Fans van 'The Witcher' kotsen 'Blood Origin' nu behoorlijk uit

Er is veel controverse rond de 'Witcher'-spinoff, die leidt tot abominabel slechte cijfers.

Mitchell van Vuren, 28-12-2022 23:00

De grote anticipatie voor de serie The WItcher: Blood Origin hoeft niet automatisch te leiden tot een goede ontvangst - dat blijkt uit de meest recente score op Rotten Tomatoes van de serie. De Audience Score is uitzonderlijk laag: slechts 8%. Waar kan dat aan liggen?
De critici zijn nog iets positiever te noemen over de nieuwe serie, maar ook hun oordeel is niet hoog: slechts 38%. Het is een teleurstellende beoordeling van een spin-off, waarvan het origineel zo uitstekend ontvangen werd.

Het publiek beloonde The Witcher uit 2019 nog met 75%. Ook de critici waren bijna unaniem lovend over de serie, en kwamen uit op een nog hogere score: 81%!

Terence Shea van SerieTotaal vond de serie behoorlijk goed, en beloonde die met 4 sterren. Lees de recensie.

Wat is er mis met de serie?

Hoe kan er zo'n groot verschil zijn tussen de twee series? Het lijkt neer te komen op een veel voorkomend probleem bij fantasyverfilmingen: de mate van trouw aan het bronmateriaal lijkt cruciaal te zijn voor een goede ontvangst.

Veel fans van de boeken vinden namelijk dat de serie niet overeenkomt met de wereld uit de boeken van The Witcher. Ook zou het plot zwaar tegenvallen en de spanningsboog ver te zoeken zijn.


Aan de andere kant zijn er kijkers, die de negatieve stemmen in het debat ervan beschuldigen te strak vast te houden aan de boeken en meer ruimte moeten geven aan de makers van de serie.

Hieronder een filmpje, die goed samenvat wat een specifiek type kijker vindt van de serie.

Lees meer over: the witcher blood origin, the witcher, netflix, rotten tomatoes

Populair nieuws