ons te wachten staat.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week 10 nieuwe series op Netflix met o.a. 'Treason' en 'Kaleidoscope'
Series / Featured

Deze week 10 nieuwe series op Netflix met o.a. 'Treason' en 'Kaleidoscope'

Weer veel animatie, live action en realityseries op de grote streamer.

Netflix komt deze week met negen nieuwe series. Dit zijn live action-series, animatieseries, realityseries, shows en andere producties.

Hieronder het wekelijkse overzicht met als eerste de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief de trailer.

Treason (seizoen 1)



Verschijnt op: 26 december
Genre: Actie / Misdaad
Kijk op Netflix

Synopsis:
De mooie toekomst van een adjunct-hoofd van MI6 neemt een nare wending wanneer het weerzien met een Russische spionne hem dwingt zijn hele leven in twijfel te trekken.



Alpha Males (seizoen 1)



Verschijnt op: 30 december
Genre: Komedie
Kijk op Netflix

Synopsis:
Pedro, Luis, Raúl en Santi zijn vier vrienden die zich een beetje verloren voelen in de nieuwe wereld van mondige vrouwen en zich elk op hun eigen lukrake manier proberen aan te passen.



Kaleidoscope (seizoen 1)



Verschijnt op: 1 januari
Genre: Actie / Misdaad
Kijk op Netflix

Synopsis:
Een meesterdief en zijn team ondernemen een epische en complexe roofoverval die 7 miljard dollar moet opleveren, maar verraad, hebzucht en andere gevaren ondermijnen hun plannen.



Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

28 december: The Circle (seizoen 5) - Reality - Status en strategie botsen in deze combinatie van sociaal experiment en competitieserie waarin onlinedeelnemers zich een weg flirten, bonden en faken naar 100.000 dollar.

29 december: Brown and Friends (seizoen 1) - Animatie - Een groepje vrolijke vrienden komt in een gezellig buurtkoffiehuisje bij elkaar en beleeft allerlei avonturen.

30 december: Chicago Party Aunt (deel 2) - Animatie - Chicago Party Aunt Diane is een relschopper die liever nooit volwassen wordt. Ze heeft een zwak voor haar neef, die zichzelf aan het ontdekken is.

30 december: Secrets of Summer (seizoen 2) - Drama - De Mexicaanse atlete Steffi neemt deel aan een nieuwe wakeboardwedstrijd in een afgelegen Argentijns resort. Ze is vastbesloten om achter een familiegeheim te komen.

1 januari: Lady Voyeur (seizoen 1) - Thriller - Een talentvolle, voyeuristische hacker wordt in een gevaarlijk onderzoek gestort wanneer haar buurvrouw, een sekswerker, een weekendje weggaat.

1 januari: Power Rangers Dino Fury (seizoen 2) - Animatie - Een nieuw team van Power Rangers moet met de prehistorische kracht van de dinosaurussen het hoofd bieden aan een leger van buitenaardse wezens dat de aarde aanvalt.

1 januari: The Way of the Househusband (seizoen 2) - Animatie - Nadat hij uit de onderwereld is verdwenen, duikt de legendarische yakuza, bekend als de "Onsterfelijke Draak", weer op - als een fel toegewijde echtgenoot die thuis blijft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dure opvolger 'The Witcher' op Netflix wordt door publiek volledig afgemaakt
Series / Nieuws

Dure opvolger 'The Witcher' op Netflix wordt door publiek volledig afgemaakt

De serie 'The Witcher: Blood Origin' wordt op Rotten Tomatoes helemaal afgemaakt.

Na het succes van The Witcher was het geen verrassing dat Netflix met een spin-off kwam. De prequel The Witcher: Blood Origin, die op deze site overigens een behoorlijk positieve recensie kreeg (4 sterren) wordt door het publiek op Rotten Tomatoes helemaal afgemaakt.

Rotten Tomatoes


De serie ging in première op 1e kerstdag en staat op Rotten Tomatoes op een publieksscore van slechts 8% en op een score van 38% van de critici.

Prequels en Sequels


Waarom de serie zo slecht scoort? Bijvoorbeeld omdat veel mensen denken dat de verhaallijnen zijn gestolen; sommige fans geven bijvoorbeeld aan dat aflevering 3 het verhaal van Full Metal Alchemist heeft gepikt. Duidelijk is de wens dat er niet zo maar meer prequels en sequels op de kijkers moeten worden afgevuurd, maar dat deze ook kwalitatief goed moeten zijn.

Tweet


"Netflix zou iedereen die betrokken is bij het schrijven serieus moeten ontslaan en verdere spin-offs moeten annuleren. Wat een grap hebben ze van deze geliefde franchise gemaakt", zegt Twitteraar LegacyKillaHD.





Wil je de serie toch nog kijken? Kijk The Witcher: Blood Origin dan op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Naar deze 5 series op Netflix kijkt iedereen uit in 2023
Series / Featured

Naar deze 5 series op Netflix kijkt iedereen uit in 2023

Deze 5 series gaan dé spraakmakers worden van het nieuwe jaar!

Het jaar 2023 gaat volgens Netflix een prachtig jaar worden om binnen te blijven en lekker veel series te kijken. We zetten voor jou op een rijtje welke series jij absoluut niet mag gaan missen tijdens het nieuwe jaar!

Kaleidoscope


We beginnen direct met de serie, die op 1 januari online zal komen: de breinbrekende anthologieserie Kaleidoscope. Tijdens de kraakserie probeert een bende meesterdieven de kraak van de eeuw uit te voeren tijdens een orkaan.

Het absurde van de serie zit in de vorm: de afleveringen van de serie kunnen namelijk in elke mogelijke volgorde worden gekeken. Iedere Netflix-gebruiker krijgt dan ook de serie in een andere volgorde gepresenteerd binnen het eigen account.



You (seizoen 4)


Op 9 februari zal het eerste deel van het vierde seizoen van You uitkomen. Het verhaal van Joe gaat verder in Londen, die zijn weg moet vinden in een nieuwe omgevingen met tal van mogelijkheden voor hem.

Een synopsis is nog niet uitgebracht, maar wat al wel bekend is dat hij nu door het leven gaat als professor Jonathan Moore en de academische wereld zal gaan betreden. Het tweede deel van seizoen 4 zal op 9 maart uitkomen.

That '90s Show


De geliefde sitcom That '70s Show zal in 2023 zijn vervolg krijgen met nieuwe personages in een nieuw tijdperk. Wederom zal de kelder van Red en Kitty bezet worden door een stel wilde tieners, ditmaal in de jaren negentig.

Meerdere oude castleden zullen terugkeren naar de sitcom met dezelfde flauwe humor. Op 19 januari 2023 zal de serie uitkomen bij Netflix.



Queen Charlotte: A Bridgerton Story


De populaire serie Bridgerton krijgt zijn eigen spinoff-serie in het nieuwe jaar over koningin Charlotte. In Queen Charlotte: A Bridgerton Story zal het jonge leven van Charlotte worden belicht terwijl de jonge vrouw de vrouw wordt die we zo goed kennen.

Een releasedatum is helaas nog niet bekendgemaakt, maar wel is bekend dat de serie uit acht afleveringen zal bestaan.

Shadow & Bone (seizoen 2)


Op 16 maart zal het tweede seizoen van Shadow & Bone uitkomen, die bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer één uur. In Novyi Zem proberen Aline en Mal een normaal bestaan te leiden, maar het wordt voor haar steeds moeilijker om haar krachten te verbergen.

Ondertussen komt de Darkling sterker dan ooit tevoorschijn uit de Shadow Fold. Hij blijft Alina en Mal volgen, nog steeds met het plan om Alina's krachten over te nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur Stephen Greif uit 'The Crown' overleden
Series / Nieuws

Acteur Stephen Greif uit 'The Crown' overleden

Stephan Greif is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij speelde o.a. in 'The Crown' en 'Coronation Street'

Acteur Stephen Greiff is op 78-jarige leeftijd overleden. De ervaren acteur had prominente rollen in series als Doctors, Coronation Street en had recentelijk een rol in The Crown.

Droef nieuws op Twitter


Zijn agent, Michelle Braidman Associates, maakte dit nieuws via Twitter bekend. "Het is met grote droefheid dat we het overlijden van onze geweldige klant Stephen Greif aankondigen", twitterde Braidman. "Zijn uitgebreide carrière omvatte talloze rollen op het scherm en op het podium, onder meer in het National Theatre, RSC en in West End. Hij zal enorm worden gemist en onze gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Prominente rollen


De acteur volgde de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en was ook lid van de National Theatre Company in Old Vic and the South Bank. Zijn meest recente rol was in The Crown waarin hij in het vierde seizoen de voorzitter van het Britse parlement Sir Bernard Weatherhill speelde.

Eerbetoon


Doctor Who-regisseur en acteur Barnaby Edwards bracht een eerbetoon aan de overledene.
"Ik ben erg verdrietig om te horen dat Stephen Greif ons heeft verlaten. Een oerdegelijke artiest, met een stem zo vloeibaar en dodelijk als gesmolten lava", aldus Edwards op Twitter. "Als het ging om het spelen van schurken, was hij ongeëvenaard. Zijn scherpe humor en overduidelijke intelligentie maakten hem tot een plezier om te regisseren. Bedankt voor het plezier, Stephen."

Kijk zijn acteerwerk in The Crown terug op Netflix .





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fruitcake zorgde voor stinkende scènes in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Fruitcake zorgde voor stinkende scènes in 'Game of Thrones'

Acteur John Bradley blikt terug op smerige scènes die hij moest spelen als Sam Tarly.

Game of Thrones zat vol met mooie, lugubere en bijzondere scènes. Een scène die nogal smerig was is die van Sam Tarly die bedpannen (toiletten voor mensen die hun bed niet uit kunnen) schoonmaakt. John Bradley, die de rol van Sam Tarly speelde, blikt hier nog eens op terug.

Kletsnatte fruitcake


In een interview met Vulture beschreef Bradley hoe de scènes tot stand kwamen en wat ze gebruikten om de kak zo goed mogelijk na te maken "Nou, als je menselijke uitwerpselen op het scherm wilt nabootsen dan kun je het beste kletsnatte fruitcake gebruiken". Dit mengsel werd vervolgens in de vorm van drollen gegoten om het levensecht te maken.

Kak


"Het ding met natte fruitcake" vervolgde Bradley, "is dat wanneer je het voor het eerst ziet om 6.30 uur 's ochtends, het vers is, maar als je vervolgens om 5 uur 's middags aankomt en je hebt de hele dag gefilmd en de natte fruitcake heeft de hele dag in het water en onder de hete lampen gestaan, dan begint het net zo onaangenaam te worden als het echte ding."

Bradley heeft het doorstaan


Bradley wist natuurlijk dat de kak niet echt was, maar door de geur van de oude fruitcake voelde het allemaal behoorlijk authentiek. Dit is in de scènes dan ook goed terug te zien, hoewel daar niet al te veel acteerwerk voor nodig was.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Martin Freeman liep rol in 'Sherlock' bijna mis door baaldag
Series / Nieuws

Martin Freeman liep rol in 'Sherlock' bijna mis door baaldag

De auditie van Martin Freeman voor de rol van John Watson in 'Sherlock' ging bijna mis.

De serie Sherlock is helaas alweer enige tijd afgelopen. De serie liep tussen 2010 en 2017 en was een groot succes. De serie werd zeer goed bekeken en werd op IMDb ook hogelijk gewaardeerd met een 9,1.

Watson


De serie ging natuurlijk over Sherlock Holmes en zijn vaste side-kick John Watson. Een groot deel van het succes van de serie werd toegeschreven aan Benedict Cumberbatch en Martin Freeman die deze twee hoofdrollen speelden. Acteur Martin Freeman blikte recentelijk terug op het feit dat hij de rol van John Watson bijna misliep.

Baaldag


De eerste auditie van Freeman liep bepaald niet ideaal. Freeman onthulde via Vanity Fair dat hij tijdens zijn eerste auditie onbedoeld de indruk had gewekt dat hij niet helemaal voor de rol ging. "Ik heb later geleerd dat ik een beetje een idioot was geweest", gaf hij toe. "Ik kan me niet herinneren wat het precies was, maar ik moest me echt een beetje naar de auditie slepen. Tegen de tijd dat ik daar aankwam, was ik vrij chagrijnig. Ik denk dat ik dat per ongeluk een beetje heb laten zien."

Smeekbede


Nadat dit via zijn agent aan hem werd teruggekoppeld, smeekte hij zijn agent om de serie toch te laten weten dat hij erg geïnteresseerd was. Met succes, want hij kreeg toch nog een tweede auditie, nu samen met Cumberbatch.

Chemie


Pas toen Freeman samen met Cumberbatch door het script heen las, werd duidelijk dat ze de perfecte partner van Sherloch Holmes hadden gevonden. "Zodra we begonnen te lezen, was het duidelijk dat we een chemie hadden", zei Freeman. "De kamer knetterde een beetje. Je kon het voelen."

Cumber'match'


Cumberbatch voelde ook gelijk dat dit een mooie 'match' was. Cumberbatch kon als Sherlock nu zo duister en flamboyant zijn als hij wilde, omdat Freeman's kalmerende en geduldige aanwezigheid zou voorkomen dat de serie te excentriek zou worden.

Bekijk op instagram


Kijk Sherlock op
HBO Max
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu supergave 3D-kaart van futuristisch eiland uit hitfilm 'Glass Onion: A Knives Out Mystery'
Films / Nieuws

Nu supergave 3D-kaart van futuristisch eiland uit hitfilm 'Glass Onion: A Knives Out Mystery'

Een 3D kaart van het eiland in 'Glass Onion: A Knives Out Mystery'.

Glass Onion: A Knives Out Mystery is een grote hit op Netflix momenteel. Het Cluedo-achtige mysterie met inspecteur Benoit Blanc, gespeeld door Daniel Craig, is het tweede deel in een reeks die wat ons betreft nog lang mag duren.

Plot


In de film nodigt tech-miljardair Miles Bron, gespeeld door Edward Norton, vrienden en kennissen uit op zijn Griekse privé-eiland. Bron organiseert hier jaarlijks een extravagant feestje, dit keer in Cluedo-stijl. Er vindt vervolgens echter een echte moord plaats.

Porto Heli


De film is opgenomen op het luxueuze Amanzoe resort bij Porto Heli, in het noordoosten van de Peloponnesos. Ook zijn er opnames gemaakt op het eiland Spetses wat tegenover het resort ligt. Zie het hier allemaal in 3D.



Succes tijdens kerst
Knives Out 2 is geregisseerd door Rian Johnson en duurt 2 uur en 19 minuten. Voor een slordige 468 miljoen dollar kocht Netflix overigens alvast de rechten om nog twee Knives Out films te mogen maken in de toekomst.

Glass Onion: A Knives Out Mystery werd op 23 december uitgebracht en is tijdens de kerstdagen flink bekeken. Kijk de film hier op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe serie kostte maar liefst $240 miljoen om te maken
Series / Nieuws

Deze nieuwe serie kostte maar liefst $240 miljoen om te maken

Paramount ziet de Yellowstone-wereld als zijn paradepaardje en dat kost werkelijk bakken met geld.

Een paar dagen geleden plaatsten we al een artikel over de kosten van de serie 1923, een spin-off van de succesvolle western Yellowstone. Toen werd er gesproken over dat de serie zo'n $30-35 miljoen kostte om te maken. Hieronder meer details over hoe die bak met geld werd besteed.

Enorme schaal


"Je zag zesduizend schapen, drieduizend runderen, en de serie speelt zich af in Afrika. Allemaal echt. Je weet hoe moeilijk het is om in 2022 een bemanning in Afrika te verplaatsen met COVID, en alle regels en alle politiek?" zei bedenker Taylor Sheridan tegenover Deadline.

Verhalenverteller


Paramount is zo meegaand met de verhalenverteller, of in ieder geval voor mij als verhalenverteller. Ze hebben afleveringen toegevoegd omdat ik die nodig heb om het verhaal te vertellen," voegde de bedenker toe over de flexibiliteit van de studio.

Ach keer $30-35 miljoen


"Als je praat over een serie die $30 tot $35 miljoen per aflevering kost en je vraagt dan om acht extra afleveringen, en realiseer ik me dat ik om 240 miljoen dollar heb gevraagd," zei Sheridan over de kosten per aflevering en het hele seizoen.

Yellowstone, 1883, 1823


1923 moet binnenkort op SkyShowtime verschijnen. Op die relatief nieuwe streamingdienst vind je in ieder geval al het sterk ontvangen Yellowstone en de eerdere spin-off 1883. In de States verschijnen de series op Paramount+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goede voornemens en moeten de kilo's eraf? Nieuw: lekker Fitnessen met Netflix en Nike
Series / Nieuws

Goede voornemens en moeten de kilo's eraf? Nieuw: lekker Fitnessen met Netflix en Nike

De Nike Training Club is vanaf 30 december beschikbaar op Netflix

Het nieuwe jaar komt er alweer bijna aan! Het moment om wat goede voornemens te formuleren? Mocht je iets op de sportschool willen doen, wacht even want Netflix biedt een alternatief!

Vanaf 30 december kunnen Netflix-abonnee's zich in het zweet werken via de fitnesscontent van Nike Training Club. Elk Nike Training Club-programma heeft meerdere afleveringen, en er is een totaal van 30 uur aan trainingssessies die in twee delen worden uitgebracht. De programma's zijn beschikbaar in meerdere talen op alle Netflix-abonnementen, met trainingen voor alle niveau's

Welke lessen?


De Fitnesslessen worden in twee delen uitgebracht, het eerste deel bevat in ieder geval de volgende programma's:

Kickstart Fitness met de basis (13 afleveringen)
Twee weken naar een sterkere kern (7 afleveringen)

Word verliefd op Vinyasa Yoga (6 afleveringen)
HIT & Kracht met Tara (14 afleveringen)

Feel-Good Fitness (6 afleveringen)

Nike Training Club


Nike Training Club is dus een soort thuiscoaching qua fitness begeleid door gecertificeerde trainers. De programmering biedt een reeks opties voor mensen van alle fitnessniveaus, waaronder krachttraining, yoga en trainingen met hoge intensiteit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden laatste seizoen misdaadserie 'Snowfall'
Series / Nieuws

Eerste beelden laatste seizoen misdaadserie 'Snowfall'

Het einde van de uitermate populaire serie begint in februari 2023.

FX heeft de teaser voor het zesde en laatste seizoen van de veelgeprezen, door wijlen John Singleton verzonnen misdaadserie Snowfall online gedeeld. Het betreft een speciaal gemaakte teaser zonder echt nieuw beeldmateriaal. Je kunt de beelden uiteraard hieronder bekijken.

In Snowfall volgen we de jonge drugsbaas Franklin Saint, die niet alleen de autoriteiten op zijn hielen heeft, maar ook de nodige problemen binnen zijn familie moet trotseren.

Een zware kluif
In het nieuwste seizoen heeft Franklin op eigen initiatief de drugswereld verlaten, maar niet zonder geld te verliezen aan Teddy. Daarbij hebben Louie en Jerome officieel alle banden met hem verbroken. Franklin moet nu degenen die hem probeerden te vermoorden te vriend proberen te houden.

Ondertussen ontsporen Teddy's plannen wanneer de vrouw van wie hij houdt wordt ontvoerd en Avi wordt vermoord. Gustavo zit ondertussen in hechtenis van de DEA.

De cast van de serie wordt aangevoerd door Damson Idris. Hij wordt omringd door acteurs als Carter Hudson, Emily Rios, Sergio Peris-Mencheta, Michael Hyatt en Amin Joseph.

Het laatste seizoen van Snowfall debuteert op FX op 22 februari 2023.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom Marvel-serie 'Iron Fist' faalde
Series / Nieuws

Dit is waarom Marvel-serie 'Iron Fist' faalde

Acteur Finn Jones laat los hoe hij echt dacht over zijn Marvel-serie van Netflix.

Daredevil wordt in 2024 nieuw leven ingeblazen met de serie Born Again, en er gaan geruchten over de terugkeer van zowel Jessica Jones als The Punisher, maar hoe zit het met Iron Fist, de minst geliefde van de Marvel-superhelden die op Netflix een serie kregen?

Hoofdrolspeler Finn Jones sprak onlangs met de Geekscape-podcast. Hier gaf hij toe dat het eerste seizoen weliswaar rommelig was, maar geeft hij de schuld aan conflicten in het opnameschema. Aldus Jones:

"Ik denk echt dat er in het eerste seizoen veel creatieve uitdagingen waren, en het voldeed niet aan de verwachtingen, en ik denk dat dat kwam door… het kwam neer op conflicten in het opnameschema.

Dat eerste seizoen was gehaast gemaakt omdat we The Defenders hadden die we direct daarna moesten filmen. We moesten op tijd kunnen starten met The Defenders en moesten rekening houden met al die andere vastgelegde acteurs. Daarom moesten we die 13 afleveringen televisie in een rap tempo filmen.

Helaas hadden we gewoon niet de tijd om te doen wat verwacht en verlangd werd; een kick-ass kungfu-show vol met martial arts-gekheid. De reden dat de serie mislukte, was simpelweg de tijdsdruk én een slechte planning."

Maar hoe zit het dan met het tweede seizoen? De tweede reeks van de serie werd beter ontvangen (Jessica Henwicks Colleen Wing werd bijvoorbeeld alom geprezen) maar dat mag nog steeds niet baten bij critici en publiek.

Seizoen 2 van Iron Fist
Jones zei het volgende over het tweede seizoen:

"In seizoen 2 begrepen we echt wat de gebreken waren, en we hebben hard gewerkt om de koers te corrigeren. En naar mijn mening hebben we dat gedaan. We hebben fantastisch werk geleverd om de serie op orde te brengen.

Helaas werden slechts een maand nadat het tweede seizoen in première ging, alle Marvel-series verwijderd van Netflix omdat Disney hun eigen series wilde maken."





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner weet nu al hoe 'The Witcher' zal eindigen
Series / Nieuws

Showrunner weet nu al hoe 'The Witcher' zal eindigen

Ook weet ze welke spin-offs en prequels er nog gemaakt kunnen worden.

Het kan niet te ontkennen zijn dat The Witcher een enorme hit voor Netflix is. De serie gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski heeft inmiddels een spin-off en een derde seizoen in de maak. In een interview maakt showrunner Lauren Schmidt Hissrich bekend hoe de serie tot een einde komt.

Het was altijd het doel van de makers om een serie over Geralt of Rivia te schrijven met een duidelijk eindpunt in beeld. Het was volgens hen belangrijk om het zo aan te pakken want schrijven zonder te weten waar je heen gaat maakt volgens hen dat je al snel het verhaal kwijt raakt. Hissrich weet wanneer het verhaal eindigt en in welk seizoen.

The Lady of the Lake


Het vijfde deel in de saga van The Witcher van Sapkowski is The Lady of the Lake. Dit zal ook het laatste boek zijn die wordt behandeld in de serie. Omdat dit verhaal dieper duikt in de legende van Arthur is volgens Hissrich enorm veel ruimte om de wereld verder uit te breiden van alleen de serie The Witcher.

Ze wil ook duidelijk maken dat kijkers niet altijd moeten verwachten dat de serie hetzelfde verhaal zal vertellen als de fans ze uit de boeken kennen. Met een serie die zoveel tijdsprongen maakt en naar allerlei verschillende universa reist is het onvermijdelijk dat het allemaal door elkaar kan lopen.

Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote rol voor 'Star Wars: Ahsoka' onthuld
Series / Nieuws

Grote rol voor 'Star Wars: Ahsoka' onthuld

De rol van Hera Syndulla zal gespeeld worden door Mary Elizabeth Winstead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Langzaam maar zeker zien we hoe de cast van Star Wars: Ahsoka eruit zal komen te zien. Naast Rosario Dawson in de titelrol, Hayden Christensen als Anakin en Natasha Liu Bordizzo als Sabine Wren, zal Mary Elizabeth Winstead de rol van Hera Syndulla gaan vertolken.

Hera was al bekend uit de animatieserie Star Wars: Rebels, waar Ahsoka het vervolg op vormt.

Vriendschap met Ahsoka


Hera Syndulla is meer dan bekend in het Star Wars-universum. De kijker heeft uitgebreid kennisgemaakt in Rebels. Hera was regelmatig de piloot van de Ghost en leidde diverse missies tegen het Keizerrijk. Ze ligt hierom nogal eens in de clinch met Groot-Admiraal Thawn.

Inhoud van de rol nog onbekend


Hoe Winstead (Birds of Prey) de rol gaat invullen is vooralsnog onbekend. Daar Syndulla in de boeken en ook de nodige games verschijnt (Star Wars: Squadron), zal het niet al te veel moeite kosten om haar verhaallijn voort te zettten.

Ahsoka wordt in 2023 verwacht op Disney+.

Hieronder kun je een clip met Hera bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat gebeurt er met Claire in seizoen 7 van 'Outlander'?
Series / Nieuws

Wat gebeurt er met Claire in seizoen 7 van 'Outlander'?

De onlangs onthulde teaser trailer toont een shot van Claire op het schavot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eindelijk is dan een tipje van de sluiter opgelicht met betrekking tot het langverwachte seizoen 7 van Outlander. Waar aan het einde van seizoen 6 Claire naar Wilmington werd gereden, zijn haar moeilijkheden zo te zien nog niet voorbij.

Claire werd vals beschuldigd van de moord op Marva Christie.

Tot de doodstraf veroordeeld


In de trailer zien we een shot van Claire op het schavot, met de strop al om haar nek gelegd. Ze heeft nog steeds het korte haar uit het einde van het vorige seizoen, en schrammen op haar gezicht. De executie staat op het punt om uitgevoerd te worden.

Hoe ontkomt Claire aan het gevaar?


Hoewel duidelijk blijkt dat de nood aan de man is, is Claire in de rest van de trailer onder andere in Fraser's Ridge te zien. Vooralsnog is er dan ook geen reden om te denken dat we afscheid gaan nemen. Het uitgebreide seizoen 7 zal dan ook vooral duidelijkheid bieden hoe Claire ontkomt. Zal ze gered worden door Jamie, of wellicht de geheimzinnige Wilmington Whistler?

Seizoen 7 wordt verwacht in de zomer van 2023.

Seizoen 1 tot en met 5 van Outlander kun je bekijken op Netflix.


Hieronder een sprookje, voorgelezen door hoofdrolspeler Sam Heughan:

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.